کد خبر: ۴۷۴۹۷
تاریخ انتشار : ۲۲ خرداد ۱۳۸۵ - ۱۸:۳۱

آیا بیل کلینتون هنوز رئیس جمهور است؟

آفتاب‌‌نیوز : در این مطلب که با عنوان "آیا بیل کیلینتون هنوز رئیس جمهور است؟" شروع شده، لیدن پیشنهاد مشروط آمریکا برای مذاکره با ایران درخصوص ورود به مذاکرات هسته ای در صورت تعلیق غنی سازی را با نرمش آمریکا در مقابل برنامه های هسته ای کره شمالی در سال 1990 مقایسه کرده است.

از نظر لیدن اقدام آمریکا برای پیشنهاد مذاکره به ایران تحت رهبری رایس سبب نگرانی محافظه کاران در خصوص ضعیف شدن سیاست خارجی آمریکا شده است. به همین علت بسیاری از این بابت نگران هستند که دولت آمریکا بخشی از اقتدار خود را از دست داده است. آنها از عادی شدن روابط با لیبی، انعقاد قرار داد هسته ای با هند، جنگ عراق و کند شدن تلاش های آمریکا در خصوص افزایش دموکراسی در خارومیانه ناراحت هستند.

مارشال ویتمن یکی از مشاوران سابق سناتور جان مک کین در این خصوص گفته، این ترس روز به روز در حال افزایش است که وزارت امور خارجه آمریکا تحت رهبری کاندولیزا رایس در مقایسه با دوران تصدی کالین پاول از سیاست های خود عقب نشینی کرده است.

در قسمت دیگری از این مقاله آمده، تعدادی از تحلیلگران محافظه کار می گویند منبع نگرانی های فعلی جنگ در عراق است که تعدادی می ترسند آمریکا ممکن است در این جنگ شکست بخورد. آنها می گویند به نظر می رسد که دولت توان مورد نظر برای حل موضوع یا اتخاذ مواضع سرسختانه تر علیه دشمنان خود را ندارد و ممکن است تسلیم مذاکره با تهران شده باشد.

افراد زیادی از این که دیک چنی، معاون بوش در سیاست خارجی قدرت چندانی ندارد و اینکه دونالد رامسفلد، وزیر دفاع از موضع اقتدار خود در دوره اول تصدیش بر وزارت دفاع فرونشسته ناراحت هستند؛ در همین حال تعدادی از محافظه کاران به انتقاد از نیکلاس برنز، معاون کاندولیزا رایس در خصوص ایران و هند پرداخته اند که ادعا می کند این دیپلمات کهنه کار کاملا آمادگی مصالحه را دارد. اما دیگران می گویند که نیکلاس برنز یک طعمه شده چرا که محافظه کاران نمی خواهند مستقیما به رئیس او، کاندولیزا رایس که به جرج بوش خیلی نزدیک است و یکی از محبوب ترین جمهوری خواهان در آمریکاست حمله کنند.

تعدادی از تحلیلگران محافظه کار می گویند پیشنهاد مذاکره هسته ای با ایران و ارائه رآکتور آب سبک همراه با احتمال انجام مذاکرات شش جانبه با آنچه که در زمان دولت کیلینتون توسط مادلین آلبرایت وزیر امور خارجه او به کره شمالی ارائه شد نگران کننده است.

روبین از موسسه اینتر پرایز در یک مصاحبه گفته بود که پیشنهاد ارائه رآکتورها به ایران نشان داد که ما در حال انجام کار یکسانی در ایران هستیم. وی با انتقاد از این پیشنهاد گفته ما واقعا آنها را تهدید نمی کنیم و خط مشی آمریکا را تسلیم تحقیر آمیز خطاب کرده است.

در ادامه این مقاله با اشاره به پیشنهاد سرمقاله روزنامه وال استریت جورنال به بوش که گفته بود بوش باید در سیاست های خود نسبت به ایران کمتر از مشاوران جنگ طلب استفاده کند آمده شاید حق با خانم رایس است که دیپلماسی مستقیم برای نشان دادن نیات واقعی ایران حیاتی است اما ما می گوئیم که دادن امتیاز به ایران باعث می شود که با افزایش فشارها بوش به زودی امتیازات بیشتری به ایران بدهد.

مجله نشنال ریویو نیز در سرمقاله خود به این موضوع اشاره کرده که اگر پیشنهادات ارائه شده به ایران در صورتی که ایران را قانع به قطع فعالیت های هسته ای خود کند توجیه شده است اما حقیقت این است که ما بیشتر از اینکه بدست بیاوریم از دست داده ایم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین