کد خبر: ۴۵۱۰۴۱
تاریخ انتشار : ۱۷ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۰:۰۲

هشدار آمریکا درباره مداخله چین در استرالیا

جیمز کلاپر، مدیر سابق آژانس اطلاعات ملی آمریکا امروز (چهارشنبه) به استرالیا هشدار داد، باید نسبت به مداخله دولت‌های خارجی در نظام‌های داخلی خود هوشیار باشد.
آفتاب‌‌نیوز :
این هشدار بعد از آن صادر شد که رسانه‌های استرالیایی چین را متهم به مداخله در سیاست داخلی این کشور کردند.

تحقیقات انجام شده از سوی چند رسانه‌ استرالیایی طی یک هفته گذشته به پول‌های اهدایی سیاسی از سوی میلیاردرهای چینی مرتبط با حزب کمونیست این کشور به دست‌اندرکاران سیاسی استرالیا پرداخته و این گزارش دولت کانبرا را وادار کرد دستور تحقیق درباره قوانین جاسوسی استرالیا و فعالیت‌های دولت خارجی در این کشور را بدهد.

در تحقیقات مذکور که از سوی شبکه‌های ای‌بی‌سی و فیر فاکس استرالیا انجام شد، مشخص شد، آژانس‌های اطلاعاتی نگرانی‌های فراوانی دارند مبنی بر اینکه پکن به سازمان‌ها و موسسات سیاسی استرالیا با استفاده از نظام پول‌های اهدایی سیاسی دسترسی پیدا کرده و در این کشور مداخله می‌کند.

کلاپر که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما مدیر سازمان اطلاعات ملی آمریکا بود به شبکه ای‌بی‌سی گفت، شباهت‌هایی میان تلاش‌های چین برای مداخله در استرالیا با اقدامات مسکو در کشور خودش می‌بیند.

او گفت: آنها به دنبال راه‌هایی برای اعمال نفوذ در کشورها با استفاده از تکنیک‌های متعدد از جمله دیپلماسی، اقتصادی و همچنین نظامی که تاکنون بیش از این انجام نداده‌اند،‌ هستند.

او تاکید کرد: تمرکز این تلاش‌ها بر اینجا بوده و همچنین تمرکز منطقه‌ای و حتی جهانی دارد.

کلاپر اظهار کرد: چالشی که هم پیش‌ روی واشنگتن و هم پیش‌ روی کانبراست شامل خطر بالقوه علیه بنیان‌های اساسی نظام‌های سیاسی‌شان است.

تحقیقات رسانه‌های استرالیایی نشان داد: هوآنگ شیانگ مو و چائو چاک وینگ دو ثروتمند سرشناس چینی و یا دستیاران این دو نفر اقدام به اهدای ۶.۷ میلیون دلار استرالیا به احزاب سیاسی کشور در یک دهه گذشته کرده‌اند.

هر دو نفر دارای ارتباط با حزب حاکم کمونیست چین هستند.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، وزارت خارجه چین در واکنش به این گزارش‌ها آنها را کاملا بی‌اساس توصیف کرد اما مالکوم ترنبول، نخست وزیر استرالیا اظهار نگرانی کرده و دستور بررسی قوانین مقابله با جاسوسی و فعالیت‌های دولت‌های خارجی در استرالیا را داد.

او گفت: حاکمیت استرالیا و فرایندهای دموکراتیک ما به دور از مداخله‌های خارجی باید باشند و یک مساله بسیار مهم به شمار می‌آیند.

در استرالیا برخلاف آمریکا اهدای پول‌های سیاسی از جانب منافع خارجی با وجود قانونمندی مجاز به شمار می‌آیند و کلاپر پیشنهاد داد که در این مساله تجدیدنظر شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین