آفتابنیوز : وی دولت های هاشمی و خاتمی را به سستی در مبارزه با مفاسد اقتصادی متهم می کرد. احمدی نژاد و حامیان او در دوران انتخابات کوشیدند با تمرکز بر شعار محوری "مبارزه با فساد اقتصادی و عدالت" آرای نسبتا زیادی را بدست آورند.
از زمان سرکار آمدن دولت نهم انتظار مردم این بود که رئیس جمهوری همچنان شعار مبارزه با مفاسد اقتصادی و معرفی غارتگران بیت المال را که در زمان تبلیغات ریاست جمهوری و عده آن را داده بود، عملی کند.
احمدی نژاد البته همچنان به مبارزه با غارتگران بیت المال تاکید می کند اما کمتر نشانه ای از برخورد با مفسدان اقتصادی مشاهده می شود. در سالیان اخیر به نظر می رسد شعار مبارزه با مفسدان اقتصادی تنها در مقاطعی خاص چون زمان تبلیغات انتخاباتی و.... مطرح می شود و پس از آن تا زمان انتخابات بعدی به فراموشی سپرده می شود، تا آنجا که این شائبه در نزد برخی بوجود آمده است که دولت ها با مطرح کردن این بحث در پی منافع سیاسی هستند.
به نظر می رسد دولت های ایران فارغ از نگرش سیاسی و حزبی – فاقد هرگونه نگاه سیستماتیک و اصولی به مفاسد اقتصادی هستند و به همین دلیل هیچگاه قادر به برخورد با ریشه های اصلی و عوامل رشد و نمود و ایجاد فساد اقتصادی نبوده اند و تنها در مواردی اندک ـ مانند شهرام جزایری ـ تنها به برخورد با مصادیق آن اکتفا کرده اند.
از سوی دیگر وجود کارتل های اقتصادی در داخل دولت ها - به سبب ماهیت دولت - که خود مانعی بر سر به نتیجه رسیدن تلاش برای مبارزه با فساد اقتصادی است، علت دیگری است.
امیدها بر این بود که با تشکیل ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی که توسط سران سه قوه تشکیل شد، مبارزه با غارتگران بیت المال به نتیجه مطلوب نزدیک شود اما این ستاد نیز علی الظاهرا عملکرد مناسبی نداشته است.
از سویی هر چه نظام قدرت متمرکزتر و یکدست تر باشد امکان سوء استفاده های اقتصادی در آن افزایش می یابد. مبارزه با مفسدان اقتصادی و غارتگران بیت المال باید به معنای مبارزه با ساختارهایی باشد که امکان سوء استفاده های اقتصادی را فراهم می آورند و نه برخورد با عوامل.
درصورت از بین بردن بستر های فراهم آورنده فساد اقتصادی، خود به خود مفسدان اقتصادی دیگر مجال ابراز وجود نخواهند یافت.