آفتابنیوز : دکتر مریم نوروزیان روز دوشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: بالا بودن فشارخون و قند خون و مصرف سیگار از جمله عوامل ابتلا به سکته قلبی هستند و در ایجاد آلزایمر هم نقش مهمی دارند؛ بر این اساس، خطر ابتلا به آلزایمر در افرادی که سکته قلبی می کنند، بیشتر است.
وی با اشاره به این که پیشگیری از آلزایمر باید از دوران کودکی آغاز شود، اظهار کرد: زندگی اجتماعی مناسب، معاشرت خوب و تحرک بدنی در پیشگیری از این بیماری موثر است.
نوروزیان ادامه داد: افسردگی طولانی مدت، دیابت، کلسترول بالا و مصرف غذاهای چرب و فست فودها در دوران جوانی، احتمال ابتلا به آلزایمر در دوران سالمندی را افزایش می دهد؛ همچنین ضربات مغزی شدید و مصرف مواد مخدر و الکل از دیگر عواملی هستند که خطر ابتلا به این بیماری را در سنین بالا افزایش می دهند.
** کاهش چهار برابری خطر ابتلا به آلزایمر با یادگیری زبان دوم و سوم
متخصص بیماری های مغز و اعصاب به فواید یادگیری زبان دوم و بیشتر اشاره کرد و گفت: یادگیری زبان دوم و سوم، خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را 3 تا 4 برابر کاهش می دهد.
وی ژنتیک را از عوامل ابتلا به آلزایمر ذکر کرد و گفت: فراگیری زبان دوم خطر ابتلا را حتی در کسانی که ژن این بیماری را به ارث برده باشند، تا 30 درصد کاهش می دهد.
مدیر گروه طب سالمندی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر لزوم فعال نگهداشتن مغز گفت: برای این کار لازم است آموزش های جدید فرا گرفته شود.
نوروزیان همچنین از لزوم جدی گرفتن فراموشی در سنین بالا سخن گفت و افزود: هرچند این بیماری درمان نمی شود اما می توان با اقدامات پیشگیرانه سیر پیشرفت آن را کند کرد.
**سواد از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند
متخصص بیماری های مغز و اعصاب با اشاره به این که اثرات مثبت سوادآموزی بر سلامت جسم و روان گفت: سواد و آموختن روی مغز اثر مطلوب داشته و از ابتلا به آلزایمر جلوگیری می کند، همچنین علاوه بر رشد سیناپس های مغزی سبب می شود که افراد آگاهی کامل از عوارض بیماری ها از جمله فشارخون، قند خون و اضافه وزن داشته و نسبت به پیشگیری و نیز انجام آزمایشات دوره ای اقدام کنند.
نوروزیان یکی از دلایل افزایش آلزایمر در کشورهای درحال توسعه را بی سوادی اعلام کرد و افزود: مسئولان و خانواده ها باید به تحصیل کودکان توجه جدی داشته باشند و زمینه آموزش آنان را فراهم کنند.
وی اظهار کرد: آلزایمر بیماری وابسته به سن است و این بیماری عمدتا در افراد سالمند مشاهده می شود. موارد زودرس این بیماری حدود یک درصد است اما بروز این بیماری از سن 65 سالگی بیشتر شده و بین 5 تا 10درصد است.