کد خبر: ۴۵۸۵۷۹
تاریخ انتشار : ۱۵ تير ۱۳۹۶ - ۱۶:۲۲

فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟

در روزهای اخیر تغییراتی در فرماندهان دو مجموعه از مهمترین یگان‌های سپاه در تهران انجام شد و سرداران کوثری و یزدی برای فرماندهی و هدایت این یگان‌ها انتخاب شدند.
آفتاب‌‌نیوز :
سردار محسن کاظمینی که تا پیش از این فرماندهی سپاه تهران بزرگ و همزمان جانشینی قرارگاه ثارالله تهران را به‌عهده داشت، جای خود را در قرارگاه ثارالله به سردار محمد کوثری و در سپاه محمد رسول الله(ص) به سردار محمد یزدی داد.

فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟
سردار کوثری در ایام دفاع مقدس کنار سرلشکر صفوی


سردار اسماعیل کوثری معروف به محمد کوثری در سال 1334 در محله پیروزی تهران متولد شد. پس از به پیروزی رسیدن انقلاب اسلامی در سال 1358 و به‌دنبال آغاز غائله‌های گروهک‌های تجزیه‌طلب در برخی استان‌های غربی کشور برای دفاع از انقلاب اسلامی وارد پادگان ولی‌عصر(عج) سپاه در تهران شد و به عضویت سپاه درآمد. چندی بعد برای مقابله با ضدانقلاب راهی مهاباد و نقده شد و در آنجا با شهیدان اصغر وصالی و محمد ابراهیم همت در سپاه منطقه 7 کشور که آن زمان در کرمانشاه بود آشنا شد.

فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟

حمله سراسری عراق به ایران که آغاز می‌شود راهی جبهه‌های جنوب می‌شود و با تشکیل تیپ 27 محمد رسول‌الله(ص) به این تیپ تازه‌تأسیس می‌پیوندد. در عملیات بیت المقدس همراه گردان مالک اشتر تیپ 27 در این عملیات شرکت می‌کند و در سال 1361 به سمت معاونت عملیات سپاه 11 قدر منصوب می‌شود.
فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟

پس از شهادت شهید همت در سال 62 و شهید عباس کریمی در سال 63، سردار کوثری از سوی محسن رضایی فرمانده وقت سپاه به‌عنوان فرمانده لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) انتخاب می‌شود و تا سال 79 به‌مدت 16 سال فرماندهی این لشکر را به‌عهده می‌گیرد. پس از این مدت و با معرفی سردار شهید حسین همدانی به‌عنوان فرمانده لشکر 27، سردار کوثری مدتی به‌عنوان جانشین قرارگاه ثارالله معرفی می‌شود و بعداً به ستادکل نیروهای مسلح می‌رود و مسئول اداره امنیت آن می‌شود.

فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟

در سال 86 از فعالیت‌های نظامی و امنیتی فاصله می‌گیرد و وارد دنیای سیاست می‌شود. در همین سال به‌عنوان نماینده مردم تهران در هشتمین دوره مجلس شورای اسلامی وارد مجلس می‌شود و به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی ‌می‌رود. در سال 1390 برای دومین دوره متوالی از سوی مردم تهران برای نمایندگی مجلس انتخاب می‌شود و این بار نایب‌رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس می‌شود. حضور دوباره کوثری در مجلس مصادف است با موضوع پذیرش برجام. در این برهه کوثری علاوه بر نایب‌رئیسی کمیسیون امنیت ملی به‌عنوان یکی از اعضای کمیسیون برجام هم انتخاب می‌شود.



در سال 94 موفق به حضور در مجلس شورای اسلامی نمی‌شود و در سال 95 دوباره به خاستگاه اولیه خود یعنی سپاه بازمی‌گردد و این مرتبه به قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء(ص) می‌رود.

نهایتاً سردار کوثری با کوله‌باری از تجربیات نظامی و امنیتی در مسئولیت‌های مختلف نظامی و سیاسی،‌ در دهم تیرماه سال 96 از سوی فرمانده کل سپاه به‌عنوان جانشین فرماندهی قرارگاه ثارالله تهران انتخاب می‌شود.

در روزهای اخیر یک تغییر دیگر هم در تهران انجام شد و آن هم انتصاب سردار محمد یزدی به‌عنوان فرمانده سپاه محمد رسول‌الله(ص) تهران بزرگ بود.


سردار یزدی در ایام دفاع مقدس

سردار یزدی که تا پیش از این معاونت حقوقی و پارلمانی کل سپاه را به‌عهده داشت، در آغازین روزهای شروع شورش‌های ضدانقلاب در استانهای غربی کشور همراه نیروهای مردمی عازم نبرد با گروهک‌های تجزیه‌طلب می‌شود و پس از آن در سال 60 به عضویت رسمی سپاه در می‌آید.
فرماندهان جدید سپاه در تهران چه‌کسانی هستند؟

در ابتدای تشکیل لشکر 27 محمد رسول‌الله(ص) به این واحد می‌پیوندد و وارد گردان عمار آن می‌شود. در سال 63 به‌عنوان فرمانده گردان عمار انتخاب می‌شود و تا پایان دفاع مقدس در این سمت باقی می‌ماند. پس از دوران دفاع مقدس مدتی به‌عنوان فرمانده تیپ یکم لشکر 27 خدمت می‌کند و بعد هم معاون عملیات لشکر 27 می‌شود. پس از آن از لشکر 27  به ستاد سپاه کوچ می‌کند و در مسئولیت‌های ستادی مشغول به فعالیت می‌شود تا اینکه معاون حقوقی و پارلمانی سپاه را به‌عهده می‌گیرد. دست آخر هم در سیزدهم تیرماه 96 با حکم سرلشکر جعفری فرمانده کل سپاه، جایگزین سردار کاظمینی در سپاه تهران بزرگ می‌شود.

منبع: تسنیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین