آفتابنیوز :
478 هزار و 215 رای، تمام سرمایه حزب موتلفه اسلامی در فضای سیاسی کشور است. مصطفی میرسلیم به عنوان نامزد موتلفه اسلامی وارد صحنه رقابت با نامزدهای ریاست جمهوری شد. او توانست در فضای دو قطبی ایجاد شده کمتر از 500 هزار رای را به خود اختصاص دهد.
موتلفهایها حاضر نشدند وارد سازوکار وحدت اصولگرایان شوند و گفتند که راه ما از راه دیگر راستگریان جداست و تصمیم داریم اینبار نامزد خود را وارد صحنه رقابت کنیم. آنها تصور میکردند میرسلیم میتواند در میان فضای دو قطبی ایجاد شده، آرا خاکستری را به خود اختصاص دهد و در نهایت گوی سبقت را از روحانی و رییسی برباید و پیروزی نهایی انتخاب دوازدهم باشد.
کنار نکشیدن میرسلیم به نفع رییسی به خوبی حکایت از این معنا دارد. اعضای موتلفه هم برخلاف نظر دبیرکل این جریان یعنی محمد نبی حبیبی و بادامچیان به عنوان یکی از قدیمیترین اعضای این حزب، مخالف کناره گیری میرسلیم بودند.
اما میزان رای میرسلیم به عنوان نماینده حزب موتلفه و اختلاف درون سازمان این حزب برای ماندن یا کناررفتن میرسلیم از انتخابات حکایت از این دارد که موتلفه اسلامی به عنوان قدیمی ترین جریان سیاسی جمهوری اسلامی دچار یک بحران اساسی شده است.
اولین مسئله این است که این حزب نتوانسته است در این سالها یک جمعیت گسترده را با خود همراه کند. 478 هزار نفر تمام سرمایه انسانی موتلفه در سراسر کشور است. سبد رای موتلفه اسلامی یک سبد رای محدود است. سبد رایی که حتی در تهران و شهرهای مختلف نمیتواند یک نماینده به مجلس شورای اسلامی بفرستد.
موتلفه اگر میخواهد در جریان اصولگرایی حرفی برای گفتن داشته باشد باید فکری به حال سبد رای خود کند. بسیاری از جریانهای تازه اصولگرایی مانند جبهه پایداری سبد رای گسترده تری نسبت به موتلفه اسلامی دارند.
دومین بحرانی که موتلفهای ها با آن سرکار دارند اختلافی است که میان اعضای جوان این حزب با ریش سفیدان موتلفه ایجاد شده است. بنا بر گزارشهای رسیده اعضای شورای مرکزی حزب موتلفه از رفتار تکروانه دبیرکل و قائم مقام وی عصبانی شده و حتی پیشنهاد عزل این دونفر از سمت های حزبی شان را داده اند.
حبیبی و بادامچیان برخلاف نظر حزب، نامه انصراف میرسلیم را امضا و پخش کردند. به نظر میرسد اعضای موتلفه تصمیم گرفتهاند برای آینده سیاسی خود مسیری را طی کنند که محمد نبی حبیبی و بادامچیان جایی در آن ندارند.
این دو به عنوان ریش سفیدان موتلفه نتوانستند بعد از حیب الله عسگراولادی، تحولی را در این حزب ایجاد کنند. تصمیمات اشتباه آنها حتی باعث شده است موتلفه پیش از پیش در جریان اصولگرایی منزوی شود.
این سنتیترین حزب اصولگرا در انتخابات مجلس دهم بنا بر تصمیمات روسای خود وارد بازی نواصولگراها و جریانهای تندرو شد. آنها بر اینکه در فهرست نهایی اصولگرایان قرار بگیرند مخالف روش رهبرمعنوی خود یعنی حبیب الله عسگراولادی، حاضر به ائتلاف با تندروها شدند. حاصل این ائتلاف تنها 3 نامزد در فهرست 30 نفر اصولگرایی بود. 3 کرسی که صدای اعتراض اعضای موتلفه را به آسمان برد. نکته جالب در این میان این بود که جبهه پایداری 12 نامزد در این فهرست داشت.
در آن زمان بسیاری از چهرههای شناخته شده حزب موتلفه از جمله حسن غفوری فرد در اعتراض به فهرست منتشر شده با فهرست دیگری وارد کارزار انتخابات شدند. بادامچیان بعد از انتشار فهرست نهایی اصولگرایان برای مجلس دهم گفت: نظرات موتلفه در ترکیب فهرست اصولگرایان لحاظ نشد و بچه شلوغ ها باز هم شلوغ کاری کردند.
پیران موتلفه از تازه از راه رسیدگان اصولگرا بازی خوردند. بازی خوردنی که نشان داد این جریان سیاسی برای ادامه راه خود احتیاج به نفسی تازه دارد. آنگونه که از شواهد پیداست جوانان موتلفه هم به این نتیجه رسیدهاند. در آینده شاید باید منتظر تصمیمات مهمی در حزب موتلفه اسلامی باشیم. تصمیماتی که میتواند محمد نبی حبیبی و اسدالله بادامچیان را عزلت نشین کند.