کد خبر: ۴۵۹۵۰
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۸۵ - ۱۵:۰۴
چشم انداز جبهه راست در انتخابات شوراها و خبرگان

دود سفید از دودکش اصولگرایان پیدا نیست

آفتاب‌‌نیوز : بروز این تفاوت دیدگاه بدان حد است که «محمدرضا باهنر» نایب رئیس مجلس هفتم و از چهره های تاثیرگذار اصولگرایان صراحتا نگرانی خود را نسبت به این موضوع اعلام میکند و راه پیروزی را برای اصولگرایان رفع اختلافات می داند. 

گفتگو بامیرتاج الدینی: نگرانی باهنر، به جا است(کلیک کنید)

باهنر در جلسه شورای مرکزی جامعه اسلامی مهندسین ضمن اشاره به نزدیک شدن زمان برگزاری انتخابات شوراها و خبرگان از «بلند نشدن دود سفید از دودکش اصولگرایان» ابراز نگرانی کرد و نسبت به آن هشدار داد. 

گفته هایی که «محمدرضا میرتاج الدینی» از روحانیون اصولگرای مجلس هم آن ها را تایید می کند و به تبع آن از چهره های تاثیرگذاری مانند باهنر می خواهد تا به این اختلافات پایان دهند. 

دود سفید و سیاه چیست؟
تعبیری که باهنر از آن به عنوان «رویت نشدن دود سفید از دودکش اصولگرایان» به کار می برد هر چند که به مراسم تعیین رهبر کاتولیک های جهان برمی گردد که طی آن مشاهده دود سفید از دودکش واتیکان به معنای انتخاب پاپ و مشاهده دود سیاه به معنای عدم انتخاب پاپ جدید می باشد اما نخستین بار این تعبیر در کشور ما در حالی مطرح شد که شورای هماهنگی نیروهای انقلاب اسلامی، مشغول تعیین کاندیدای مورد اجماع اصولگرایان از بین «احمد توکلی»، «علی لاریجانی»، «محسن رضایی»، «علی اکبر ولایتی» و «محمد باقر قالیباف» بود. 

در آن مقطع «غلامعلی حداد عادل» که  در پاسخ به خبرنگاری،«از تعیین کاندیدای واحد اصولگرایان و مشاهده دود سفید از دودکش جناح راست خبر داد». اتفاقی که البته هرگز به وقوع نپیوست و شورای هماهنگی در نهایت به نتیجه ای واحد در جهت کاندیدای مورد اتفاق اصولگرایان دست نیافت.
اکنون مشابه آن تعبیر توسط باهنر نایب رئیس حداد عادل به کار می رود اما در قالبی بسیار متفاوت و بدون خوش بینی. 

تبعات اختلافات محافظه کاران
حال باید دید که تبعات ادامه پیدا کردن اختلافات اصولگرایان که با تمام تلاش خود نتوانسته اند آن ها را مخفی و دور از چشمان خبرنگاران و بالتبع ناظران سیاسی نگاه دارند ،به کجا می انجامد؟ 

به این جهت است که «حسین انواری» رئیس مرکز مطالعات و برنامه ریزی حزب موتلفه اسلامی از اعلان عمومی و برملا شدن اختلافات داخلی محافظه کاران انتقاد می کند ولی در عین حال اختلافات اصولگرایان را مبنایی ارزیابی نمی کند.

موضع حزب موتلفه درباره وضعیت اصولگرایان(کلیک کنید)

موضع جمعیت ایثارگران درباره اصولگرایان
(کلیک کنید)


شاید اصلاح طلبان هم که این روزها در خارج از دستگاه های حکومتی مشغول بازسازی خود و  برقراری ارتباط مجدد با نیروهای اجتماعی خود می باشند،منتظر چنین روزهایی بودند؟

توپ در زمین اصولگرایان
اصولگرایان بارها از برداشتن «گام چهارم» در انتخابات مجلس خبرگان رهبری نام برده اند و از طرفی دیگر در زمانی نه چندان دور و در برابر زمزمه های ورود «مصطفی تاج زاده» عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و معاون سیاسی وزارت کشور دولت خاتمی به شورای شهر تهران، از شورا به عنوان «تنگه احد» اصولگرایان نام بردند. بنابراین، باید دید که آیا اهمیت حفظ «حکومت یکپارچه» می تواند آنها را یک بار دیگر در برابر اصلاح طلبان متحد گرداند یا اینکه تصمیم اصولگرایان بر این است که این بار هم همانند تجربه ریاست جمهوری نهم عمل نمایند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین