آفتابنیوز : حسینه در خصوص آن دسته از پناهجویان روهینگیایی که برای نجات از خشونتها به بنگلادش گریخته بودند، گفت: این افراد باید بتوانند با امنیت و منزلت به میهن خود بازگردند.
وی با تاکید بر اینکه دولت میانمار، خطوط مرزی را با هدف جلوگیری از بازگشت روهینگیاییها، مین گذاری میکند، ادامه داد: سازمان ملل باید به سرعت اقداماتی را برای یافتن راه حل این بحران اتخاذ کند.
نخست وزیر بنگلادش طرحی پنچ مادهای را برای حفاظت از حقوق اقلیت مسلمان میانمار تشریح کرد که شامل ایجاد منطقههای امن تحت نظارت سازمان ملل متحد بود.
حسینه در این رابطه گفت: میانمار باید پاکسازیهای قومی و خشونتها را متوقف و با فعالیت کمیته حقیقت یاب سازمان ملل متحد موافقت کند، از بازگشت پناهجویان اطمینان یافته و به روهینگیاییها حق شهروندی بدهد.
ایجاد مناطق امن در میانمار نیازمند تصویب شورای امنیت سازمان ملل متحد است؛ جایی که قطعنامههای بسیاری به موجب مخالفت حتی یکی از کشورهای دارای حق وتو، از تصویب بازمیمانند.
از آغاز خشونتها در ماه اکتبر سال گذشته تاکنون بنابر گزارشها بیش از 250 هزار تن از جمعیت مسلمان روهینگیا به بنگلادش گریختهاند. در هفتههای اخیر براثر حمله ارتش و بوداییهای تندرو، دستکم یک هزار نفر از مردم این منطقه کشته شدهاند.
به گزارش ایرنا به نقل از خبرگزاری فرانسه، این در شرایطی است که «آنگ سان سوچی» رئیس دولت میانمار و برنده جایزه صلح نوبل تاکنون برای حفظ موقعیت سیاسی خود در این خصوص سکوت اختیار و در بهترین حالت به ابراز نگرانی بسنده کرده است.