آفتابنیوز : «محسن ارشدزاده» در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: طبق قوانین جدید تصویب شده، اعطای فرزند به دختران مجرد جایز بوده و دختران مجرد میتوانند با طی مراحل قانونی فرزندپذیر شوند.
وی با اشاره به اینکه تاکنون در استان متقاضی دختر مجرد برای فرزندپذیری نداشتهایم، افزود: در اعطای فرزند، اولویت با زوجین نابارور بوده و دختران مجرد در ردهی دوم قرار دارند و دختران مجردی که ازدواج نکرده و به تنهایی زندگی میکنند همچنین تمکن مالی کافی دارند، میتوانند اقدام به فرزندپذیری کنند.
وی با اشاره به شرایط فسخ فرزندپذیری خاطرنشان کرد: اگر سازمان بهزیستی متوجه شود که افراد از فرزندخواندهی خود به خوبی مراقبت نمیکنند و دیگر شرایط لازم را برای نگهداری ندارند، با حکم قضایی دادگاه میتواند فرزندخواندگی را فسخ کند.
ارشدزاده افزود: همچنین فرزندپذیر خود نیز میتواند اقدام به فسخ فرزندپذیری کند. اما بهمنظور تأمین منافع مالی و حفظ حقوق کودک و در صورتی که متقاضی حکم دائمی را امضا کرده باشد، یک سوم اموال فرزندپذیر به فرزندخوانده تعلق میگیرد تا در صورت فسخ بعدی از سوی متقاضی، منافع این کودکان تأمین شود.
وی با اشاره به چگونگی شناسنامهدار شدن فرزندان اعطا شده به دختران مجرد یادآور شد: در ابتدا طی حکمی از سوی سازمان بهزیستی و دادگاه، ادارهثبت احوال شناسنامهی موقتی را با انقضای شش ماهه برای این کودکان صادر میکند و در صورت رضایت سازمان بهزیستی از فرزندپذیر، حکمی برای صدور شناسنامهی دائمی صادر میشود.