نامزد
انتخابات ریاست جمهوری ادامه داد: بعد از آن ما به جای آنکه راه شهدا را
برای حفظ ایران ادامه دهیم، مشغول مصرف کردن ایران شدیم به طوری که استخراج
فراوان نفت و گاز بسیار زیاده بوده است.
وی با بیان اینکه برخی مسائل مثل مصرف آب، خشک شدن دریاچهها و مهاجرت روستاییان به شهرها به نوع زندگی مردم بستگی دارد، تصریح کرد: برای مثال به دنبال خشکسالی روستاییان به شهرها میآیند و همچنین بسیاری از دریاچههای ما خشک شده و زمینهای فراوانی تبدیل به شورهزار شدهاند و طبق پیشبینی در ده سال آینده ده میلیون نفر به شهرها مهاجرت میکنند و حاشیه نشین میشوند و متأسفانه یک سوم جنگلهای ما از بین رفته است.
هاشمیطبا با بیان اینکه اولویتهای بنده از درون قانون برگرفته شده است، اظهار داشت: برای مثال بودجه کشور 360 هزار میلیارد تومان است و دولت طبق قانون بودجه درآمد مشخصی دارد و نمیتواند خارج از قانون هزینه کند.
افزایش درآمد کشور مصداق حرف زدن و عمل نکردن است
نامزد
انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه دولت از سه راه نفت، فروش ارز و
گمرکات درآمد دارد، افزود: بر این اساس اگر کسی بگوید میخواهم درآمد کشور
را اضافه کنم، این مسئله مصداق حرف زدن و عمل نکردن است.
وی ادامه داد: گاهی فردی در یک موسسه تجاری مشغول به کار است و شاید بتواند درآمدش را افزایش دهد اما وقتی در دولت قرار میگیریم باید چارچوبهای اجرایی را رعایت کرده و طبق قانون عمل کنیم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری با بیان اینکه رسیدگی به محرومان یکی دیگر از اولویتهایم است، تصریح کرد: دولت برای رسیدگی به محرومان پول خاصی جز کمیته امداد ندارد که آن هم بسیار ناچیز است و همچنین بودجهای را برای یارانهها در نظر گرفته است.
یارانهها را باید برای کمک به محرومان برگردانیم
وی
با تأکید بر اینکه یارانهها را باید برای کمک به محرومان برگردانیم،
اظهار داشت: یارانه فقط پول نیست و میتوان برای مثال برای محرومان ابزار
کار چون دار قالی فراهم کرد.
هاشمی طبا با بیان اینکه ادعای کسب درآمد جدید و دو برابر کردن درآمد
دولت گزاف است و کسی حق ندارد این حرف را بزند چرا که عملی نخواهد بود،
گفت: وعده دادن باید مطابق با قانون باشد و قطعا درآمد جدید نیازمند گران
کردن ارز و دریافت مالیات بیشتر از مردم است.
هاشمیطبا با اشاره
به بحث ارز گفت: ارز 3000 تومانی میتواند به راحتی ده برابر شود چون اصولا
راه آسانی است یک شب فکر میکنند و آن را چند برابر میکنند عدهای این
مسئله را میفهمند و از رانت آن استفاده میکنند.
معضل بیکاری تنها با صنعت کشاورزی خاتمه نمییابد
وی در خصوص حل معضل بیکاری تصریح کرد: معضل بیکاری تنها با صنعت کشاورزی
خاتمه نمییابد چرا که ما سه میلیون در سال آمار بیکاری داریم و یک میلیون
هر سال به آن اضافه میشود اما با گردشگری میتوان به اوضاع نابسامان
سامان بخشید.
بحث اشتغال را نباید محدود به ایجاد شغل کرد
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری با تاکید بر این مسئله که فقط شغل ایجاد کردن ملاک نیست گفت: بحث اشتغال را نباید محدود به ایجاد شغل کرد. در ابتدا باید دانست این کار به چه دردی میخورد و آیا درآمدزا است یا خیر بنابراین اشتغالسازی مفید و سازنده در شان افراد ایجاد کرد و کالایی که تولید میشود هم خریدار داشته باشد.
هاشمیطبا بازاریابی را امری مهم در بحث اشتغال دانست و خاطرنشان کرد: بازاریابی امری مشکل است و به همان اندازه صادرات نیز سخت و دشوار است و هر کسی نمیتواند آن را انجام دهد دولت هم نمیتواند در این امر مداخله کند. این کار باید به دست متخصصان و تجار قوی سپرده شود تا آنها با استفاده از تجارب خود بتوانند مفید واقع شوند. به طور مثال ما تعداد صادرکنندگان فرش در ایران انگشتشمار هستند و شاید از صد نفر هم تجاوز نکند.
وی با اشاره به شفافسازی موضوعات در این امر که نباید انها را در قالب کاریکاتور به مردم ارائه کرد گفت: ما باید با حقیقت روبرو شویم و مردم را متوجه صحبتهای سنجیده خود کنیم چرا که مسئولیت ریاست جمهوری ساده نیست و نمی توانیم هر کاری را که اراده کنیم انجام دهیم.
نامزد دوازدهمین دوره ریاست جمهوری خاطرنشان کرد: مسائلی را که مطرح کردم در راستای برنامه پنج ساله دوم انجام میدهم و این مسائل میتواند نجاتدهنده سرزمینمان باشد.
هاشمیطبا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا شما با پیشنهاد یکی
از نامزدهای انتخاباتی مبنی بر اعلام لیست اموال موافق هستید یا خیر، گفت:
بنده مخالف هستم برای آنکه پیشنهاداتی را که نتوان از آن نتیجهای دریافت
کرد را مهمل میدانم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: فرض کنید فردی اموالی ندارد و دیگری دارای مُکنت است، شما کدام یک را انتخاب میکنید؟ بنده شاید اعلام کنم آن فرد دارا بهتر باشد. شاید شخص فقیر بعد از انتخاب فرصت را غنیمت شمرده و از بیت المال برای خود اموالی فراهم کند اما ممکن هم هست که آن دارا اموال خود را از راه غیرمشروع جمع آوری کرده باشد و شخص فقیر درویش صفت باشد لذا باید دید ملاک چه چیزی است.
وی تأکید کرد: بر اساس قانون کسانی که مسئولیتی در کشور بر عهده دارند
مانند شخص رئیس جمهور باید در ابتدا و انتهای مسئولیت لیست اموال خود را
قوه قضاییه اعلام کند تا تغییرات آن بررسی شود.
پیشنهاد اعلام لیست اموال نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری جوسازی بوده است
هاشمیطبا با بیان اینکه پیشنهاد اعلام لیست اموال نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تنها جوسازی بوده و ملاکی برای انتخاب نیست، افزود: ملاک در اسلام تقواست، اصل این قضیه را منطبق با حسن نیت نمیدانم لذا با این روش مخالف هستم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری همچنین در ادامه در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا امروز جزئیات بیشتری از برنامههای انتخاباتی خود را اعلام خواهید کرد، گفت: خطوط اصلی برنامه بسیار مهم است مانند اینکه بنده مهندس کشاورزی نیستم تا از جزئیات اصلاحات کشاورزی مطلع باشم اما میدانم باید بذر خوب، آب و... استفاده کرد اما شخص تصمیم گیرنده و طراحان افراد دیگری هستند.
وی ادامه داد: تخصص بنده مهندسی نساجی است و هر سوالی در این زمینه تا جایی که مطلع باشم را پاسخ میدهم اما معتقدم باید خطوط اصلی در کشور مشخص و این امر برای مردم شفاف شود.
هاشمیطبا در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه نظرتان نسبت به امنیت ملی، مبارزه با تروریست و تهدیدات عربستان، چیست گفت: موضوع امنیت ملی در شورای عالی امنیت ملی مطرح میشود، برخی را دیدهام که اعلام میکنند که ما از موضع قدرت برخورد میکنیم که خیلی خوب است اما در عمل بیشتر از موضع مصلحت وارد میشویم.
نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ادامه افزود: اما سیاستهای کلی که
جمهوری اسلامی ایران بر اساس آن حرکت میکند را قبول دارم، به خصوص مسائل
اصلی کشور زیر نظر مقام معظم رهبری، مسائل دفاعی در شورای عالی دفاع و
مسائل امنیتی در شورای عالی امنیت تعیین میشود و رئیس جمهور هم نمیتواند
در آن مسائل اعمال نظر کند زیرا افراد حاضر در این شوراها سیاست گذاری
میکنند.
ادامه دولت روحانی را به مصلحت کشور میدانم
وی در واکنش به اینکه آیا در روزهای آخر انتخابات ریاست جمهوری به نفع کاندیدایی کنار خواهید رفت تصریح کرد: بنده خودم بدون مشورت با هیچ شخصی به این انتخابات وارد شدهام البته اگر انتخاب هم نشوم ادامه دولت روحانی را به مصلحت کشور میدانم، در زمینه کنارهگیری هم تاکنون با کسی صحبتی نکردم.
هر معاهدهای که بین دو کشور انجام میشود مستلزم تلاش و کوشش است
وی در پاسخ به این سوال که برای بهره برداری از منابع اقتصادی برجام و پایبندی طرفهای مقابل به این معاهده چه اقداماتی را انجام میدهید؟ گفت: هر معاهدهای که بین دو کشور انجام میشود مستلزم تلاش و کوشش است بنابراین وقتی معاهدهای را امضا میکنیم نباید خیالمان راحت باشد که کار تمام شده است و طرفی که آن را امضا کرده آدم شده است. مثال عینی این موضوع در تاریخ اسلام معاهده صلح امام حسن(ع) با معاویه است.
وی ادامه داد: امام حسن(ع) در حالی که میدانستند معاویه ماهیتش از خیلی از مستکبرین غرب و شرق در آن موقع بدتر است و در برابر حق مسلم ایستاده بود وارد مذاکره شد.
هاشمیطبا افزود: در هر معاهدهای تلاش میشود که طرفین خودشان را ذی حق بدانند اکنون هم آمریکا نمیگوید ما خلاف برجام عمل کردیم و میگویند طبق آن پیش رفتهایم در حالی که دروغ است آنها به بانکهای ایرانی درباره کار کردن با ایران پیام میفرستند لذا ما باید به تلاشهایمان ادامه دهیم برجام پیروزی برای ایران بود.
وی گفت: اینکه افرادی مثل نتانیاهو و ترامپ این همه گرد و خاک میکنند که چرا برجام امضا شده برای این است که شرایط برای ما بهتر شده است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تصریح کرد: برجام به لحاظ فرهنگی و سیاسی به نفع ما بود و اتفاقات خوبی نیز برای ما رقم خورد و شرایط سختی که خودمان را با آن تطبیق نداده بودیم و ولخرجی میکردیم بهتر شده است.
هاشمیطبا تصریح کرد: قبلا نفت ما را نمیخریدند اکنون نفت میفروشیم، قبلا کشتیها به ایران نمیآمدند و کشورهای اروپایی و کره و ژاپن به ما جنس نمیفروختند ولی اکنون شرایط تغییر کرده است.
وی اضافه کرد: پیش از این وقتی جنسی میخریدیم از طریق بانک نبود و مجبور بودیم پول نقد را داخل چمدان حمل کنیم و از طریق کشور ثالث با سی تا چهل درصد هزینه آن را به ایران برسانیم.
هاشمیطبا ادامه داد: کره ما را تحریم کرده بود ولی ما اتومبیلهایشان را به صورت دست دوم میخریدیم به طوری که آنها ما را تحریم کرده بودند ولی ما کمکشان میکردیم.