به گزارش ایسنا، در زمانی که دلال در شیب کاهشی و رو به پایین قرار داشت تحلیلگران بازار ارز تاکید داشتند که با توجه به کاهش تقاضا در بازار و از سویی دیگر تزریق ارز با قیمت پایین از سوی بانک مرکزی شرایط در این حالت باقی مانده اما نمیتواند پابرجا باشد.
در حالی پیش بینی بر این بود که در اواخر خرداد ماه روند افزایشی نرخ دلار آغاز شود که تحولات اخیر بازار ارز موید پیش بینی کارشناسان است. این در شرایطی است که نرخ دلار از اول هفته جاری شیب تندتری را برای افزایش پیش رو گرفته و تا امروز-دوشنبه- تا نرخ ۳۷۶۵ تومان نیز در برخی ساعات پیش رفته است.
درباره شرایط فعلی بازار، کامبیر افسری - تحلیلگر بازار ارز - به ایسنا توضیح داده که در روز یکشنبه هفته جاری دلار اولین افزایش دو رقمی در یک ماه گذشته را تجربه کرد و تا مرز روانی ۳۷۵۰ تومان جهش داشت. شاخص بازار ارز که روز شنبه با ۹ تومان افزایش به ۳۷۳۵ تومان رسیده بود در دومین روز هفته ۱۱ تومان رشد کرده است. این بیشترین رشد روزانه دلار از سوم خرداد ماه بود و این ارز را به بالاترین قیمت در همین نقطه زمانی رساند.
این کارشناس ارزی، شرایط فعلی بازار را آتش به اختیار تعبیر کرده و با اشاره به برخی از عواملی که موجب رقم خوردن قیمت افزایشی دلار شده است، عنوان کرد که شروع کارهای تجاری و تقاضاهای مربوط به آن، فصل تابستان و آغاز سفرهای خارجی، بحران موسسات مالی و بانکی و درگیریهای نظامی منطقه در نوسان نرخ ارز موثر بوده و موجبات رشد قیمت را فراهم کرده است.
وی این را هم گفت که در حال حاضر روال سیاست گذار ارزی به گونهای بوده که قیمتها را به مانند قبل پایین اعلام نکرده و نوع قیمت گذاری موجب کاهش قیمت دلار نشده است.