آفتابنیوز : یکی از مواردی که در جریان این سفر مورد تاکید مقامات ارشد دو طرف قرار گرفت مخالفت با هرگونه شدت عمل علیه ایران بود زیرا دو کشور همواره به این موضوع اشاره کرده اند که تنها راه برون رفت از بن بست فعلی مذاکرات گفتگو و مذاکره است چرا که هرگونه توسل به خشونت منجر به ایجاد بحران های جدیدی در منطقه خاورمیانه، حساس ترین منطقه جهان خواهد شد.
سفر این مقام بلند پایه روسی که نقشی کلیدی درهمکاریهای ایران و روسیه ایفاء می کند پس از آن صورت گرفته بود که نشست اعضای دائم شورای امنيت سازمان ملل متحد و آلمان برای رسيدن به موضع مشترک برای جلوگيری از ادامه غنی سازی اورانيوم در ايران به نتيجه ای نرسیده بود.
چند دور گفت و گوهای مقام های ایران و روسیه پشت درهای بسته انجام شده است.
طرفين تصميم گرفتند مذاكرات خود را در سطح دبيران شوراي عالي امنيت ملي دو كشور در اين زمينه و ساير زمينههاي مورد توجه دو طرف ادامه دهند.
سفر ایوانف به تهران که همزمان با ورود حامد کرزای، رئیس جمهور افغانستان به ایران بود مورد توجه مطبوعات و شبکه های خبری بین المللی جهان هم قرار گرفته بود.
خبرگزاری آسوشیتد پرس در گزارش خود به نقل از دیپلمات هایی که به بررسی دیدارهای انجام شده پرداخته بودند نوشته بود ممکن است مصالحهاي صورت بگيرد که براساس آن، اقدام نظامي عليه ايران منتفي و در مقابل، رايزنيهاي جديدي ميان پنج عضو دايم شوراي امنيت براي اقدامات بعدي دربارهي ايران درخواست شود.
این در حالی است که ایوانف در این گفت و گوها بر خلاف تمامی تلاشی که انجام داد نتوانست در تصمیم ایران مبنی بر عدم تعلیق فعالیت های هسته ای تغییری بوجود بیاورد. روسیه که روابط تجاری گسترده ای با ایران دارد از زمان بن بست مذاکرات هسته ای همواره تلاش کرده که مانع از اتخاذ تصمیمات جدی و خطرناک علیه ایران از جمله تصویب منشور هفتم سازمان ملل متحد که فعالیت های هسته ای ایران را تهدیدی برای صلح و امنیت جهانی جلوه می دهد شود.
روسیه بر این باور است که تنها مکانی که صلاحیت بررسی پرونده ایران را دارد آژانس بین المللی انرژی اتمی است و این پرونده نباید به بهانه تهدید آمیز بودن فعالیت های هسته ای ایران به منشور هفتم سازمان ملل متحد که اجازه به تجاوز نظامی به ایران را می دهد عطف داده شود. از نظر مقامات روسی تا زمانی که هیچ مدرکی دال بر نظامی بودن فعالیت های هسته ای ایران پیدا نشده است هیچ نیازی به خطرناک جلوه دادن فعالیت های اتمی ایران نیست.
اما در حالی که مقامات ارشد روسی برای گفت و گو با مقامات ایرانی درحال مذاکره بودند کاندولیزا رایس، وزیر امور خارجه آمریکا با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه آمریکا گفت و گوی تلفنی داشته و در خصوص تلاش برای حل مسالمت آمیز مناقشه اتمی ایران گفت و گو کرده است. تا کنون هیچ جزئیاتی در خصوص محتوای مکالمه تلفنی رایس و لاوروف منتشر نشده است.
سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی روسیه به تهران در پی ناکامی وزرای خارجه 1+5 صورت گرفت. روسیه که از همراهان ایران در پرونده اتمی است با هرگونه تحریم احتمالی مخالف است. از سوی دیگر آمریکا هم تلاش دارد تا مسکو را از همراهی با ایران باز دارد. نمونه این تلاش ها تماس تلفنی وزیر امور خارجه آمریکا با همتای روسی اش همزمان با حضور ایگور ایوانف در تهران بود.