کد خبر: ۴۳۸۹۷
تاریخ انتشار : ۲۳ اسفند ۱۳۸۴ - ۰۰:۳۰

امريکا مانع توسعه حمل و نقل هوايی ايران

آفتاب‌‌نیوز : اين کميته که اعضای آن را نمايندگانی از شرکت های حمل و نقل هوايی و کارشناسان صنعت هوانوردی ايران تشکيل می دهند، گزارشی برای ايکائو تهيه کرده که در آن آمريکا به نقض فرصت عادلانه برای توسعه حمل و نقل هوايی متهم شده است.
به گفته مقامات ايرانی اين گزارش در نشست ۲۰ تا ۲۲ ماه مارس اين سازمان در مونترال کانادا مطرح خواهد شد.
تصميم ايران برای تشکيل کميته مقابله با تحريم بعد از بيشتر از ربع قرن تحريم اقتصادی آمريکا عليه ايران، نشان از فشارها و خسارتهايی دارد که صنعت هوانوردی ايران در طول اين سال ها متحمل شده است.
داريوش نيکنام دبير کميته مقابله با تحريم هوايی ايران گفته است: "مستندات مشکلات تحريم هوايی ايران به اعضای سازمان جهانی هواپيمايی کشوری ارائه شده است."

به گفته آقای نيکنام، آمريکا با تحريم هوايی ايران مانع توسعه بخش حمل و نقل هوايی شده و در اجلاس سازمان جهانی ايکائو ضرورت های ايمنی پروازهای هوايی در ايران به آگاهی کشورهای عضو خواهد رسيد.

کمبود ناوگان هوايی و فرسودگی هواپيماها مشکل اصلی صنعت هوايی ايران است و اين کشور درصدد است راهی برای غلبه بر آنها بيابد.

مشکلات تحريم

تحريم اقتصادی آمريکا عليه ايران، بزرگترين مشکل صنعت هواپيمايی ايران است که باعث شده اين کشور نتواند ناوگان هوايی خود را تجهيز و نوسازی کند.اين تحريم‌ها بعد از انقلاب‌ ۱۹۷۹ ميلادی آغاز شده و بر اساس آن ايران نمی تواند هواپيماهايی که بيش از ۱۰ درصد قطعات تشکيل دهنده آنها آمريکايی باشد خريداری کند حتی اگر اين هواپيماها در کشورهای ديگر ساخته شود.

ايران ۷۰ فروند هواپيمايی مسافری در اختيار دارد که عمر متوسط آنها بالای ۲۵ سال است و پيش بينی می شود اگر اين کشور نتواند هواپيما‌های جديد به ناوگان خود اضافه کند اين صنعت با مشکلات جدی‌ مواجه خواهد شد.

تا کنون گزارشی از زيان های ناشی از تحريم اقتصادی آمريکا بر صنعت هواپيمايی ايران منتشر نشده است اما اين کشور نتوانسته از سد تحريم های آمريکا بگذرد و صنعت هواپيمايی خود را نوسازی کند.البته در طول اين مدت ايران قطعات مورد نياز هواپيماهايش را از بازار آزاد با قيمت های بالا تامين کرده اما خريد هواپيمای نو بخصوص هواپيماهای پهن پيکر و دور پرواز، هنوز برای اين کشور امکان پذير نيست.اين کشور در طول سال های گذشته با خريد و اجاره هواپيماهای دست دوم و استفاده از هواپيماهای روسی اين صنعت را از رکود و بحران تا حدودی دور نگهداشته اما به نظر می رسد با زمينگير شدن هواپيماهای دست دوم و سقوط چند فروند از هواپيماهای روسی، ايران به دنبال يافتن راه حل تازه ای برای رهايی از وضعيت بغرنج فعلی است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین