کد خبر: ۴۴۷۷۳۳
تاریخ انتشار : ۰۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۷:۰۰

استفاده از پابند الکترونیکی برای زندانیان

رییس مرکز آمار و انفورماتیک قوه قضاییه از صدور مجوز استفاده از پابند الکترونیکی به صورت پایلوت برای ۳۰۰ نفر از زندانیان توسط رئیس قوه قضاییه خبر داد.
آفتاب‌‌نیوز : به گزارش ایسنا، حجت‌الاسلام و المسلمین شهریاری در همایش سامانه مراقبت‌های الکترونیکی، اظهار کرد: در زیارت شعبانیه عبارت بلند بالایی وجود دارد که یکی از بندهای آن به فردی که دنبال شهرت است اشاره می کند و می گوید اگر قصد شهرت دارید تلاش کنید نزد خدا مشهور شوید. شناخته شدن نیاز به مسند و ریاست ندارد. این امور گذرا هستند. شناخته شدگی در صورتی حقیقی است که توسط ذات اقدس الهی ثابت شده باشد. زمانی که امضای ذات الهی پای شهرت باشد کفایت می‌کند.
 
وی با اشاره به ماده ۶۲ قانون مجازات اسلامی که به موجب آن در جرایم تعزیری درجه ۵ تا درجه ۸ دادگاه می‌تواند در صورت وجود شرایط مقرر در خصوص تعویق مراقبتی محکوم به حبس را با رضایت وی در محدوده مکانی مشخص تحت نظارت سیستم‌های الکترونیکی قرار دهد، ادامه داد: همچنین مواد ۴۰ تا ۴۵ قانون مجازات به تعویق مراقبتی اشاره می کند و وجود جهات مخففه، پیش‌بینی اصلاح مرتکب، جبران ضرر و زیان، فقدان سابقه کیفری موثر و تعهد کتبی به عدم ارتکاب جرم را وارد این مواد قانونی دانست.
 
شهریاری ضمن اشاره به ماده ۵۳ قانون آیین دادرسی کیفری خاطرنشان کرد:‌ موضوع آزادی تحت نظارت سامانه‌های الکترونیکی به گونه‌ای است که قاضی اجرای احکام کیفری می توانند پس از وصول گزارش شورای طبقه بندی زندان و نظریه مددکاران اجتماعی معاونت اجرای احکام به تخفیف مجازات کمک کند، اما تاکید قانونگذار بر روی ماده ۶۲ است که حمایت ویژه همکاران قضایی را می‌طلبد.
 
شهریاری با بیان اینکه دادسرا هم می تواند از این مساله استفاده کند، گفت: قاضی می تواند قرار التزام به عدم خروج از منزل، تعیین وجه التزام نظارت با تجهیزات الکترونیکی و یا بدون نظارت با این تجهیزات را صادر کند.
 
وی مشکلات و ناهنجاری های زندان‌ها را از ضرورت های جاری دستگاه قضایی دانست و اظهار کرد: فردی که مسائل مالی دارد و کسب و کارش به مشکل خورده می‌تواند از ظرفیت مراقبت‌های الکترونیکی استفاده کند. از لحاظ تعداد زندانی در جهان وضعیت خوبی نداریم.
 
شهریاری بیان کرد: این جرم‌انگاری مایه تاسف است که ما افراد را از محیط خانه و خانواده جدا کنیم. این جداسازی ما را در رتبه هشتم قرار داده است که حتما باید اصلاح شود. با توجه به مراقبت های الکترونیکی تلاش شده افراد به زندان برده نشوند و امور دیگری جایگزین مجازات‌ها شود و افراد بتوانند از فرصت ها استفاده کنند تا جمعیت کیفری زندان‌ها را کاهش دهیم.
 
وی از تصویب آیین‌نامه کاهش زندانیان کیفری توسط رییس قوه قضاییه خبر داد و عنوان کرد:‌ موادی برای کاهش جمعیت کیفری زندان‌ها تصویب شد و  آیین‌نامه مربوط به آن ابلاغ شده است. یکی از معضلات این است که با حبس افراد برای خانه و خانواده مشکلاتی ایجاد می شود؛ لذا مقام معظم رهبری از سازمان زندان‌ها خواسته‌اند که میزان حبس را کاهش دهد. وقتی نان آور خانه در زندان باشد خانواده دچار مشکل می‌شود. حمایتی که مدیر خانه باید داشته باشد خانواده به موجب حبس فرد از آن محروم می شود و چه بسا جرایم بیشتری از سوی اعضای خانواده صورت می گیرد.
 
وی عنوان کرد:‌ لزوم استفاده از روش‌های جایگزین در دنیا به هدف اصلاح تبدیل افراد به شهروند عادی از دیگر اقداماتی است که باید مورد توجه قرار گیرد. با مطالعات و سفرها این نتیجه حاصل شد که بسیار مهم است که دنیا زندان ها را به جهت اصلاح در نظر می گیرد نه مجازات. در رابطه با روند الکترونیکی شدن مطالعه سخت افزاری انجام دادیم و به نتیجه رسیدیم که پابندها را باید داخل کشور خودمان تولید کنیم و خط تولید پابندها در حال حاضر توسط شرکت حامی تک راه اندازی شده است. وقتی نرم افزار قوی برای بررسی اطلاعات پابند وجود داشته باشد منجر به موفقیت طرح می شود. بر اساس مطالعات گسترده نرم افزار مناسب را ایجاد کردیم. برخی از شرکت های سخت افزاری نرم افزار خود را داشتند، اما در این سخت افزار به دنبال آن بودیم که بتوانند همه نرم افزارها را پشتیبانی کند.
 
وی با بیان اینکه در کشور ایران هنوز مشکلات زیرساختی وجود دارد، عنوان کرد: این مشکلات از قبیل ارتباطات شبکه‌ای، شبکه های فیبر نوری، شبکه های VPN و غیره بوده است که با اتمام این محدودیت ها موفق شدیم با مدل ها و اشخاص بومی، نرم افزارتولیدکننده را ایجاد کنیم. اتاق مانیتورینگ را طراحی کردیم که این امکان را دارد رمز گذاری شود تا زندانی وارد آن شود و این موارد را دو نفر به صورت همزمان رصد می کنند و مشکلات را برطرف می کنند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین