آفتابنیوز : در آستانه سخنرانی «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا درباره توافق هستهای ایران، «جان کری»، وزیر خارجه سابق آمریکا با لحنی تند از دولت ترامپ انتقاد کرد.
به گزارش
آفتابنیوز به نقل از بوستونگلوب، جری گفت: «دولت [ترامپ] به مردم آمریکا دروغ میگوید. دولت میگوید کل مفاد برجام، ظرف 10 سال آینده به پایان میرسد. اینطور نیست.»
وی در ادامه درباره تصمیم ترامپ در خصوص برجام گفت: «[این تصمیم] بیپروا، خطرناک و غیرمسئولانه است و به انزوای آمریکا منجر میشود.»
جان کری گفت روز گذشته با اعضای دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا نشست توجیهی داشته است.
آسوشیتدپرس: ترامپ برجام را در تضاد با منافع آمریکا اعلام میکند/او خواستار بازگشت تحریمها نمیشود
همچنین خبرگزاری «آسوشیتدپرس» به نقل از منابع آگاه نوشته است که رئیسجمهور آمریکا در سخنرانی خود در مورد ایران، برجام را در تضاد با منافع ایالات متحده توصیف میکند، اما خواستار بازگشت تحریمها نمیشود.
به گزارش فارس، مقامات دولت آمریکا به این خبرگزاری گفتهاند که ترامپ در این سخنرانی انتقادی، برجام را در تضاد با منافع امنیت ملی ایالات متحده اعلام خواهد کرد.
آسوشیتدپرس نوشته است: «این مقامات میگویند سخنرانی ترامپ ضمن تشریح کمبودهای توافق هستهای، به مجموعهای از فعالیتهای مشکلزای غیرهستهای ایران نیز میپردازد. این موارد شامل برنامه موشکهای بالستیک، حمایت از "بشار اسد" رئیسجمهور سوریه، جنبش حزبالله لبنان و دیگر گروههایی است که منطقه را بیثبات میکنند.»
مقامات مورد استناد آسوشیتدپرس که خواستهاند نامشان فاش نشود، همچنین گفتهاند که ترامپ در این سخنرانی خواستار بازگشت تحریمهای هستهای نخواهد شد، اما از کنگره خواهد خواست با تصویب طرحی، رویکرد جدید دولت در قبال ایران را تکمیل کند.
پایگاه «اکسیوس» هم به نقل از منابع آگاه نوشته است که ترامپ در این سخنرانی بیشتر بر فعالیتهای غیرهستهای ایران و سپاه پاسداران انقلاب اسلامی متمرکز خواهد بود.
بر اساس یک مصوبه کنگره، رئیسجمهور آمریکا موظف است هر ۹۰ روز یکبار در گزارشی به کنگره دو موضوع را تائید کند: اینکه ایران به توافق هستهای پایبند بوده و اینکه ادامه اجرای برجام در جهت منافع آمریکا است.
گفته میشود که ترامپ که برجام را «مایه شرمساری» آمریکا خوانده بود، از اینکه باید هر سه ماه یکبار گزارشی در حمایت از این توافق ارائه کند، ناخرسند است و قصد دارد با بیان اینکه توافق به نفع آمریکا نیست، از صدور تائیدیه خودداری کرده و پرونده توافق را به کنگره بفرستد.
در صورت این اقدام، کنگره ۶۰ روز زمان خواهد داشت تا در مورد احیا یا عدم احیای تحریمهای رفعشده ذیل برجام، تصمیمگیری کند. تاکنون چند عضو جمهوریخواه سنا اعلام کردهاند که مخالف خروج آمریکا از توافق هستند.