کد خبر: ۴۵۶۵۱۵
تاریخ انتشار : ۰۸ تير ۱۳۹۶ - ۰۴:۰۵

این عوامل سرطان پوست را تشدید می‌کنند

یک فوق تخصص خون بالغین گفت:جهش‌های ژنتیکی و مسائل محیطی سرطان پوست را تشدید می‌کنند.
آفتاب‌‌نیوز :
دکتر مهیار منصوری در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: سرطان پوست جزو سرطان‌های شایع محسوب می‌شود و در هر نقطه‌ای از سطح پوست بدن ممکن است به وجود آید.

وی ادامه داد: توصیه می‌شود همه افراد بالای ۴۰ سال حداقل سالی یکبار تحت معاینه کامل پوست قرار گیرند؛ چراکه برخی از قسمت‌های پوست قابل رؤیت برای افراد نیست و نیاز است به یک متخصص مراجعه و سطح بدن بررسی شود تا چنانچه ضایعه مشکوکی رؤیت شد، بیوپسی یا تکه‌برداری انجام شود.

منصوری اضافه کرد: نیمی از پوست در قسمت پشت بدن قرار دارد و افراد نمی‌توانند آن را ببینند و نیاز است توسط یک پزشک متخصص پوست رؤیت شود.

منصوری ادامه داد: چنانچه روی پوست سر و گردن ضایعه جدیدی دیده شد باید شک کنیم که ضایعه‌ای بدخیم بوده و حتی در مواردی ممکن است ضایعاتی در سطح پوست برجسته و سفت باشد، اما بدخیم نباشد. ضایعه‌ای که روی پوست مشاهده شود چنانچه زخم باشد یا زخمی بوده که خوب نشده است، باید حتما به پزشک مراجعه شود.

این فوق تخصص خون بالغین با اشاره به اینکه تومورهای پوستی، رنگی هستند، خونریزی ندارند یا برجسته و به رنگ آبی، بنفش، بی‌رنگ یا قهوه‌ای و قرمز هستند، افزود: باید به تغییر رنگ‌ها و خال‌ها روی پوست توجه شود.

وی گفت: در سنین ۲۵ سال به بالا انتظار اینکه خال جدیدی در بدن ایجاد شود را نداریم و باید روی خال‌های جدیدالظهور در پوست شک کرد و به وسیله پزشک متخصص پوست رؤیت و تشخیص داده شود که خال هستند یا ضایعه پوستی.

منصوری اضافه کرد: از نظر بالینی و تشخیصی، ضایعات پوستی به صورت ضایعه متورم، برجسته و زخم یا زخمی که خوب نمی‌شوند، وجود دارند و نیاز است تکه‌برداری و جواب پاتولوژی آن گرفته شود و چنانچه بدخیم باشند تحت درمان قرار گیرند.

وی در پاسخ به این سوال که چه عواملی در ظهور سرطان پوست تاثیر دارند، یادآور شد: منبع تمام سرطان‌ها از جهش‌های ژنتیکی است، اما گاهی اوقات عوامل محیطی نیز آن را تشدید می‌کنند که یکی از این عوامل محیطی، نور خورشید است.

این فوق تخصص خون بالغین تصریح کرد: نور خورشید به میزان کم و بین ۲۰ تا ۳۰ دقیقه برای پوست بدن لازم است، اما برای افرادی که به مدت ۵ تا ۶ ساعت در معرض نور خورشید قرار دارند، منجر به تولید سنتز D می‌شود که بسیار خطرناک است. در افرادی که کشاورزی می‌کنند قسمت‌های سوخته و صدمه دیده پوست در معرض ظهور سرطان پوستی است.

وی یادآور شد: افرادی که زیاد به پیک‌نیک می‌روند یا کشاورزی می‌کنند یا مجبور به حضور چندین ساعت در زیر نور خورشید هستند، نیاز است از کلاه، کرم‌های ضد آفتاب و پوششی که سطح پوست را از نور خورشید دور نگه دارد، استفاده کنند.


بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین