کد خبر: ۴۵۱۸۰۵
تاریخ انتشار : ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ - ۰۹:۱۴

پیام عبدالله نوری در پی حملات تروریستی تهران

عبدالله نوری، وزیر کشور دولت اصلاحات در پیامی فاجعه تروریستی چهارشنبه گذشته تهران را محکوم کرد.
آفتاب‌‌نیوز :
متن پیام عبدالله نوریبه شرح زیر است: 

بسم‌الله‌الرحمن‌الرحیم

«مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَیرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فی‌الارض فَکأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمیعاً‏» فاجعه اسفناک تروریستی هفدهم خردادماه ۱۳۹۶، که قربانی و مجروح‌شدن جمعی از هم‌وطنان عزیز و بی‌‏گناه را در پی ‏داشت، موجب تأثر و تألم فراوان گردید. این‌جانب ضمن عرض تسلیت و اظهار همدردی با ‏بازماندگان داغ‌دیده، ‏نکاتی را متذکر می‌گردم: ‏

‏۱‏‎- ارزش جان یک انسان، به تعبیر قرآن، گویی معادل با ارزش جان همه انسان‌هاست و نباید کوچک ‏‏شمرده شود. 

‏۲‏‎- هرچند مردم عزیز ایران، اقدام‌های شوم تروریستی را بارها تجربه کرده، شهیدان بسیاری در این ‏‏راه تقدیم کرده‌اند، ولی این اقدام، در نوع خود کم‌نظیر و نیازمند تأمل و بررسی جدی‌تر است و بی‏توجهی به این امر، می‌تواند زمینه‌ساز فجایعی تلخ‌تر باشد که امنیت ملی را در معرض تهدید و خطر ‏‏قرار دهد. امید که با پیگیری جدی ریشه‌ها و علل این فاجعه، از تکرار آن جلوگیری شود‏‎. 

٣- متأسفانه برخی ‏به جای تأمل در ریشه‌های این فاجعه، آن را بهانه‌ای برای حمله به دولت قرار ‏‏داده و ضعف دستگاه اطلاعاتی دولت یا سیاست ‏تنش‌زدایی او را عامل آن ‏‏دانسته‌اند. برخی دیگر آن را ناشی از ضعف سپاه پاسداران و اینکه به‌جای تلاش در حیطه ‏وظایف خود ‏‏به کارهای دیگر پرداخته است، می‌دانند. در چنین شرایطی ‏آیا بهتر نیست به جای متهم ساختن یکدیگر، با نقد ‏منصفانه و در راستای منافع ملی، ‏برای جلوگیری از تکرار چنین حوادثی گام ‏برداریم؟ ‎

۴- امروز، افراطی‌گری در شکلی به ظاهر مذهبی، بزرگ‌ترین تهدید برای جهان است و مبارزه با آن ‏نیازمند توجه به خاستگاه و ریشه‌های آن است. به نظر می‌رسد سرچشمه جریان‌های افراطی را در ‏عوامل زیر می‌توان ردیابی کرد: 

الف- رویکرد ظاهرگرایانه و سطحی به متون دینی بدون توجه به روح و گوهر آموزه‌های دینی که با ‏تعصب و مطلق‌نگری همراه است. تبیین و نقد مبانی فکری این جریان، وظیفه اندیشمندان مسلمان به ‏ویژه علمای اهل‌سنت است که می‌تواند از گرایش نسل جوان به آن جلوگیری کند‎. 

ب- ‎رفتار نابرابر و تبعیض‌آمیز برخی دولت‌های برخوردار با مسلمانان به‌ویژه مهاجران که موجب بحران ‏هویت و گرایش به افراطی‌گری در نسل جدید و جوان شده است. ‏

ج-‏ ‎رفتار گاه توهین‌آمیز نسبت به باورهای مذهبی اهل سنت در میان برخی از شیعیان، که می‌تواند بهانه‌ای ‏برای حرکت‌های افراطی فراهم آورد. 

د- در کنار همه این عوامل، نمی‌توان نقش اسرائیل را نادیده انگاشت. به اعتقاد من، اسرائیل بیشترین ‏بهره را از وجود تروریسم می‌برد و هرگز نمی‌خواهد ترور و تروریسم ‏که باعث خونریزی میان مسلمانان ‏است و در اروپا هم (به‌جای زشت نشان‌دادن چهره اسرائیل) موجب زشت نشان‌دادن چهره اسلام شده ‏است، از ‏میان برود. به نظر می‌رسد رفتار دولت فعلی آمریکا هم بیش از اینکه در جهت تقابل با ترور و ‏تروریسم باشد، در جهت ‏منافع اسرائیل است‎. 

‏۵‏‎- مشکل افراطی‌گری، با خشکاندن ریشه‌ها و سرچشمه‌های آن امکان‌پذیر است و تنها از راه ‏‏برخورد نظامی و استفاده از سلاح، قابل حل نیست. دستیابی به این هدف، افزون بر عزم جدی ‏در بین کشورهای اسلامی، نیازمند ایجاد اجماع جهانی است و در این راستا تدابیر صحیح و ‏‏هوشمندانه جهت کاهش تنش‌های منطقه و بین‌المللی، ضرورت دارد. باید با رایزنی‌های گسترده ‏و بهبود و گسترش روابط با همسایگان و کشورهای منطقه و نه افزایش تنش و تخاصم، ضعف‌ها را ‏جبران و نقیصه‌ها را برطرف کرد. 

‏۶‏‎- در داخل کشور نیز، نیاز به ارزیابی و رسیدگی جد‌ی‌تر به مسائل گوناگون اقوام و مذاهب با حضور ‏خود آنان می‌باشد ‏تا با بررسی و توجه به خواست‌های قانونی آنها، هرگونه بهانه یا توجیهی که ‏موجب ‏پیوستن برخی جوانان به گروه‌های افراطی می‌شود، گرفته شود. 

۷- جریانات و افرادی که در کشور، به دسته‌بندی یا درجه‌بندی شهروندان می‌پردازند و در آتش ‏‏اختلافات ملی، ‏مذهبی می‌دمند و... بدانند که مستقیم، امنیت ملی ایران و اتحاد و همبستگی ‏‏ملی را نشانه رفته‌اند، چراکه‏‌ بهره‌ اصلی از این مناقشات و خصومت‌ها را، جریان‌های تروریستی، ‏ضدانقلاب و ضدمردم ‏می‌برند. 


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین