آفتابنیوز : معرفی شهر همدان به عنوان پایتخت گردشگری آسیا از سوی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران در دومین اجلاس وزیران گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) مطرح شد.
به گزارش ایسنا به نقل از روابط عمومی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سیدمحمدکاظم خلدینسب ـ مشاور معاونت گردشگری ـ به عنوان نماینده این سازمان در نشست کارشناسان ارشد و مقامات عالیرتبه گردشگری دومین اجلاس وزیران گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) که از تاریخ ۲۱ تا ۲۵ خرداد ماه در شهر «سیم ریپ» کشور کامبوج در حال برگزاری است، با برشمردن ویژگیهای تاریخی، تمدنی و گردشگری همدان، این شهر را شایسته تبدیل به پایتخت گردشگری آسیا عنوان کرد.
این پیشنهاد که به استناد مصوبات اجلاس وزیران کشورهای عضو در آوریل ۲۰۱۴ در منامه بحرین مبنی بر معرفی شهرهای پیشنهادی برای تعیین پایتخت گردشگری آسیا انجام گرفته است، دستاوردهای گستردهای برای معرفی ظرفیتها و توسعه گردشگری کشور در ۳۳ کشور عضو از قاره آسیا به همراه خواهد داشت.
در این رویداد همچنین مدیرکل وزارت گردشگری کامبوج به نمایندگی از سوی دولت پادشاهی این کشور خواستار مشارکت و همکاری تمام شرکتکنندگان برای توسعه و گسترش همکاریهای گردشگری میان کشور عضو شد و دبیرکل مجمع ACD نیز با ارائه گزارشی از اقدامات و فعالیتهای انجام شده توسط دبیرخانه و کشورهای عضو به ترسیم مسیر اقدامات مشترک پیشرو پرداخت و ابتکار عمل جمهوری اسلامی ایران برای میزبانی اولین اجلاس وزیران گردشگری کشورهای عضو در شهریور ۱۳۹۵ در تبریز را اقدامی شایسته و دارای نتایج ارزنده خواند.
توسعه محصولات و تقویت همکاریهای قارهای در صنعت گردشگری و نیز راهکارهای تبادل اطلاعات حوزه گردشگری کشورهای آسیایی در سطح بینالملل نیز از سوی مدیر اجرایی اتحادیه سفر آسیا و اقیانوسیه (PATA) و نماینده دبیر کل سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) مطرح شد.
دومین اجلاس وزیران گردشگری کشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) از چهار بخش شامل نشست کارشناسان ارشد، نشست وزرای گردشگری، تور بازدیدهای فنی و نیز کنفرانس گردشگری پایدار و شهرهای تاریخی تشکیل شده است که متناسب با موضوع، نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این رویداد شرکت خواهند کرد.
مجمع گفتگوهای آسیایی، یک سازمان بین دولتی به شمار میآید که در ۱۸ خردادماه ۱۳۸۱ به منظور ارتقای همکاریهای آسیایی در سطح قارهای تشکیل شد. در حال حاضر ۳۳ کشور آسیایی در این مجمع که فراگیرترین تشکیلات فرا منطقهای شناخته میشود، عضو هستند.