کد خبر: ۴۴۵۷۸
تاریخ انتشار : ۱۱ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۸:۱۷

حمایت اجلاس 5+1 از بیانیه شورای امنیت

آفتاب‌‌نیوز : یک روز پس از توافق اعضای شورای امنیت در نیویورک بر سر بیانیه ای که تصویب آن 24 روز طول کشید، وزرای خارجه فرانسه، انگلیس، امریکا، چین و روسیه به همراهی آلمان، این 
بار در برلین پشت میز مذاکراتی 2 ساعته در مورد استراتژی برخورد با تهران نشستند تا از میان گفت و گوهایشان به نتیجه ای در خصوص چگونگی برخورد در آینده با ایران برسند. و آنچه که از دل این مذاکرات بیرون آمد، حمایت از بیانیه شورای امنیت و در خواست از تهران برای بازگشت به میز مذاکرات بود. 

کاندولیزا رایس، جک استرا، سرگئی لاوروف، دای بینگو، فیلیپ دوست بلازی و فرانک اشتاین مایر( به ترتیب وزرای خارجه امریکا، انگلیس، روسیه، چین، فرانسه و‌آلمان) از مقامات ایران خواستند تا با راه حلی دیپلماتیک، آنچه نگرانی بین المللی خوانده شده است را در مورد فعالیت های هسته ای خود رفع کند. 
همچنین مطابق تمامی بیانیه های پیشین و در تایید بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد، باز از ایران خواسته شده است تا همه فعالیت های مرتبط با غنی سازی را متوقف کند.
اما آنچه که در نشست برلین در مورد آن بحث شد تنها صدوربیانیه ای حمایت آمیز از تصمیم شورای امینت در مورد ایران نبود. وزرای خارجه 5 کشور عضو دائم شورای امنیت در خصوص چگونگی برخورد با ایران پس از پایان مهلت یک ماهه و گزینه های احتمالی پیش روی برخورد با ایران نیز بحث و گفت و گو کردند. گزینه تحریم های گسترده اقتصادی یکی از این راهکارهاست. راهکاری که به اعتقاد مقامات روسی گزینه مفیدی برای حل موضوعات مورد مناقشه با تهران نیست. 

مقامات ایران نیز بر این نظرند که آمادگی را برای پاسخ به تحریم های احتمالی دارند و خود را با تحریم های موجود تطبیق داده اند، چرا که به گفته آنها ایران تجربه 8 ساله جنگ را دارد و همین امر به تقویت ایران برای چگونگی برخورد با تحریم ها منجر شده است.
اما موضوع دیگری که پس از تصویب بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد ایران حائز اهمیت است، تعدیل لحن وزرای خارجه اعضای دائم شورای امنیت در قبال ایران است.
انتخاب مسیری درست برای تعلیق فعالیت های هسته ای، اثبات صلح آمیز بودن فعالیت های هسته ای و توافق بر سر راه حلی دیپلماتیک برای حل مناقشه اتمی ایران از جمله اظهار نظرهای متعادل وزرای خارجه 5 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از نشست برلین است. 

لحنی که البته از سوی مقامات تهران نیز با پاسخی منطقی و معتدل رو به رو شده است. همچنان که منوچهر متکی وزیر امور خارجه ایران از گزینه تعامل، مذاکره و تفاهم به عنوان راه های مورد نظر تهران یاد کرده و یادآور شد، که هدف ایران در حال حاضر تمرکز بر کار دیپلماتیک است.
او همچنین اظهار امیدواری کرده که با مذاکره و گفت و گو این موضوع در آژانس بین المللی انرژی اتمی به نتیجه برسد.
پیشنهاد تاسیس«کنسرسیوم بین المللی» برای تولید سوخت هسته ای از سوی ایران  را نیز می توان در راستای تمرکز ایران بر کار دیپلماتیک و استفاده از فرصت 30 روزه اش ارزیابی کرد.
این همان موضوعی است که علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در گفت و گو با هفته نامه فرانسوی لوپوئن از آن سخن گفته است.
به گفته او ایران، تاسیس شرکت مشترکی را در نظر دارد که سرمایه گذاری آن بین چند کشور مانند فرانسه، آلمان و روسیه تقسیم خواهد شد. 

لاریجانی در توضیح این پیشنهاد می افزاید که آن بخش از خاک ایران به این شرکت برای مدت زمانی که باید تعیین شود و می تواند بسیار طولانی باشد، اجاره داده خواهد شد.
بنابراین ایران پس از صدور بیانیه شورای امنیت سازمان ملل متحد در خصوص فعالیت های هسته ای اش با راهکاری جدید در صحنه مذاکرات بازیگران اصلی پرونده هسته‌‌ای‌اش حضور یافته است.
راهکاری که هنوز پاسخ رسمی از سوی غرب و به ویژه اروپا نداشته و آخرین موضع اتخاذ شده در مورد ایران به نشست 2 ساعته برلین در این زمینه منتهی می شود. نشستی که نتیجه آن حمایت از بیانیه 15 عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد و در خواست از ایران برای بازگشت به میز مذاکرات بود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۱/۲۷
0
0
سلام صد سلام وددرود بر دلاور مردان ايران زمين سلام وصد سلام بر مردم مسلمان وهمنوع دوست ايران اسلامي سلام بر سفيران ايران عزيز در اجلاس من بعنوان يك ايراني مسلمان كه نه تنها در كره ي زمين بلكه در جهان بقرخود مي بالم كه يك ايرانيم با فرهنگ وتمدن ديرينه كه همه حاكي از بشر دوستي واحترام به حقوق بشريت بوده وهست بر خود مي بالم كه پيرو ديني هستم كه كاملترين قوانين حقوق جامعه ي بشري را در بر دارد برخود خواهم باليد كه طرح صلح جهاني در چنين مجالسي از زبان نمايندگان كشور عزيم ايران بيان شود واولين صلح بشري ومحو جنگ وجنگ افزار ها از ابتايي ترين مورد تا كلاهك هسته اي به امضاي سفيران كشور سربلند هميشه پايدارم ايران اين زيباي شايسته جهان به ثبت برسد زنده باد زنان ومردان دلير حق طلب جاودان باد نام ايران عزيز برافراشته باد تا ابد پرچم اين بيرق زيبا تا ابد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۰۶
0
0
این بزرگواران(روسیه و....)سالهاست که امتحانات خود را پس دادند .بعید می دونم در دراز مدت به نفع ایران باشه.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین