آفتابنیوز : به گزارش ایرنا، در مطلب صندوق ذخیره فرهنگیان که روز شنبه انتشار یافته، آمده است: یکی از نامزدهای دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در دومین مناظره زنده تلویزیونی ضمن طرح موضوع صندوق ذخیره فرهنگیان تلاش کرد تا از منافع معلمان عضو این صندوق به عنوان ابزاری در دعواهای سیاسی علیه نامزدهای رقیب استفاده کند.
«جای بسی تاسف است که نامزد محترم، بدون اطلاع از واقعیت موضوع، برای کسب آراء مردم و بویژه معلمان، صرفا به تکرار شایعاتی می پردازد که با اهداف سیاسی تولید شده و بزرگترین ضربه را به منافع فرهنگیان خواهد زد. بنابراین صندوق ذخیره فرهنگیان ضمن رد ادعاهای مطرح شده در مناظره مذکور، نامزدهای محترم انتخابات ریاست جمهوری را به حفظ منافع فرهنگیان دعوت می کند.»
در این مطلب آمده است: نامزد محترم در حالی از «به یغما رفتن صندوق ذخیره فرهنگیان و اختلاس هشت هزار میلیارد تومانی و سهم 8 تا 10 میلیون تومانی هر فرهنگی» سخن گفته که نه صندوق ذخیره فرهنگیان به یغما رفته، نه هشت هزار میلیارد تومان در صندوق اختلاس شده و نه پول مذکور ربطی به فرهنگیان دارد.
مطلب یادآورشده است: به نظر می رسد که اظهارات نامزد مذکور، تکرار اظهارات آیت الله سیداحمد علم الهدی در خطبههای نماز جمعه مشهد بوده است که به «دزیده شدن هشت هزار میلیارد از ثروت معلمان و سهم هشت میلیون و 800 هزار تومانی هر یک از آنها» اشاره کرده بود. این در حالی است که طبق آخرین صورت های مالی منتهی به 31 شهریور 1395 موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان، جمع مانده سهم الشرکه فرهنگیان عضو صندوق چهار هزار و 370 میلیارد تومان است.
صندوق ذخیره فرهنگیان در این مطلب آورده است: بانک سرمایه در سال 1384 تاسیس شده و به عنوان یکی از بانک های خصوصی کشور فعالیت دارد. ٤٧ درصد سهام بانک سرمایه به بهای تمام شده ٢١٨ میلیارد تومان متعلق به شرکت های تابعه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از جمله شرکت لیزینگ و رفاه فرهنگیان، شرکت سرمایه گذاری فرهنگیان، شرکت ساختمانی معلم، شرکت سرمایه گذاری فرآیند و شرکت تامین مسکن فرهنگیان است که ارزش فعلی آن بیش از پنج برابر قیمت تمام شده برآورد می شود.
مطلب افزوده است: همچنین موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان از محل سهام خود در بانک سرمایه در مجموع بیش از 167 میلیارد تومان سود دریافت کرده و نسبت قیمت تمام شده خرید سهام صندوق در بانک سرمایه به نسبت کل دارایی های صندوق کمتر از سه درصد است.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: با این حال بانک سرمایه در طول ده سال گذشته و همانند سایر بانک های کشور در زمنیه ارائه تسهیلات به مشتریان خود فعالیت کرده که بخش عمده تسهیلات اعطایی این بانک به دلایل مختلف در سررسید خود تسویه نشده و به سرفصل مطالبات منتقل شده است. مجموع مطالبات سررسید گذشته این بانک که مبلغ هفت هزار و 800 میلیارد تومان است که چهار هزار و 260 میلیارد تومان آن مربوط به سال های1386تا 1392 و مبلغ سه هزار و 540 میلیارد تومان آن نیز مربوط به سال1392به بعد است که دو هزار میلیارد تومان ازآن جریمه تاخیر است.
این مطلب یادآورشده است: به گواه سخنگوی قوه قضاییه، در مجموع بدهکاران کلان این بانک 31 نفر اعم از اشخاص حقیقی و حقوقی هستند که بدهی آنها از 200 میلیارد تومان تا یک هزار و 200 میلیارد تومان متغیر است. تعدادی از این افراد دستگیر شده و دستگاه قضایی نیز پیگیر این پرونده است.
مطلب افزوده: لازم به ذکر است که تسهیلات پرداخت شده از سوی بانک سرمایه همانند سایر بانک ها از محل اعتبارات نظام بانکی و با پشتوانه بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران بوده است، بنابراین مطالبات بانک سرمایه هیچ ربطی به دارایی معلمان در صندوق ذخیره فرهنگیان ندارد به طوری که دادستان تهران نیز تاکید کرده است که «عده ای می گویند هشت هزار میلیارد تومان در صندوق ذخیره فرهنگیان اختلاس شده است اما با بررسی ها مشخص شد که این مبلغ معوقات بانکی و تسهیلات بلاوصول و سررسید گذشته بانک سرمایه است.
مطلب ادامه داده است: اگر چه کمتر از نیمی از سهام بانک سرمایه متعلق به صندوق ذخیره فرهنگیان بوده و تسهیلات سررسید گذشته و مطالبات این بانک هیچ ربطی به دارایی معلمان در صندوق ندارد اما مدیران این موسسه ضمن سپاسگزاری از مسئولان قوه قضائیه، نهادهای امنیتی، نمایندگان شورای اسلامی که با دلسوزی و دقت لازم در زمینه استرداد مطالبات بانک سرمایه تلاش می کنند، از هیچ کوششی در جهت احقاق حقوق فرهنگیان عضو موسسه مضایقه نخواهند کرد. البته با تغییر مدیرعامل این بانک، امیدواریم ارزش سهام بانک سرمایه افزایش پیدا کرده و به جایگاه واقعی و شایسته خود برسد.
صندوق ذخیره فرهنگیان یادآورشده است: به اذعان مقامات و نهادهای رسیدگی کننده عمده مسائل مطرح شده مربوط به اتفاقات بانک سرمایه است. با این حال در تعداد معدودی از شرکت های وابسته به صندوق ذخیره فرهنگیان نیز ممکن است اتفاقاتی در دوره های مدیریتی گذشته افتاده باشد.
در این مطلب آمده است: به رغم اینکه ارتباطی با دوره مدیریتی فعلی ندارد اما از طریق مراجع قضایی آنها را پیگیری کرده و هیات تحقیق و تفحص مجلس شورای اسلامی نیز در حال بررسی مدارک و مستندات است که امیدواریم با ارائه گزارش نهایی این هیات، فعالیت های صندوق ذخیره فرهنگیان در مسیر سودآوری برای معلمان عضو و همچنین ایفای نقش در اقتصاد، تولید و اشتغال کشور ادامه پیدا کند.