آفتابنیوز : ۴ نشانه افسردگی بیکاری
۱.علائم جسمی: این علائم معمولا عبارتاند از بیخوابی و بیاشتهایی؛ زیرا فرد در حال فکر کردن مدام به مسائل ناراحتکننده در مورد بیکاریاش است و در نتیجه نمیتواند بخوابد و همین امر سیستم خواب و بیداری او را بر هم میزند و در نهایت دچار بیاشتهایی شدید میشود. تپش قلب و نگرانی و مشکل تنفسی، بیقراری و درد قفسه سینه، علائم دیگری هستند که فرد از خود نشان میدهد.
۲.علائم روانی: احساس گناه و غم فراوان، احساس بیارزشی و افکار نگرانکننده مداوم نسبت به آینده در اغلب این افراد به وجود میآید.
۳.علائم هیجانی: اضطراب علامت هیجانی مهمی در این دسته از افراد است. این اضطراب ناشی از احساس امنیت نداشتن نسبت به آینده است.
۴.علائم رفتاری: انزوای اجتماعی، پرخاشگری و عصبانیتهای شدید در بیشتر این افراد دیده میشود.
در ادامه ۱۱ راه که با افسردگی بیکاری کنار بیاییم آمده است:
۱- به خود و توانمندی هایتان ایمان داشته باشید
اگر جامعه توان استفاده از نیروی کار شما را ندارد، نشانه ضعف و ناتوانی شما نیست. فراموش نکنید گاهی تغییرات شغلی یک فرصت به حساب میآیند و در فاصله بین از دست دادن شغل قبلی و پیدا کردن یک شغل جدید، میتوانید به یادگیری مهارتهای تازه بپردازید.
۲- شغل افسانهای را کنار بگذارید
اغلب افراد تصور رویاگونهای از آینده شغلی خود دارند، اما نمیتوان از ابتدا به شغل دلخواه رسید. تا حد امکان انتظارات خود را تعدیل کنید و بدانید برای رسیدن به هدف، باید از پله اول شروع کرد و با تلاش و به مرور پیشرفت کرد.
۳- با دوستان خود در ارتباط باشید
از دیگران بخواهید که در یافتن شغل به شما کمک کنند. برای کمک با دوستان خود تماس بگیرید. ایجاد شبکه ارتباطی با دیگران میتواند از لحاظ عاطفی برای شما سودمند باشد.
۴- مسئله بیکاری را به حالت عادی در بیاورید
شما تنها فرد بیکار در این دنیا نیستید. اگر بپذیرید که بیکاری مسئلهای موقتی است و با تلاش و تکیه بر تواناییهای تان میتوانید این دوره سخت را بگذرانید، مسئله به حالت عادی بر میشود.
۵- برنامهریزی داشته باشید
اگر شما کار قبلی خود را از دست داده اید، به این معنی نیست که دیگر نتوانید به دنبال شغل دیگری باشد. برنامهریزی کنید که در روزهای آتی باید به چه مکان هایی برای یافتن شغل سر بزنید و با چه کسانی قرار ملاقات بگذارید. هر اقدامی هر چند کوچک در این زمینه باعث میشود نسبت به ادامه مسیر انگیزه پیدا کنید.
۶- خود را شکست خورده ندانید
این که هر روز و دائم از خودتان انتقاد کنید، به بدتر شدن وضعیت دامن میزند با این فکر که خود را شکست خورده میدانید، چالش کنید و به توانمندیهای خود برگردید.
۷- دائم به گذشته فکر نکنید
این وضع که مدام فکر کنید که چرا این اتفاق برای من افتاد هیچ دردی را دوا نمیکند. اگر این افکار به ذهن شما میآید به خودتان بگویید، آیا با این افکار به جایی میرسم؟ یا مشکلی از من حل میشود؟
اگر در خانواده تان یک فرد بیکار دارید…
سعی کنید احساس رنجی که فرد بیکار تحمل میکند را بپذیرید و راهکاری برای مقابله با آن پیدا کنید. شاید مهمترین کاری که شما میتوانید برای این افراد انجام دهید، آن است که آنها را از انزوای اجتماعی دربیاورید و دست از سرزنش کردن بردارید.
۸- درباره اتفاق پیش آمده صحبت کنید
خیلی از افراد بیکار احساس شرم میکنند و فکر میکنند دیگران آنها را طرد کردهاند و به آنها توجهی ندارند. مهم است که یک دوست یا یکی از اعضای خانواده، فضایی را برای صحبت کردن با این فرد در نظر بگیرد و با او همدلی کند.
۹- به جمع خانوادگی دعوتش کنید
خیلی افراد چون احساس شرم و ناراحتی از مسئله بیکاری خود میکنند، فکر میکنند باید خود را از دید دیگران پنهان کنند و خود را منزوی کنند. خیلی مهم است که اعضای خانواده مانند سابق این افراد را در جمع خانواده بپذیرند و مانند سابق با آنها رفتار کنند.
۱۰- سرزنش نکنید
این که شما فرد بیکار خانواده را سرزنش کنید و خطاهای گذشته او را به یادش بیاورید، راهحل درستی نیست. برچسب زدن نیز یکی دیگر از کارهایی است که افراد خانواده در این مواقع انجام میدهند. حتی اگر حق با شماست، سرزنش کردن و برچسب زدن قدمی از پیش نمیبرد.
۱۱- او را تشویق کنید
تبدیل سرزنش و برچسبگذاری به تشویق فردی بیکار برای هر قدمی که به دنبال شغل میشود، فرصت مناسبی است تا این فرد بداند که شما همیشه همراه او هستید و او را تنها نمیگذارید.
سلامت نیوز: ۱۱ راه برای کنار آمدن با افسردگی بیکاری