البته این دو مقام ارتش آمریکا به ذکر جزئیات درباره اینکه آمریکا چه تجهیزات و تسلیحاتی را برای کردهای سوریه ارسال کرده یا اینکه این موارد چگونه قرار است به دست آنها برسد، اشارهای نکردند.
قبلا ارتش آمریکا گفته بود، قرار است مهمات، تفنگ، رادیو، بولدوزر، خودروهای زرهی و سایر تجهیزات مهندسی را برای نیروهای دموکراتیک سوریه تامین کند. گفته شده این سلاحها شامل سلاحهای سبک و خودروهاست.
پنتاگون قبلا اعلام کرده بود که معتقد است این نیروها بخش مهمی در بازپس گیری رقه سوریه هستند؛ شهری که از ۲۰۱۴ در کنترل داعش است.
"داناغاز وایت"، سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در بیانیهای که اوایل ماه جاری میلادی منتشر شد، آورده بود: نیروهای دموکراتیک سوریه با پشتیبانی آمریکا و نیروهای ائتلاف ضد داعش تنها نیروهای زمینی در منطقه هستند که میتوانند به صورت موفقیت آمیزی رقه را در آیندهای نزدیک از دست تروریستهای داعش پس بگیرند.
دونالد ترامپ و رجب طیب اردوغان، روسای جمهوری آمریکا و ترکیه در اوایل ماه جاری دیدار کرده و به بررسی برنامه واشنگتن در تسلیح این نیروها در سوریه پرداختند. نیروهای دموکراتیک که کردهای سوریه ستون فقرات آن هستند از نظر دولت آنکارا تروریست هستند.
در این حین مخالفان مسلح سوری نیز گفتند، آمریکا و همپیمانانش سلاحهای زیادی برای آنها در جنوب شرق کشور فرستادهاند تا با نیروهای همپیمان سوریه بجنگند.
برت مکگورک، فرستاده رئیسجمهور آمریکا در ائتلاف ضد داعش نیز روز سهشنبه گفت:عملیات بازپسگیری رقه از داعش به زودی آغاز خواهد شد.
مکگورک در سخنرانی در جریان کنفرانسی در وزارت خارجه ایتالیا در رم بار دیگر بر عزم آمریکا بر همکاری با نیروهای دموکراتیک سوریه تاکید کرد.
وی افزود: ما با این نیروها همکاری میکنیم و دو کیلومتر از رقه فاصله داریم و عملیات به زودی آغاز خواهد شد و نمیتوانم بگویم دقیقا چه تاریخی عملیات شروع میشود اما زمان آن بسیار نزدیک است.