کد خبر: ۴۴۶۷۱
تاریخ انتشار : ۱۵ فروردين ۱۳۸۵ - ۱۱:۰۲

تقاضای رایس از جعفری

مجید مختاری
آفتاب‌‌نیوز : در همین حال و در شرایطی که بیشتر خبرگزاری ها انتظار داشتند این دیدار به ظاهر تشریفاتی با تمسخر مخالفان جنگ همراه شود استراو به همراه رایس همتای امریکایی خود که ترجیح داده بود از جلیقه ضد گلوله نیز استفاده نکند وارد بغداد شد. 

« خلا قدرت» بزرگترین معضل کنونی عراق است که این کشور مدتی است از آن رنج می برد. انتخاب« جعفری» به عنوان نخست وزیر و برخی مخالفت ها با حضور وی در این سمت بزرگترین چالش موجود است.
در حالی که ائتلاف شیعیان که حائز اکثریت آراء می باشد تنها با یک رای اختلاف توانست جعفری را بر « عادل مهدی» چیره نماید> ساز مخالفت سایر گروه ها خصوصا کردها، سنی ها و لیبرال ها به هوا برخواست، و گره کوری ایجاد شد که به بن بست قدرت در عراق انجامید. پس از چندی کشمکش، اخباری مبنی بر اختلاف امریکائیان و به خصوص جرج بوش رئیس جمهور امریکا با این انتخاب منتشر شد. این اتفاق « جعفری» را کمی ضعیف تر از گذشته کرد. در شرایط فعلی اگر به راستی امریکا مخالفت خود را به صورت صریح با نخست وزیری جعفری اعلام نماید بر خلاف برخی اظهارات بعید است که « جعفری» مقاومتی انجام دهد. 

چرا که شیعیان نیز کم کم دست از حمایت خود از وی بر خواهند داشت. کما اینکه برخی از زمزمه های مخالفت نیز از درون ائتلاف شیعیان آغاز شده است. ائتلاف شیعیان و مهره های اصلی این ائتلاف به نیکی می دانند که جدای ایران که پیوستگی های معنوی با آنان دارد امریکا مهمترین عامل حمایت از شیعیان در داخل عراق است. در صورتی که قدرت حضور نیروهای امریکایی از داخل عراق برچیده شود یا دست حمایت امریکا کوتاه شود شیعیان عراق و پس از آنها کردها بیشترین آسیب ها را می بینند. چرا که قطعا حمایت های آشکار و پنهان دولت های عرب منطقه نخواهد گذاشت تا شیعیان عراق نسبت به وزن واقعی خود در عراق نفوذ داشته باشند.
بنابراین اگر تقاضایی از جانب« رایس» از « جعفری» در خصوص کناره گیری در دیدار طرفین انجام شده باشد به احتمال زیاد برای حفظ منافع دراز مدت وضعیت شیعیان در عراق پذیرفته خواهد شد. این همان منافعی است که توانست ایران و امریکا را به قبول مذاکره رسمی وادار کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین