آفتابنیوز : 
آفتاب: با تهیه برنامه جامع مدیریت ارتباطات و آموزش سلامت در طی برنامه چهارم توسعه ، پایگاههای مقاومت بسیج ،مساجد و حوزه های علمیه نیز به توسعه آموزش و ارتقای سلامت می پردازند . در اولین نشست کارشناسان مسوول آموزش سلامت کشور که به منظور ارائه سیاست ها و خطی مشی های اداره ارتباطات و آموزش سلامت برگزار شده بود ،برنامه جامع آموزش سلامت به شرکت کنندگان ارائه شد .
در این برنامه که با هدف ارتقای دانش و مهارتهای فنی منابع انسانی سلامت،ارتقای کیفی و کمی برنامه های آموزش سلامت و تعالی رفتارهای سالم طی برنامه چهارم توسعه سالهای 84-88 تنظیم شده است ،کلیه برنامه های تعیین شده با توجه به استراتژی اتخاذ شده شده و ذکر اعتبار در نظرگرفته شده برای عملیاتی کردن آن ،مشخص شده است .
در این برنامه جامع در مبحث استراتژی جلب حمایت همه جانبه در راستای توسعه آموزش و ارتقای سلامت،بخشی به توسعه محیط های حمایت کننده سلامت شامل پایگاههای مقاوت بسیج ،فرهنگسراها،مساجد و حوزه علمیه )اختصاص داده شده و بخشی نیز به سازمانهای غیردولتی .
دکتر حیدری،رئیس مرکز توسعه شبکه و ارتقای سلامت در این نشست گفت:با محوریت بحث آموزش برای زنان و کودکان در سالهای قبل ،به موفقیت هایی در زمینه کاهش مرگ و میر کودکان و مادران و حذف برخی بیماریهای قابل پیشگیری رسیده ایم ولی از گروههای جوانان و سالمندان غافل مانده بودیم در صورتی که اکنون با تغییر شکل بیماریها ،افراد و نوع زندگی آنها در بوجود آمدن بیماریها(سوانح جاده ای ،ایدز،بیماری های قلبی و بیماریهای روانی ) تاثیر گذار است و مسلما دیگر ما نمی توانیم به انجام عملیات درمانی و فعالیتهای فیزیکی (مانند واکسیناسیون و ....)بپردازیم بلکه باید با تغییر نقش خویش و تمرکز بیشتر بر بحث آموزش و سرمایه گذاری بر نیروی انسانی ،بتوانیم بر رفتارهای انسانی برای ارتقای سطح سلامت افراد تاثیر داشته باشیم .
وی افزود:هم اکنون برنامه هایی که در زمینه آموزش بهداشت صورت می گیرد،به صورت موازی و پراکنده صورت می گیرد و همین موضوع باعث شده ما هم ، زمان را از دست بدهیم و هم تاثیرگذاری بر سلامت عمومی مردم و جامعه.در حالی که اکنون و در شرایطی که بیماریهای غیر واگیر به دغدغه اصلی سلامت اجتماع تبدیل شده است ،نظام سلامت باید بتواند پاسخگوی نیازها و تغییرات اجتماعی موجود باشد .
دکتر امیرخانی ،مدیر اداره ارتباطات و آموزش سلامت وزارت بهداشت ،درمان و آموزش پزشکی ،که در این جلسه بررسی سیاست ها و خط مشی های موجود در برنامه جامع آموزش سلامت را بر عهده داشت ،در پاسخ به سوال آفتاب ،در خصوص نقش و برنامه تعریف شده برای استفاده از پایگاههای بسیج و حوزه های علمیه در آموزش سلامت گفت :ما تصمیم داریم با اجرای این برنامه ،کلیه محیط ها را به محیط های حمایت کننده سلامت تبدیل کنیم .
به همین دلیل هم مربی هایی را برای این مراکز تربیت می کنیم تا این مربی ها ،مفاهیم آموزش داده شده در زمینه سلامت (ایدز،بهداشت دهان و دندان ،پیشگیری از بیماریهای قلبی و .....) را به پایگاههای بسیج ، مساجد و حوزه های علمیه منتقل کنند.
وی در پاسخ به نحوه تعیین اعتباربرنامه های مختلف و اختلاف سوال برانگیز در بحث اعتبارات گفت : اعتبار برنامه ها با توجه به گروههای هدف و سطح میزان ارتباط با افراد جامعه تعیین شده است .
در این برنامه اعتبار درنظر گرفته شده برای مساجد،بسیج و حوزه های علمیه دو بربر اعتبار NGOها و چهار برابر اعتبار برنامه جامع آموزش سلامت در محیط کار ،چهار برابر برنامه جامع توانمند سازی جوانان ،چهار برابر برنامه جامع توانمند سازی سالمندان ،دو برابر برنامه آموزش سلامت در مدارس و چهار برابر برنامه جامع توانمند سازی دانشجویان است !
در این برنامه جامع چهارساله،ردیفی نیز به برنامه جامع پیشگیری اولیه از خشونت خانگی علیه زنان و دختران اختصاص داده شده است که دکتر امیر خانی در پاسخ به سوال به خبرنگار ما ،این برنامه را بیشتر شامل توانمند سازی زنان و آموزش آنان برای جلوگیری از بروز خشونت ذکر کرد .در عين حال برنامه خاصی با عنوان برنامه جامع توانمندسازی جوانان در حوزه سلامت با ردیف اعتبار جداگانه در این برنامه جامع پیش بینی شده است.