آفتابنیوز : آیت الله سیداحمد خاتمی در مراسم بزرگداشت ارتحال امام خمینی(ره) که در مصلی رشت برگزار شد، مراسم بیست وهشتمین سالگرد ارتحال امام عظیم الشان را نماد وحدت ملی دانست و اظهار داشت: وحدت و همدلی آرمان امام و مقام معظم رهبری است؛ لذا مردم با حضور در این مجلس اعلام کردند پرچمی که به دست امام برافراشته شده را بر زمین نخواهند گذاشت.
وی با بیان اینکه «حوزه علمیه در طول بیش از هزار سال فعالیت در عصر غیبت کبری گلستان گل های معطر است»، افزود: در عرصه فقاهت بزرگانی همچون علامه حلی داریم که باید به دنیا معرفی شوند. همچنین برجستگانی در عرصه کلام نظیر شیخ مفید و شیخ طوسی داریم که در دفاع از اعتقادات شیعه زبانزد هستند، اما در این میان امام خمینی(ه) همه خوبی ها را یکجا داشت. خداروشکر در عصری زندگی می کنیم که خداوند این گل معطر را به ما عنایت کرد.
وی با اشاره به ویژگی های امام خمینی(ره)، اضافه کرد: امام(ره) جامع بود، یعنی وقتی که به کتاب های فقهی ایشان نگاه می کنیم، فکر میکنیم که ایشان جز کار فقهی نداشته. در علوم اصولی و عرفانی هم همینطور است؛ لذا جامعیت امام جامعیت منحصر بفرد بود. ما سراغ نداریم یک چنین شخصیت علمی تبلور آمال یک ملت شده باشد. در واقع مردم همه آرزوهایشان را در این مرد بزرگ دیدند. امام وقتی به کشور آمد 9 میلیون نفر به استقبال ایشان رفتند و وقتی به دیدار خدا شتافت، 11 میلیون نفر ایشان را بدرقه کردند.
این عضو مجلس خبرگان با بیان اینکه «امام ولایت مطلقه فقیه را در عرصه تئوریک تبیین کرد»، گفت: امام در اوج یکه تازی طاغوت بحث ولایت فقیه را در نجف مطرح و آن را کتاب کرد. بزرگان دیگری نیز درباره ولایت فقیه سخن گفته بودند، اما امام معمار ولایت شد و 10 سال اعمال ولایت کرد.
وی تشکیل یک حکومت گسترده اسلامی در منطقه ای بسیار حساس و استراتژیک را اختصاصی امام دانست و گفت: امام(ره) آراستگی به فضائل اخلاقی داشت و نسبت به دین متعبد بود. بنا بر فرمایش آیت الله شبیری زنجانی، امام راحل تا پایان عمر در هیچ مجلسی از خودش تعریف نکرد و همواره بر انجام واجبات و ترک محرمات تاکید داشت.
وی با بیان اینکه «به اعتقاد امام سیر و سلوک جز با تعبد به تمام دین امکان پذیر نیست» عنوان کرد: امام(ره) به انجام مستحبات مقید بود، اما مهمترین ویژگی امام باور کردن مردم بود. در واقع ایشان به معنای دقیق کلمه قدرت مردم را باور داشت و خط امام چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب این بود که مردم باید به صحنه بیایند. امام در جریان پیروزی انقلاب مطلقا به مبارزه مسلحانه اعتقاد نداشت. ایشان از مردم می خواست با افشاگری و روشن گری جنایان رژیم شاه را بگویند.
امام جمعه موقت تهران با اشاره به دوران تلخ ریاست جمهورزی بنی صدر، تصریح کرد: بنی صدر فریبکار با رای 11 میلیونی مردم روی کار آمد. در 14 اسفند سال 59 بود که بنی صدر در یک مراسم به شهید بهشتی توهین کرد؛ لذا همه انتظار عزل بنی صدر توسط امام را داشتیم، اما دیدیم که امام واکنشی نشان نداد، زیرا از تدبیر ایشان بیخبر بودیم. با دستور امام هیئت سه نفره بررسی اقدامات بنی صدر تشکیل و رئیس جمهور مقصر شناخته شد؛ لذا تظاهرات مردمی علیه بنی صدر اوج گرفت و مجلس شورای اسلامی بنی صدر را عزل کرد.
وی با بیان اینکه «امروز مقام معظم رهبری در ادامه راه امام مردم را باور دارند»، اضافه کرد: رهبر انقلاب در جریان انتخابات سال 76 و فتنه سال 88 از رای مردم و از جمهوریت نظام دفاع کردند و رای مردم را پذیرفتند. در واقع مقام معظم رهبری کشور را با تفکر امام اداره میکنند.
وی گفت: امام مدام دم از وحدت می زد و لذا کتابی با موضوع فرمایشات امام درباره وحدت چاپ شده است. در واقع همه ما سوار یک کشتی هستیم و اگر کشتی آسیب ببیند، همه آسیب خواهیم دید و این جناح و آن جناح ندارد، زیرا با دشمنانی طرف هستیم که کل ما را نمی خواهند. در انتخابات اخیر مسئله کنار رفتن سایه جنگ از سر کشور مطرح بود، اما دیدیم و شنیدیم که رئیس جمهور آمریکا در همان روز انتخابات ناتوی عربی را رقم زد و اجتماع 50 کشور علیه ایران شکل گرفت. البته این اجتماع تاکنون وجود داشته و نتوانسته اند هیچ غلطی بکنند و بعد از این نیز نخواهند توانست.
امام جمعه موقت تهران ادامه داد: برای دشمنان مطرح نیست که چه کسی روی کار می آید بلکه آنان با هویت نظام اسلامی درگیر هستند؛ لذا در چنین شرایطی دعوا و درگیری نیروهای انقلاب جز آسیب چیزی در پی ندارد.
وی با اشاره به اهمیت وحدت نکاتی را بیان کرد و یادآور شد: به صراحت اعلام می کنم بنده یک روحانی وفادار و دلداده به نظام هستم و قول می دهم در راه دفاع از نظام اسلامی جان خود را فدا کنم. خط من خط ولایت امام بود و امروز در خط ولایت رهبری هستم و لذا همه دولت های مشروع را تایید کردم، اما رسانه های بیگانه و معاند در پی معرفی من به عنوان اپوزیسیون هستند. من اپوزیسیون هیچ دولت اسلامی نبوده ام و نخواهم بود. دولت مورد تایید رهبری را تایید می کنم، از خوبی ها نعریف می کنم و نارسایی ها را نقد می کنم، زیرا امر به معروف و نهی از منکر یک تکلیف است.
وی اسلام، ارزش های اسلامی و ارزش های دینی را رکن نظام اسلامی دانست و بیان کرد: امام خمینی فرمود «تمام مقصد ما مکتب ماست» در واقع حکومت ماموریت دارد در حد توان به اجرای دین بپردازد و لذا مسئولان انتظار سکوت در برابر زیر سوال بردن دین را نداشته باشند؛ زیرا این با هویت روحانیت که لباس دفاع از دین بر تن دارد، سازگار نیست.
خاتمی با بیان اینکه «مقام معظم رهبری اجازه اجرای سند 2030 را نخواهند داد»، متذکر شد: مراجع عظام تقلید نیز سند مذکور را خطرناک می دانند لذا چه از دیدگاه قانونی بنا بر فرمایش رهبری و چه از دیدگاه شرعی و حوزوی با توجه به تصریح علمای دینی، سند 2030 با فرهنگ اسلامی ما در تضاد است؛ لذا اگر روحانیت در یک مورد احساس کرد که دین دارد آسیب می بیند، سکوت در این عرصه خلاف شرع محسوب می شود، اما معنای انتقاد این نیست که همه چیز زیر سوال برود بلکه خواستار تجدیدنظر هستیم. حکومت باید تحمل نقد را داشته باشد.
به گزارش ایسنا، وی وحدت را نیازمند محور دانست و تصریح کرد: هر کسی نمی تواند خود را محور وحدت بداند و موافقان خود را عامل وحدت و مخالفان خود را عامل تفرقه معرفی کند. تنها محور وحدت مقام معظم رهبری است؛ لذا حمایت از مواضع ایشان ولایتمداری است و نباید آن را تفرقه آمیزی بنامیم. در واقع محور وحدت در آیه «وَاعْتَصِمُوا بِحَبْلِ اللَّهِ جَمِیعًا وَلَا تَفَرَّقُوا...» همانا حجت شرعی می باشد. همه وحدت و کشور متحد می خواهیم اما هر کدام از ما با هویت اجتماعی و جریانی محور نیستیم.