کد خبر: ۴۵۲۱۰۵
تاریخ انتشار : ۲۱ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۴

افراد معتاد به "چای" بخوانند

یک کارشناس تغذیه از افراد خواست، برای حفظ سلامت خود مصرف چای را به حدود دو تا سه فنجان در طول روز محدود کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
سهیل عباسی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه چای به دلیل اگزالات می‌تواند مانع جذب آهن شود، گفت: البته اگزالات چای تنها بر منابع آهن گیاهی تاثیر گذار است و بر منابع آهن جانوری تاثیری ندارد.

وی افزود: بنابراین بعد از صرف گوشت که منابع آهن جانوری به شمار می روند مصرف چای بلامانع است و تنها بعد از مصرف حبوبات و اسفناج و یا دیگر منابع  گیاهی است که توصیه می‌شود افراد چای مصرف نکنند.

عباسی خاطرنشان کرد: بحث منع مصرف چای بلافاصله بعد از منابع آهن و صرف غذا بیشتر در زنان مطرح است، زیرا زنان بیش از مردان آهن از دست می‌دهند و مصرف چای بلافاصله بعد از غذا نیز می‌تواند این روند را تسریع کرده و بدن زنان را با کمبود بیش از پیش آهن مواجه کند.

وی افزود: در مردان بعضا بواسطه غلظت خونی که دارند و آهن انباشته توصیه می‌شود در جهت کاهش آهن، چای را بلافاصله بعد از غذا صرف کنند.

عباسی تصریح کرد: به هر حال و برای همه افراد توصیه بر این است که چای را یک ساعت قبل تا دو ساعت بعد از غذا صرف کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

کمی "شیر" در چای بریزید

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: چای به دلیل داشتن اگزالات مانع جذب کلسیم نیز می‌شود.

وی به عادت ایرانی‌ها برای صرف چای در وعده صبحانه اشاره کرد و افزود: برای کاهش اثرات چای در جذب آهن بدن می‌توان هنگام صبحانه مقداری شیر در چای ریخت، در این زمان اگزالات چای جذب شیر شده و اثر آن بر روی آهن بدن کاهش می‌یابد.

عباسی یادآور شد: منع مصرف چای بعد از غذا تنها به دلیل وجود اگزالات است و ربطی به حرارت آن ندارد و افراد می‌توانند بعد از صرف غذاهای چرب به جای چای، از یک فنجان آب جوش استفاده کنند.

چای را "تازه دم" مصرف کنید

این کارشناس تغذیه بر تازه دم بودن چای تاکید کرد و افزود: چای تازه دم(10 دقیقه ابتدایی دم کشیدن) حاوی آنتی اکسیدان بالایی است که برای بدن بسیار مفید است، اما با کهنه شدن آن به تدریج میزان آنتی اکسیدان چای کاهش و به جای آن میزان اگزالات افزایش می‌یابد که اثرات مضر چایی را تشدید می‌کند و در همین راستا توصیه می‌شود افراد از مصرف چای کهنه دم اجتناب کنند.

عباسی خاطرنشان کرد: چای سبز به نسبت چای سیاه رنگ و نیز چای سفید به نسبت چای سبز حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان هستند.

وی در خصوص مصرف بیش از حد چای نیز گفت: مصرف بسیار چای در افرادی که دچار سنگ کلیه هستند می‌تواند به تشکیل یبشتر سنگ منجر شود و این افراد بهتر است مصرف چای را به حداقل برسانند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: چای همچنین ادرار آور بوده و موجب از دست رفتن آب بدن می شود و بهتر است افراد به مصرف دو تا سه فنجای چای در طول روز بسنده کنند.

عباسی در خصوص غلظت چای نیز گفت: هنوز این مسئله که نوشیدن چای غلیظ زیان آور باشد به اثبات نرسیده، اما ترجیحا توصیه می شود افراد چای را تا حد امکان رقیق مصرف کنند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه چای به هیچ عنوان جایگزین آب نیست، توصیه کرد: افراد حتما مصرف هشت لیوان آب در شبانه روز داشته و مصرف چای را جایگزین آن نکنند.

چای

یک کارشناس تغذیه از افراد خواست، برای حفظ سلامت خود مصرف چای را به حدود دو تا سه فنجان در طول روز محدود کنند.

سهیل عباسی در گفت و گو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه چای به دلیل اگزالات می‌تواند مانع جذب آهن شود، گفت: البته اگزالات چای تنها بر منابع آهن گیاهی تاثیر گذار است و بر منابع آهن جانوری تاثیری ندارد.

وی افزود: بنابراین بعد از صرف گوشت که منابع آهن جانوری به شمار می روند مصرف چای بلامانع است و تنها بعد از مصرف حبوبات و اسفناج و یا دیگر منابع  گیاهی است که توصیه می‌شود افراد چای مصرف نکنند.

عباسی خاطرنشان کرد: بحث منع مصرف چای بلافاصله بعد از منابع آهن و صرف غذا بیشتر در زنان مطرح است، زیرا زنان بیش از مردان آهن از دست می‌دهند و مصرف چای بلافاصله بعد از غذا نیز می‌تواند این روند را تسریع کرده و بدن زنان را با کمبود بیش از پیش آهن مواجه کند.

وی افزود: در مردان بعضا بواسطه غلظت خونی که دارند و آهن انباشته توصیه می‌شود در جهت کاهش آهن، چای را بلافاصله بعد از غذا صرف کنند.

عباسی تصریح کرد: به هر حال و برای همه افراد توصیه بر این است که چای را یک ساعت قبل تا دو ساعت بعد از غذا صرف کنند تا مشکلی برای آنها به وجود نیاید.

کمی "شیر" در چای بریزید

این کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: چای به دلیل داشتن اگزالات مانع جذب کلسیم نیز می‌شود.

وی به عادت ایرانی‌ها برای صرف چای در وعده صبحانه اشاره کرد و افزود: برای کاهش اثرات چای در جذب آهن بدن می‌توان هنگام صبحانه مقداری شیر در چای ریخت، در این زمان اگزالات چای جذب شیر شده و اثر آن بر روی آهن بدن کاهش می‌یابد.

عباسی یادآور شد: منع مصرف چای بعد از غذا تنها به دلیل وجود اگزالات است و ربطی به حرارت آن ندارد و افراد می‌توانند بعد از صرف غذاهای چرب به جای چای، از یک فنجان آب جوش استفاده کنند.

چای را "تازه دم" مصرف کنید

این کارشناس تغذیه بر تازه دم بودن چای تاکید کرد و افزود: چای تازه دم(10 دقیقه ابتدایی دم کشیدن) حاوی آنتی اکسیدان بالایی است که برای بدن بسیار مفید است، اما با کهنه شدن آن به تدریج میزان آنتی اکسیدان چای کاهش و به جای آن میزان اگزالات افزایش می‌یابد که اثرات مضر چایی را تشدید می‌کند و در همین راستا توصیه می‌شود افراد از مصرف چای کهنه دم اجتناب کنند.

عباسی خاطرنشان کرد: چای سبز به نسبت چای سیاه رنگ و نیز چای سفید به نسبت چای سبز حاوی مقادیر بیشتری آنتی اکسیدان هستند.

وی در خصوص مصرف بیش از حد چای نیز گفت: مصرف بسیار چای در افرادی که دچار سنگ کلیه هستند می‌تواند به تشکیل یبشتر سنگ منجر شود و این افراد بهتر است مصرف چای را به حداقل برسانند.

این کارشناس تغذیه تصریح کرد: چای همچنین ادرار آور بوده و موجب از دست رفتن آب بدن می شود و بهتر است افراد به مصرف دو تا سه فنجای چای در طول روز بسنده کنند.

عباسی در خصوص غلظت چای نیز گفت: هنوز این مسئله که نوشیدن چای غلیظ زیان آور باشد به اثبات نرسیده، اما ترجیحا توصیه می شود افراد چای را تا حد امکان رقیق مصرف کنند.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه چای به هیچ عنوان جایگزین آب نیست، توصیه کرد: افراد حتما مصرف هشت لیوان آب در شبانه روز داشته و مصرف چای را جایگزین آن نکنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین