کد خبر: ۴۳۵۸۶۸
تاریخ انتشار : ۰۹ فروردين ۱۳۹۶ - ۱۸:۳۵
همزمان با تظاهرات بی سابقه ضد فساد در شهرهای بزرگ و کوچک روسیه

چرا «مدودف» به منفورترین مرد در روسیه تبدیل شد؟

تظاهرات این هفته در روسیه از ولادی وستوک تا کالینینگراد یک موضوع را ثابت کرد و آن این که به نظر می رسد هر فردی در روسیه از دیمیتری مدودف نفرت دارد.
آفتاب‌‌نیوز :
نشریه «فارین پالسی» با انتشار گزارشی درباره تظاهرات ضد فساد اخیر در روسیه که در آن ده ها هزار نفر در شهرهای مختلف حضور داشتند می نویسد:«مقایسه تظاهرات سرتاسر روسیه در آخر هفته گذشته بسیاری از جمله سازمان دهندگان تظاهرات را شگفت زده کرد.

 تظاهرات در ۸۲ شهر روسیه علیه فساد برگزار شد و بیش از هزار نفر در جریان آن بازداشت شدند که یک رکورد برای بازداشت تحت حکومت ولادیمیر پوتین رییس جمهوری روسیه محسوب می شود.

 در این میان «الکسی ناوالنی» از رهبران مخالفان نیز به محض حضور در تظاهرات در مسکو بلافاصله توسط پلیس بازداشت شد. روز پس از آن، دادگاه در مسکو او را به ۳۵۰ دلار جریمه به اتهام سازماندهی تظاهرات غیر قانونی و ۱۵ سال زندان محکوم کرد. او اما در توئیتر خود پیش از صدور حکم نوشت که زمان محاکمه آنان در دادگاهی منصفانه نیز فرا خواهد رسید. دو هفته پیش از آن ناوالنی که برجسته ترین منتقد پوتین محسوب می شود سندی را در رابطه با اتهامات فساد مرتبط مدودف منتشر کرد. تیم کاری او ویدئویی را منتشر کردند که نشان می داد مدودف محموعه ای از کاخ ها، قایق ها و باغ های انگور را در طول زمان زمامداری خود خریداری کرده بود. 

بنیاد «مبارزه با فساد» تحت رهبری ناوالنی به طور منظم در وبلاگ های مرتبط با خود فیلم ها و اسناد مرتبط با امپراتوری کسب و کار و تجارت متعلق به اطرافیان پوتین و مدودف را منتشر می کند و اخیرا درباره میلیون ها دلار اموال پسر دادستان کل روسیه و هم چنین ثروت پوتین اسناد و مستنداتی را منتشر کرده بود».

فارین پالسی در ادامه اشاره می کند که روسیه سومین سال بحران جدی اقتصادی را پشت سر می گذراند و اکنون تحت تحریم های غرب است به خصوص از زمان الحاق کریمه از اوکراین به فدراسیون روسیه در سال ۲۰۱۴ میلادی. این نشریه اشاره می کند که در چنین شرایطی است که تماشای مستندی درباره فساد مالی مدودف و اطرافیان او در یوتیوب میلیون ها شهروند روس را عصبانی کرده است.

فارین پالسی اشاره می کند که ثروت نخست وزیر روسیه به سرعت به نمادی از تمام بی عدالتی ها در روسیه تحت زمامداری تبدیل شده است و نشان می دهد که فساد بخشی از زندگی روزانه در آن کشور است. ناوالنی فاش کرده که مدودف با استفاده از سازمان های خیریه که توسط همکارانش اداره می شده تلاش در مخفی کردن اموال و ثروت واقعی خود داشته است. در اسناد منتشر شده آمده است که او صاحب یک تاکستان در ایتالیا و یک کاخ قرن هجدهمی در سنت پترزبورگ بوده است».

فارین پالسی اشاره می کند که مدودف در سال های ریاست جمهوری خود در فاصله ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ میلادی نیز چهره منفوری در روسیه بوده است. این نشریه می نویسد:«او در مواجهه با اعتراض بازنشستگان عصبانی با خونسردی و بی اعتنایی با آنان برخورد کرده است. یکی از معترضان در شبکه های اجتماعی از نخست وزیر روسیه پرسیده است که در چنین وضعیت در شرایط دشوار اقصادی روزهای خود را چگونه می گذراند و مدودف گفته روزها بد نیستند من اسکی می کنم. 

در حالی که محبوبیت پوتین به دلیل تلاش هایش برای رویارویی با غرب و حفظ پیروزی های نظامی در خارج از روسیه رو به افزایش بوده است مدودف از سوی روس ها برای کاهش استاندارد زندگی در داخل روسیه سرزنش شده است. در چند سال اخیر مردم روسیه و برخی از تندروها در حلقه اطرافیان پوتین مدودف را فردی ضعیف قلمداد کرده اند که باید کنار گذاشته شود».

فارین پالسی اشاره می کند که ناوالنی رهبر معترضان اکنون توانسته اعتباری را با افشاگری هایش درباره اموال مدودف کسب کند که پیش از آن در چنین مقیاسی هرگز نتوانسته بود کسب کند.
این نشریه اشاره می کند که نکته بارز و متفاوت تظاهرات اخیر در مقایسه با تظاهرات قبلی در آن کشور این بود که بسیاری از روس ها در دور افتاده ترین نقاط روسیه نیز خشمگین هستند و برای شرکت در تظاهرات ضد فساد حاضر شده بودند. این نشریه می نویسد:«حتی پیش از ساعت دو بعدازظهر که زمان تظاهرات رسمی بود حدود ۲۰ هزار نفر در سیبری و اورال تظاهرات کرده بودند. 

این موضوع مقام های روس را نیز شگفت زده کرد.  «الکساندر کینف» تحلیلگر سیاسی مسائل روسیه اشاره می کند تظاهرات این بار که در شهرهای کوچک تر روسیه نیز انجام شده است تا پیش از این سابقه نداشته است. او اشاره می کند که تظاهرات حتی در نقاط دور افتاده ای چون بییسک نیز برگزار شده است. او اشاره می کند چنین جمعیتی در تظاهرات در مقیاس بزرگ از دهه ۹۰ میلادی به این سو تا بحال دیده نشده است. 

حتی در داغستان منطقه ای که ادعا می شود که بیش از ۹۲.۸ درصد رای دهندگانش در سال ۲۰۱ میلادی به پوتین رای دادند نیز تظاهرات اعتراضی برگزار شده و بیش از ۵۰ نفر بازداشت شده اند. سیاستمداران مستقر در مسکو معمولا با شک و تردید و تحقیر به استان های مرزی و دور افتاده روسیه نگاه کرده اند و تصمیمات مهم همواره در مسکو گرفته شده است. در مناطق حاشیه ای استاندارد زندگی بسیار پایین تر از پایتخت است. ناوالنی از این موضوع به عنوان اهرمی استفاده کرده است. او این ماه توری سراسری برای سفر به سیبری و منطقه ولگا را آغاز کرد.

 او با مردم درباره افزایش مالیات بر مسکن در سیبری صحبت کرد. او هفته بعد وعده داد که موضوع چگونگی تامین مالی هزینه های کاخ های متعلق به مقام های محلی را دنبال کند.«کنستانتین کاستین» رییس بنیاد توسعه جامعه مدنی مسکو می گوید که ناوالنی در بهره برداری از بی کفایتی مقام های محلی بسیار موفق بوده است. تا زمانی که ناوالنی تنها در میان طبقه متوسط شهری نفوذ داشت این موضوع برای مسکو نگران کننده نیست اما اکنون وضعیت فرق کرده و او توانسته در میان رای دهندگان سنتی مناطق حاشیه ای به پوتین نیز نفوذ کند».

فارین پالسی اشاره می کند که در تظاهرات اخیر یک گروه عمده شرکت داشتند که در  تظاهرات قبلی چندان به چشم نمی خوردند: نوجوانان. این نشریه می نویسد:«در بین چهره های معترضان قیافه های بسیار جوان را می بینیم. بسیاری از روس های شرکت کننده در اعتراضات در مسکو و مناطق دیگر پس از سقوط اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۹۱ میلادی به دنیا آمده اند و برخی حتی پس از به قدرت رسیدن پوتین در سال ۲۰۰۰ میلادی. وقتی تظاهرات به پایان رسید معلوم شد که تعدادی از بازداشت شدگان زیر سن قانونی بودند و از والدین شان خواسته شد تا به ایستگاه های پلیس در سرتاسر روسیه مراجعه کنند.

 افزایش حضور شرکت کنندگان نوجوان در تظاهرات ضد فساد در روسیه این پرسش را مطرح می سازد که ایا باید منتظر برآمدن نسل تازه ای در روسیه بود که علیه پوتین و اطرافیانش اقدام خواهند کرد؟ تحلیلگران می گویند که این نسل تمایلی به تبلیغات تلویزیونی دولتی ندارد و در عوض اخبار را از رسانه های اجتماعی دریافت می کند. «دنیس ولکوف» از مرکز نظرسنجی مستقل «لوادا» در مسکو می گوید که کرملین نمی داند چگونه با جوانان و خواسته های آنان مقابله کند. او معتقد است که یک گام اشتباه می تواند جوانان روس را بیش از پیش از حکومت براند. درهمین حال، تلویزیون های دولتی روسیه تظاهرات رو یکشنبه گذشته را نادیده گرفته اند و به جای آن بر روی بن بست در روابط روسی و اوکراین و مسابقه اهنگ یوروویژن تمرکز کرده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین