کد خبر: ۴۳۸۹۵
تاریخ انتشار : ۲۴ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۰:۰۴
وزير امور خارجه ايران :

از نفت برای اعمال سياست خارجی خود استفاده نمی کنيم

آفتاب‌‌نیوز :  تاکيد بر عدم استفاده از نفت در سياست خارجی، در حالی صورت گرفته که با بالا گرفتن بحران هسته ای، برخی از احتمال قصد ايران برای قطع صدور نفت خود و تاثير گذاری بر بازار انرژی سخن گفته بودند؛ هرچند پيشتر نيز وزير نفت ايران چنين امری را رد کرده بود.
منوچهر متکی نيز روز يکشنبه، 12 مارس، در همايش بين المللی "انرژی و امنيت: ديدگاه آسيايی" در تهران با وجود تاکيد بر عدم استفاده از نفت به عنوان يک سلاح در عين حال گفت تفكيک انرژی از امنيت امكان‌پذير نيست و بايد كليه عوامل به صورت يكپارچه مورد توجه قرار گيرد.
آقای متکی در سخنان خود بر ضرورت گسترش هرچه بيشتر مناسبات با کشورهای آسيايی به ويژه در زمينه انرژی تاکيد کرد و گفت همکاری با همسايگان و کشورهای آسيايی در اولويت فعاليت های خارجی دولت محمود احمدی نژاد، رييس جمهوری قرار دارد.
به گفته آقای متکی، جمهوری اسلامی مصمم به همگرايی و پيشرفت اقتصادی و امنيتی كشورهای آسيايی است و بر اين باور است که پيش زمينه تقويت مناسبات با ديگر كشورهای بزرگ، وجود روابطی مستحكم و در هم پيوسته بين كشورهای آسيايی است.
ايران در سال های اخير و همزمان با روابط تنش آلود با غرب، از سياست موسوم به "نگاه به شرق" سخن گفته و بر گسترش روابط با کشورهای آسيايی تاکيد کرده است.
آقای متکی گفت ايران به عنوان يک كشور آسيايی معتقد است كه می ‌توان كليه مولفه ‌های تامين توليد، اقتصاد و تكنولوژی و مصرف انرژی را در يک طرح امنيتی جامع برای منطقه آسيا تعريف کرد.
وی در عين حال از سياست تحريم های مالی و تکنولوژيکی انتقاد کرد و آن را عاملی برای کاهش زمينه های تامين انرژی فسيلی مورد نياز دانست.
آمريکا در سال های اخير تحريم هايی را در زمينه سرمايه گذاری در صنعت نفت و گاز ايران اعمال کرده است.
منوچهر متکی با آزار دهنده و غير صحيح خواندن سياست کشورهای صنعتی هشدار داد در کنار چنين سياست هايی لوله‌های انتقال انرژی، پالايشگاه ‌ها و چاه‌ ها می توانند نا امن شوند و حتی خطوط كشتيرانی نفتی نمی ‌تواند از اهداف سياسی و نظامی مصون باشند.
با وجود اين وی از آنچه آن را "ديپلماسی خط لوله" خواند دفاع کرد و گفت اين امر در برنامه ارايه شده از سوی وزارت امور خارجه به مجلس مطرح شده و هم اکنون در دستور کار روابط خارجی جمهوری اسلامی قرار دارد.
قرار است گاز ايران از طريق خط لوله ای که از پاکستان می گذرد، به هند صادر شود و جورج بوش، رييس جمهوری آمريکا، در سفر اخير خود به هند و پاکستان اعلام کرد که آمريکا با احداث اين خط لوله مخالف نيست.
آقای متکی گفت وقتی كشورهای شمال می ‌توانند در اواخر اين دهه، ذخاير گاز سيبری را به بازار مصرف برسانند، چرا كشورهای آسيايی، انرژی خاورميانه را به بازار مصرف در آسيا و كشورهای حوزه اقيانوسيه نرسانند و چرا نبايد قادر به تاسيس كنسرسيومی آسيايی و سپس جهانی در مصرف انرژی و خصوصا گاز بود؟
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین