کد خبر: ۴۸۳۳۹۸
تاریخ انتشار : ۲۸ مهر ۱۳۹۶ - ۰۸:۵۰
سرویس‌های اطلاعاتی مانع اجرای توافق‌های بین‌المللی از سوی ترامپ

افشاگری یک مامور سازمان سیا: اعمال ترامپ غیر‌قابل پیش‌بینی است

«ری مک گاورن» (Ray McGovern) کارمند سابق بلندپایه سازمان سیا آمریکا نفوذ سرویس‌های ویژه بر سیاست ایالات متحده را توأم با خطر معیینی می‌داند.
آفتاب‌‌نیوز :
ری مک گاورن در خصوص اتحاد شوروی تحلیل‌های زیادی انجام داده و حالا گله می‌کند که سرویس‌های ویژه و سیاستمداران مزاحم آن شدند که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا با روسیه مناسبات بهتری برقرار کند.

به گزارش آفتاب‌نیوز، مک گاورن در برلین در جمع روزنامه نگاران گفت: «ترامپ بی میل نبود سیاست عاقلانه‌تری در مورد روسیه اجرایی کند ولی حالا به خاطر فعالیت رسانه‌های گروهی، سرویس‌های ویژه و فروشندگان تسلیحات نمی‌تواند این کار را انجام دهد.

به گفته وی سازمان‌های سیا و آژانس امنیت ملی آمریکا از تاریخ 11 سپتامبر 2001 تا کنون پول‌هایی به مقدار سه برابر بیشتر از سابق دریافت کردند. وی ضمن صحبت در باره مناسبات آمریکا- روسیه به «داستانی در باره مداخله روسیه در انتخابات 2016 در آمریکا اشاره کرد که دمکرات‌های باخته و برخی جمهوری خواهان در فضای خبری پخش کردند. ادعا‌ها در این باره که ترامپ با کمک روسیه روی کار آمده مزاحم آن شده که ترامپ سیاست درستی نسبت به روسیه را دنبال کند.

ماک گاورن در سال‌های 1980 تحلیلگر بلندپایه و کارشناس در امور شوروی بود و به روسای جمهوری رونالد ریگان و جورج بوش شخصاً گزارش می‌داد. وی در 1990 بازنشسته شد و در اوایل 2003 همراه با دیگر کارمندان پیشین سرویس‌های ویژه، سازمان «پیشکسوتان به خاطر عقل سلیم» Veteran Intelligence Professionals for Sanity را تشکیل داد. وی از شعار «به حاکمان جهانی حقیقت بگویید» پیروی کرده و مخالف سواستفاده از اطلاعات از طرف سرویس های ویژه است.

وی هنگام بازدید خود از برلین در نوامبر 2016 چندی پیش از انتخابات در آمریکا هنوز امیدوار بود که در زمان دولت ترامت تغییر خط مشی در مورد مسکو امکان‌پذیر باشد. حالا کارمند پیشین سرویس ویژه می‌گوید که دلسرد شده ولی امید خود را از دست نداده است. وی هنگام سفر یک سال پیش به برلین که آن زمان همراه با ویلیام بینی William Binney رئیس سابق سرویس فنی آژانس امنیت ملی آمریکا در برلین بود هشدار داد که سرویس‌های ویژه و مقامات واشنگتن حتماً کاری خواهند کرد تا ترامپ با دریافت اطلاعات نادرست گمراه شود.

اعمال ترامپ غیر قابل پیش‌بینی است

ماک گاورن در مورد حوادث جاری اظهارنظر کرد، حوادثی که الآن در ایران، سوریه و کره شمالی جاری است. ماک گاورن اشاره کرد که این امر صورت پذیرفته که ترامپ خودش در تاریخ 4 آوریل فرمان کاربرد سلاح شیمیایی در حمله به سوریه داد و فقط بعد از مدتی اطلاعات بیشتری را دریافت کرد. وی در مصاحبه گفت که «اعمال ترامپ اصلاً غیر قابل پیش‌بینی است صرف نظر از اینکه سیا به او چیزی بگوید یا نه». ماک گاورن افزود: «ولی این کل مساله نیست. مساله این است که اگر رئیس جمهور قابل پیش‌بینی نباشد و مجبوریم به نظامیان اتکا کنیم تا آن‌ها مانع او شوندنند، در این صورت جان ما در خطر است!».

ماک گاورن با اشاره به امرا در دولت ترامپ گفت: «ما در ترکیب دولت، نظامیان را داریم ولی رئیس جمهور ما قابل پیش‌ینی نیست. لیکن این بدترین مورد نیست زیرا نظامیان یقیناً خبر دارند که جنگ یعنی چه».

ماک گاورن ادامه داد: «اگر من پوتین بودم، هیچ وقت نباید اطمینان پیدا می‌کردم که موعد اعتبار این یا آن توافقنامه حاصله با رئیس جمهور آمریکا تا چه اندازه اعتبار دار. نه تنها پوتین بلکه سران دیگر کشورها باید فکر کنند که توافق حاصله با رئیس جمهور آمریکا تا چه اندازه اعتبار دارد. منظورم هم ترامپ و هم اوباما است. کارمند سابق سیا آتش‌بس ماه سپتامبر 2016 در سوریه تأیید شده از سوی پوتین و اوباما را یادآوری کرد که بوسیله حمله آمریکایی به ارتش سوریه نقض شد.

تفاهم از بروز جنگ جلوگیری خواهد کرد

این کارمند آمریکایی تأکید کرد که این امر اهمیت حیاتی دارد که ما باید روسیه و ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهورش را درک کینم. ولی در حال حاضر در غرب چنین اتفاقی نمی‌افتد. در این رابطه ماک گاورن سال 1983 را یادآوری کرد که در آن زمان ممکن بود در دو مورد جنگ هسته‌ای شروع شود. وی ادامه داد: «ما هنوز هم مدیون سرهنگ «استانیسلاو پتروف» هستیم». منظور وی افسر شوروی بود که امسال فوت کرد و اما در ماه سپتامبر 1983 این نظامی شوروی سیگنال دروغین در باره پرتاب موشک‌های آمرکایی را درست شناسایی کرده و از واکنش جلوگیری نمود.

چندی پس از آن در نوامبر همان سال رهبری مسکو تعلیمات ناتو با نام رمزی Able Archer 83 را بعنوان حمله واقعی با کاربرد سلاح هسته‌ای تلقی کرد. تحلیلگر سابق سیا گفت که در آن زمان این امر قابل فهم بود. در آن زمان او همراه با همتایان توجه کاخ سفید را به نگرانی شوروی و پیامد‌های احتمالی جلب کرد و درخواست نمود که آن مانور قطع شود و این کار انجام شد. این از موارد کم‌شمار تاثیرگذاری سرویس های اطلاعاتی بر سیاستمداران بود.

ماک گاورن ضمن توصیف نفوذ «دولت عمقی» متشکل از سرویس‌های ویژه و صنایع دفاعی به نمونه اوایل سال جاری اشاره کرده گفت: سوم ژانویه سال جاری سناتور «چاک شومر» در مصاحبه با کانال MSNBC آمریکا اظهار کرد که ترامپ وقتی که جنگ با سرویس‌های ویژه را شروع کرد ابلهانه عمل نمود. آن‌ها برای انتقام‌گیری وسایل زیادی دارند. شومر پیشتر بر این عقیده بود که ترامپ انسان عاقلتر و دارای احتیاط بیشتری است و نه کسی است که «به جنگ کوچکی با سرویس‌های ویژه دست بزند».

سناتور از این امر تعجب کرد که مجری برنامه خانم «ریچل مدو» Rachel Maddow برای توضیح پرسش نکرده و تنفس اعلام نمود. وی بایستی می‌گفت: «سناتور شومر، شما 30 سال در واشنگتن هستید. آیا شما به من می‌گویید که رئیس‌جمهور آمریکا باید از سرویس‌های ویژه بترسد؟» ماک گاورن گفت که ولی چنین چیزی صورت نگرفت. وی تأکید کرد که اظهارات سناتور در فضای خبری نادیده گرفته شد که گویای بسیاری چیزها از نقش رسانه‌ها در ایالات متحده آمریکا است.

منبع: اسپوتنیک
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
خبرهای مرتبط
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین