کد خبر: ۴۶۸۹۱
تاریخ انتشار : ۰۶ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۱:۲۰
گزارش سايت Sport live از تيم ملي فوتبال

ايران توانايي آفرينش هر شگفتي را دارد

آفتاب‌‌نیوز : تهران پايتخت اين كشور است كه يادآور روزهاي تاريخي براي ايراني‌هاست.

از اين شهر نخستين بار در سال نهصد و چهل و دو ميلادي ياد شده است. در آن روزگار روستايي كوچك با باغهاي ميوه در نزديكي شهر مهم ري به شمار مي‌رفت. در سال 1800 ميلادي، هنگامي كه اين شهر به پايتختي ايران برگزيده شد، تنها پانزده هزار سكنه داشت. با اين حال امروزه هفت ميليون نفر در اين ابر شهر سكونت دارند.

در سال 1979 ايران حكومت خود را از پادشاهي به جمهوري اسلامي تغيير داد، كه در اين نوع حكومت قرآن پايه و اساس قوانين حكومتي است. از آن زمان آمريكايي‌ها كه حامي شاه بودند به خصومت با اين كشور برخاسته‌اند. آنها با كمك مالي و نظامي به تحريك صدام حسين عليه ايران پرداختند. صدام كوشيد از كشمكش‌هاي سياسي موجود در ايران كه برآمده از انقلاب مردمي در اين كشور بود به سوي خود بهره برداري كند و به چاههاي نفت ايران خيمه بزند.
در سال 1980 ميان اين دو كشور جنگ هشت ساله‌اي در گرفت. عراق با وجود پشتيباني آمريكا نتوانست در اين پيكار پيروز شود.
پس از آن آرامش نسبي به اين كشور بازگشت، تا آن كه در سال 2005 محمود احمدي‌نژاد رييس جمهور اين كشور شد. ايران از نظر اقتصادي همانند گذشته با ژاپن و آلمان در ارتباط است. 4/15 درصد صادرات اين كشور به ژاپن است و 8/12 درصد واردات ايران از آلمان صورت مي‌پذيرد.

پيروزي‌ها

پس از نخستين حضور در بازيهاي آسيايي 1956 و 60 و 64 ، ايران در سال‌هاي 1968 (تهران)، 1972 و 1976 قهرمان بازيهاي آسيايي شد. در سالهاي بعد اگر چه همواره در مسير پيشرفت قرار داشت، اما، در چهار دوره اين رقابتها به عنوان سومي رسيد. ايران بيشتر در مراحل نيمه نهايي مغلوب حريفان خود مي‌شد.
اين تيم نخستين بار در 1978 آژانتين به دور نهايي جام جهاني راه يافت. جام جهاني 1998 فرانسه دومين حضور ايران در جام جهاني رقم خورد.
نماينده آسيا در هر دو دوره در مرحله مقدماتي از اين رقابت‌ها كنار رفت. با اين حال اين تيم به ويژه در رقابتهاي فرانسه نقطه ضعفي را از خود نشان نداد و نتايج قابل توجهي نيز به دست آورد. ايران در آن دوره از رقابتهاي جام جهاني با تك گل سينيشا ميهايلوويچ از يوگسلاوي شكست خورد. آلمان هم در آن دوره با دو گل از سد ايران عبور كرد. در برابر آمريكا پيروزي تاريخي فوتبال ايران در جام جهاني رقم خورد. (دو بر يك).
ايران در جام جهاني پيش رو در گروه چهارم با تيم‌هاي پرتغال، آنگولا و مكزيك هم گروه است. تيم‌هايي كه همگي فوتبالي تكنيكي را به نمايش مي‌گذارند.

بازي

شيوه بازي ايراني‌ها ظريف و نرم است و البته بازيكنان در اين تيم بيشتر بدون برنامه بازي مي‌كنند. توانايي بازيكنان ايران در نبردهاي دو نفره است. با اين وجود نمي‌توان توانايي‌هاي ايراني را تخمين زد و از همين رو بايد به آنها ايمان داشت. آنها توان رقم زدن هر شگفتي را دارند.»
در بخش ديگر اين گزارش آمده است: «شخصيت‌هاي تعيين كننده اين تيم به طور طبيعي بازيكنان كنوني و پيشين اين تيم در بوندس ليگا هستند. علي‌ كريمي، مهدي مهدوي‌كيا، فريدون زندي و علي دايي (بازيكن پيشين بايرن و هرتابرلين) كه با نه گل پادشاه گلزني مرحله انتخابي بازيهاي آسيايي بود و با زدن صد و نه گل در يكصد و چهل و پنج بازي ملي ركورد فرانس پوشكاش مجار (هشتاد و چهار گل) را شكست, از پايه‌هاي اين تيم هستند. دايي براي جام جهاني كمي سالخورده به نظر مي‌رسد.

ستاره‌ها

رحمان رضايي

مردي كه نبايد او را فراموش كرد. رحمان رضايي مدافع مياني ايران با سي و يك سال سن كه در بازيهاي طاقت فرساي سري A برابر بازيكنان جنگنده و فيزيكي به خوبي تاب آورده، در مسينا همواره جزء بازيكنان اصلي اين تيم به شمار مي‌آمد. او الگوي كامل يك مدافع محكم و بدون دردسر است كه در حمله حضور پررنگي ندارد.
رحمان در بازي ايران برابر كره شمالي در بازيهاي انتخابي راهيابي به جام جهاني زننده تك گل بازي بود.

مهدي مهدوي‌كيا

همگان مهدوي كيا را در هامبورگ بازيكن تمام شده مي‌دانستند، حتي توماس دال سرمربي اين تيم. با اين حال مهدوي كيا دوباره چيزي شد كه مي‌بايست مي‌شد. او رو به بالا حركت كرد؛ سرسخت و بلند پرواز.
او برسر قراردادش با باشگاه پافشاري كرد. اين در حالي بود كه او را بازيكن آزاد اعلام كرده بودند. مهدوي كيا دوباره در تيم جنگيد و در اين فصل موفق هامبورگ يكي از بازيكنان مهم به شمار آمد.
او در تيم ملي ايران يك نقش بزرگ و انكار ناشدني دارد و در همكاري‌ با هموطنانش مي‌تواند بهتر از آنچه در بوندس ليگا نشان مي‌دهد باشد. در تيم ملي ايران روي او حساب ويژه‌اي خواهد شد، البته اگر او بتواند همانند بازيهايش در هامبورگ در اوج باشد. او در پايان فصل همانند ديگر هم تيمي‌هايش كمي ضعيف نشان داد.

علي كريمي

علي كريمي هم همگان را به شگفتي واداشت. او در هيچ تيم بزرگي بازي نكرده بود كه به بايرن آمد.
تنها عده كمي در تهران روي موفقيت اين بازيكن بيست و هفت ساله در آلمان حساب مي‌كردند. او در كشورش سالهاست كه بازيكني ستاره به شمار مي‌آيد. با اين حال كمتر كسي فكرش را مي‌كرد كه او بتواند در بايرن جايگاهي ثابت براي خود دست و پا كند.
او سه سال در امارات براي باشگاه الاهلي توپ زد. اين مهاجم با نظر فليكس ماگات به بازيكني مياني تبديل شد و در همان دور رفت بازيهاي بوندس ليگا جزو بازيكني اصلي بايرن قرار گرفت.
با گذشت زمان ماگات به توانايي‌ او اميدوارتر شد. با اين وجود او در دور برگشت بازيهاي عالي و مهمي از خود به نمايش گذاشت و ثابت كرد مي‌تواند در عرصه بين‌المللي هم جزء بهترين‌ها باشد.» 
در بخش پاياني اين گزارش نام بيست و سه بازيكن تيم ملي ايران براي حضور در جام جهاني آلمان آمده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین