آفتابنیوز : مقاله اول این پژوهشنامه تحت عنوان « مینی بمب هسته ای گریز از تعهدات معاهده منع اشاعه تسلیحات هسته ای» به بررسی سیر تحول، وضعیت جاری توان هسته ای قدرت های دارنده تسلیحات هسته ای به ویژه امریکا و تبعات و تهدیدات آن برای جمهوری اسلامی ایران می پردازد. نویسنده در این مقاله، ضمن پرداختن به پیشینه مینی بمب های هسته ای به بررسی ویژگی های این بمب ها از قبیل کاربرد و نحوه عمل پرداخته و در ادامه به ارزیابی دیدگاه های موافق و مخالف می پردازد. وضعیت موجود توان هسته ای قدرت ها به ویژه برنامه های هسته ای امریکا و تهدیدات مینی بمب های هسته ای برای ایران محورهای بحث این مقاله را تشکیل می دهند.
فعالیت های هسته ای کره شمالی:
«بحرانی مستمر» مقاله بعدی این پژوهشنامه می باشد. در این مقاله قصد نویسنده بر آن است تا به صورت اجمالی با مطالعه نحوه مدیریت بحران هسته ای کره شمالی و بررسی شباهت ها و تفاوت های آن با موقعیت هسته ای ایران به الگوی رفتاری و زمینه های راهبردی مدیریت بحران توسط این کشور در آسیا بپردازد.
مقاله بعدی پژوهشنامه به مقاله «الگوی رفتار هسته ای ژاپن: روندها و نگرش ها»، اختصاص یافته است. هدف پژوهش حاضر بررسی استراتژی و دیپلماسی هسته ای ژاپن به عنوان یک الگوی رفتاری در عرصه فناوری هسته ای می باشد.
به اعتقاد نویسنده، تنفر و بدبینی به سلاح های هسته ای به دلیل تجربه تلخ استفاده از آنهادر هیروشیما و ناکازاکی توسط نیروهای امریکایی و کشتار ده ها هزار ژاپنی که صدمات و پیامدهای آن، موجب شده است تا استراتژی هسته ای ژاپن بر مبنای اجتناب از دستیابی به تسلیحات هسته ای قرار بگیرد. نویسنده در ادامه برای اثبات مدعای خود به بحث در مورد افکار عمومی ژاپن، برنامه هسته ای ژاپن، در نهایت منافع ملی ژاپن و سلاح هسته ای پرداخته است.
« نگاهی دوباره به پدیده بازگشت هسته ای» مقاله ای است که توسط آریل لویت در مجله امنیت بین الملل به چاپ رسیده و به وسیله آقای رحمان قهرمانپور ترجمه و تدوین شده است در این مقاله نویسنده به مهمترین موضوعات ادبیات هسته ای، یعنی بازگشت هسته ای، پنهان کاری هسته ای و اشاعه می پردازد. نویسنده معتقد است ادبیات دانشگاهی در مورد این پدیده ها ضعف هایی دارد و مقاله حاضر می کوشد بخشی از این ضعفها را جبران کند. زیرا مقاله حاضر پنهان کاری هسته ای را یک استراتژی ملی در حد فاصل تعقیب« سلاح» هسته ای بر چیدن« سلاح » هسته ای تعریف می کند. به اعتقاد نویسنده، درک این استراتژی به دانش پژوهان کمک می کند رفتار هسته ای بسیاری دولت ها را تبیین کرده و توضیح دهند که چرا سناریوهای وحشتناک اشاعه دهه 1960 تحقق نیافته است. دغدغه های کنونی در اشاعه، چالش های موجود در مطالعه بازگشت هسته ای، دلایل بازگشت و محدود کردن هسته ای، انگیزه های بازگشت هسته ای، پنهان کاری هسته ای، ویژگی های روند بازگشت هسته ای، نقش ایالات متحده امریکا، ویژگی های فعالیت های عدم اشاعه امریکا، روش های مخفیانه و نفوذ امریکا بر رژیم های داخلی محورهای عمده این مقاله را تشکیل می دهند.
مقاله آخر این پژوهشنامه هم به مقاله تحت عنوان« پاتوژن های تسلیحاتی» پیامدهای جنگ بیولوژیکی بر امنیت بین الملل نوشته گریگوری کوبلنتز اختصاص یافته است که توسط سمیرا سیف ترجمه و تدوین گردیده است. نوع تهدیدات این تسلیحات، پیامدهای استراتژیک گسترش تسلیحات بیولوژیک و اینکه اساسا آیا استراتژی های امنیتی سنتی مانند باز دارندگی و خلع سلاح، در پیشگیری از این تهدیدات موثر هستند یا خیر؟ سوالات نویسنده در این مقاله را تشکیل می دهند.