کد خبر: ۴۶۷۲۴۵
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۲۰ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۱:۰۷

آیا آمریکا توانایی سرنگون کردن موشکهای کره شمالی را دارد؟

ایالات متحده آمریکا مصمم است که هر موشکی را که توسط کره شمالی به سمت آبهای اطراف گوام شلیک شود، سرنگون کند. اما کارشناسان هشدار می دهند که هیچ تضمینی وجود ندارد که سیستم‌های دفاع موشکی آمریکا بخوبی کار کند.
آفتاب‌‌نیوز :
پیونگ یانگ اوایل روز پنجشنبه از برنامه بالقوه خود برای پرتاب «آزمایشی و همزمان» چهار موشک به سمت اهدافی در حدود سی کیلومتری گوام خبر داد.

به گزارش آفتاب‌نیوز، افرادی مانند آدام ماونت عضو ارشد مرکز تحقیقات «پیشرفت آمریکا» یا جورج چارفاروس از مشاوران امنیت ملی این کشور به سیستم دفاعی آمریکا اطمینان دارند. آنها معتقدند که ارتش آمریکا می تواند برای متوقف کردن هر پرتابی از سوی پیونگ یانگ، از سامانهٔ موشکی ضد بالستیک «THAAD» یا پدافند هوایی «Aegis» استفاده کند. 

آنها بر این باورند که با پیشرفتهای کنونی و با توجه به سطوح مختلف سیستم دفاع موشکی آمریکا، این کشور می تواند نه تنها از گوام و اطراف آن، بلکه از کل قاره آمریکا دفاع کند.

اما بروس بنت، تحلیلگر ارشد در موضوعات دفاعی آمریکا از موسسه Rand Corporation با احتیاط به توانایی‌های سیستم دفاع موشکی آمریکا می نگرد و معتقد است که از آنجا که این سیستم یک سیستم مبتنی بر تجربه است، نمی توان مطمئن بود که با موفقیت اجرا خواهد شد. به گفته او حتی افرادی که تلفن همراه می سازند یعنی دستگاهی که عملا بسیار بیشتر از سیستم تاد به آزمایش گذاشته شده است نیز گاه در بهره‌برداری از این محصول با مشکلات جدی مواجه می شوند.

آدام ماونت نیز با این ایده موافق است و می گوید شاید تلاش آمریکا برای سرنگون کردن موشکهای کره شمالی دقیقا همان چیزی باشد که پیونگ یانگ به دنبال آن است. زیرا شکست آمریکا در سرنگونی حتی یک موشک، شرمندگی بزرگی برای ارتش آمریکا به دنبال خواهد داشت.

سیستم دفاع موشکی موسوم به «تاد» که اخیرا در کره جنوبی مستقر شده است، قادر به متوقف کردن موشکهایی که به سمت آبهای گوام پرتاب می شوند نیست و تنها می تواند پس از پرتاب این موشکها، بسرعت آنها را به کمک رادار شناسایی کند.

در خود جزیره گوام نیز سیستم دفاع موشکی «تاد» مستقر شده است که می تواند هر موشکی را که از پیونگ یانگ پرتاب می شود منهدم کند. بروس بنت می گوید: «این سیستم بگونه‌ای طراحی شده است تا بتواند همزمان چند هدف را نشانه بگیرد، بنابراین احتمال انهدام موشکهای پیونگ یانگ با این سیستم امکان پذیر است با این وجود همه چیز به این بستگی دارد که موشکها در چه فاصله‌ای هدف قرار بگیرند؛ هرچه موشکها را در فاصله کمتری نشانه بگیرند کارایی سیستم بیشتر می شود.»

دیگر سیستم پدافند موشکی آمریکا یعنی «Aegis» می تواند موشکها را حتی در مسافتی دورتر و حتی قبل از ورود دوباره آنها به جو زمین هدف قرار دهد اما به گفته بروس بنت، لازم است که آمریکا سیستم «Aegis» را در منطقه‌ای بسیار نزدیک به گوام مستقر کند و این کار بستگی به تصمیم رئیس جمهوری آمریکا دارد.

همچنین اگر کره شمالی قصد تهدید سرزمین اصلی آمریکا را داشته باشد، آنگاه گران‌ترین و بحث برانگیزترین سپر موشکی آمریکا شامل ۳۶ موشک رهگیر در فورت گریلی آلاسکا و در کنار آن تجهیزات رادار و سنسورهای مرتبط با سیستم‌های فرماندهی و کنترل در پایگاه نیروی هوایی وندنبرگ استفاده خواهد شد. 

آخرین آزمایش این مجموعه عظیم و پیچیده که قادر به شناسایی و نابودی کلاهکهای ورودی از فضا است، در سال ۲۰۱۴ میلادی انجام شد. اگرچه نتیجه این آزمایش «موفق» بود اما سه آزمایش پیش از آن به شکست انجامید و این سوال را مطرح کرد که آیا در زمان روی دادن یک بحران واقعی، سیستم همانطور که دربارۀ آن تبلیغ شده است عمل خواهد کرد؟

گزینه دیگر برای موفقیت در مقابله با موشکهای کره شمالی، این است که نه با یک موشک رهگیر بلکه با تعداد قابل توجهی از این دست موشکها به هدف حمله کرد. با این حال به نظر می رسد در مجموع موضوع موفقیت در هدف قرار دادن موشکهای دور برد در فضا، هنوز در حد رویا باقی مانده است؛ رویایی که اولین بار تحت عنوان «ابتکار دفاع استراتژیک» مشهور به «جنگ ستارگان» در دوران رونالد ریگان مطرح شد.

جو سیرینشونه، رئیس بنیاد پلاشرز که مخالف توسعه و استفاده از سلاحهای هسته‌ای، بیولوژیک، شیمیایی و سایر جنگ افزارها است می گوید: «ما هنوز به سلاحی که بتواند بطور موثر یک موشک دور برد را آنگونه که رویای ریگان بود سرنگون کند، دست نیافته ایم.»

در مجموع بنا بر گزارش آژانس دفاع موشکی آمریکا، از سال ۲۰۰۱ میلادی تا کنون تنها ۷۵ آزمایش از ۹۲ پروژه دفاع موشکی (از جمله آزمایش‌های تاد) با موفقیت انجام شده است.

بلوف آمریکایی

ایالات متحده آمریکا از مدتها پیش درباره توانایی‌هایش در سرنگونی موشکهایی که قلمرو این کشور را تهدید کنند سخن گفته است و شاید اصرار آمریکا بر این موضوع منجر به افزایش تمایل پیونگ یانگ برای ادامه دادن به تهدیداتش شده باشد.

در پاسخ به آزمایش‌های موشکی کره شمالی، نظامیان آمریکایی در ماه مه و سپس در ماه ژوئیه سیستم دفاع موشکی خود را آزمایش کردند؛ هرچند بعدها اعتراف کردند که یکی از آزمایش‌ها به شکست منتهی شده است.

به گفته آدام ماونت، تهدید کره شمالی مبنی بر شلیک آزمایشی چند موشک به سمت گوام می تواند یک اقدام عمدی باشد تا درنهایت به این نتیجه برسند که سیستم دفاع موشکی آمریکا تنها یک بلوف است. به گفته او، این تصادفی نیست که کره شمالی قصد «شلیک همزمان چهار موشک» را دارد، این کار عمدا انجام شده است تا تصمیم گیری را برای سیاستگذاران آمریکایی پیچیده کند.

اگر هر کدام از این چهار موشک بتواند با موفقیت سیستم دفاع موشکی آمریکا را پشت سر بگذارد، پیروزی بزرگی برای دولت پیونگ یانگ محسوب می شود.

اگر آمریکا بخواهد به شلیک این موشکها واکنش نشان دهد، باید همه آنها را سرنگون کند زیرا شکست در مهار حتی یک موشک، به معنای توانایی محدود آمریکا خواهد بود و اینکه سیستم‌های دفاعی این کشور عالی نیستند.

با این وجود بنت معتقد است بهتر است با تمام ریسکهایی که این کار برای آمریکا دارد، سیستم دفاع موشکی این کشور در مقابل موشکهای کره شمالی وارد عمل شود. زیرا این کار آزمایشی عملی برای آمریکا محسوب خواهد شد که اگر در این آزمایش موفق شود، عالی است و اگر موفق نشود، به نقص‌های نرم افزاری این سیستم‌ها پی خواهد برد و بهتر است این اشکالات در زمان صلح مشخص شوند و نه در زمان جنگ.

منبع: یورونیوز

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
علی معرف
|
France
|
۱۷:۵۴ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۰
0
0
موشک های کره شمالی ۵ کیلومتر هم فکر نکنم بره .
پاسخ ها
مهدی
| - |
۰۷:۱۱ - ۱۳۹۶/۰۵/۲۲
کلاس چندمی عزیزم؟؟
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین