آفتابنیوز : خبرگزاري رويترز به نقل از مقامات آمريكايي از اظهارات متفاوت آنها در اين خصوص گزارش داد. يك ديپلمات آمريكايي از وجود برخي تهديدها درخصوص برنامه ي پيونگ يانگ در اين خصوص سخن گفته اما يك مقام ديگر اظهار داشته است كره ي شمالي بزودي طرح خود را اجرا خواهد كرد.
گفته مي شود پيش از اين در اوايل ماه مي نيز رسانه هاي ژاپني از آمادگي كره ي شمالي براي آزمايش چنين موشكي خبر داده بودند.
بنابه گفته ي مقامات آمريكايي واشنگتن در حال بررسي اين مسئله و چگونگي واكنش به آن است ضمن آنكه آمريكا و ژاپن قصد دارند با جمع آوري اطلاعات مربوط به اين آزمايش، آن را تحت كنترل داشته باشند. يك مقام پنتاگون با اشاره به اينكه آمريكا جزئيات عمليات را در اختيار ندارد درخصوص اقدامات واشنگتن در اين خصوص گفته است ناو آمريكايي در درياي ژاپن موضع خواهد گرفت. فريدريك جونز سخنگوي شوراي امنيت ملي آمريكا نيز با امتناع از ارائه ي حدس و گمان درمورد اطلاعات موجود از نگراني آمريكا درمورد برنامه ي موشكي كره ي شمالي خبر داده است.
وي افزود: كره ي شمالي بايد از تعليق آزمايش موشكهاي دوربرد كه از سال 1999 دنبال كرده پيروي كند و به مذاكرات شش جانبه بازگردد. جونز از كره شمالي خواسته بيانيه ي مشترك 19 سپتامبر 2005 كه براساس آن پيونگ يانگ با توقف تمام برنامه هاي تسليحات هسته اي خود موافقت كرده بود را اجرا كند. چند مقام ديگر نيز از صحت اطلاعات مربوط به آمادگي كره شمالي براي آزمايش موشك دوربرد خبر داده اند.
روزنامه ي نيويورك تايمز با اشاره به اين خبر علت كم توجهي به آن را انتقال توجهات بين المللي به برنامه هاي هسته اي ايران عنوان كرده است. برخي از كارشناسان آمريكايي معتقدند كره شمالي به خاطر اقدامات آمريكا در زمينه ي تحريم برخي كمپانيهاي كره شمالي (متهم به پولشوئي) اين آزمايش را انجام مي دهد. آنها همچنين معتقدند انعطاف جورج بوش در مقابل ايران در حالي كه همچنان موضعي سختي در مقابل پيونگ يانگ اتخاذ كرده، از عوامل ديگري است كه بر كره ي شمالي تأثير داشته است.
يك مقام آمريكايي نيز مي گويد با وجود درگيريهايي كه بوش با ايران، عراق و راضي نگه داشتن افكار عمومي دارد، ممكن است پيونگ يانگ احساس كند الان زماني است كه مي تواند با ايجاد يك بحران، چينيها را ودار به كسب حمايت آمريكا در بازگشت به ميز مذاكره و جذاب كردن پيشنهادات براي كره ي شمالي كند.