کد خبر: ۴۳۴۹۹
تاریخ انتشار : ۱۸ اسفند ۱۳۸۴ - ۲۲:۲۵
چهارمین شماره نشريه «حکمت و فلسفه» منتشر شد

خبري بهجت اثر درباره يك نشريه فلسفي ايراني

آفتاب‌‌نیوز : نشریه "حکمت و فلسفه"، مجله تخصصی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی، نخستین مجله فلسفی ایرانی است که در فهرست نشریه "راهنمای فلاسفه" مرکز اطلاعات فیلسوفان اوهایو آمریکا قرار گرفت.
دکتر ریچارد لاینبک، سردبیر نشریه "راهنمای فلاسفه" مرکز اطلاعات فیلسوفان اوهایو آمریکا، طی نامه ای به دکتر حمید رضا آیت اللهی، مدیر گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی و سردبیر نشریه "حکمت و فلسفه"، اعلام کرده است که نشریه "حکمت و فلسفه" قابلیت ثبت در فهرست "راهنمای فلاسفه" مرکز اطلاعات فیلسوفان را دارد.
دکتر لاینبک همچنین اعلام کرده است که کلیه مقالات چهار شماره از این نشریه که تا کنون منتشر شده اند در فهرست "راهنمای فلاسفه" منتشر می شوند.
برخی از اعضای هیئت تحریریه این نشریه عبارتند از : دکتر اصغر دادبه، استاد دانشگاه علامه طباطبایی، دکتر مهدی دهباشی، استاد دانشگاه اصفهان، دکتر کریم مجتهدی، استاد دانشگاه تهران، دکتر ارنست ولف گیزو، استاد دانشگاه آمریکایی قاهره، دکتر هانس کوچلر، استاد دانشگاه اینسبروک، دکتر سید حسین ضیائی، استاد دانشگاه کالیفرنیا، دکتر محمود خاتمی، دانشیار دانشگاه تهران و دکتر کاثلین هینی، استاد دانشگاه هوستون. "حکمت و فلسفه" به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر می شود. 
***
چهارمین شماره " حکمت و فلسفه " مجله تخصصی گروه فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در 110 صفحه و به دو زبان انگلیسی و فارسی منتشر شد. 
نخستین مقاله این نشریه به بحث "افلاطون، طلایه دار بحث حسن و قبح عقلی - نگاهی به محاوره ائوثوفرون" می پردازد. مسئله عقلی یا شرعی بودن حسن و قبح یکی از مسائل مهم و کثیرالبحث در کلام اسلامی است. طرح اولیه این مسئله را نه در میان مسلمانان بلکه در بین یونانیان باید جستجو کرد. مقاله حاضر عهده دار نشان دادن این نکته است که افلاطون به دنبال زمینه مساعدی که سوفسطائیان فراهم آورده بودند این مسئله را در محاوره ائوثوفرون به صورتی روشن مطرح کرده است.
"منحنی تحول زبان و فهم در فلسفه معاصر" دومین مقاله این نشریه است. هدف این نوشتار پژوهشی در اسباب و زمینه های تحولات در زبان و تغییراتی که در پیوند زبان و فهم ظهور کرد است. مقاله درصدد توصیف صرف از آراء و نظرات فیلسوفان عمده زبانی در غرب نیست. در جستار حاضر کوشش می شود تا جستجویی نقادانه از علل و اسباب گذار از زبان تکوینی به زبان تالیفی و سپس زبان هستی شناسانه صورت گیرد.
"نقد کتاب مبانی منطق و روش شناسی" اثر دکتر لطف الله نبوی یکی دیگر از مقالات این نشریه است.




بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین