آفتابنیوز : دکتر رضا سپهوند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: آنچه که از سوی وزارت بهداشت برنامهریزی شده امنیت و ایمنی غذایی و تغییر الگوی تغذیه در جامعه بوده که در این راستا گامهای مؤثری برداشته شده است.
وی با بیان اینکه برای تأمین سلامت مردم نشانگر رنگی بر روی محصولات غذایی نصب شده است، افزود: در یک رنج زمانی پنج ساله قرار است میزان مصرف نمک، قند، روغن و اسیدهای چرب در جامعه کاهش یابد.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: همه مردم باید چهار آیتم(نمک، قند، روغن و اسیدهای چرب) را عوامل چاق کننده و بیماریهای قلبی و عروقی بدانند. متأسفانه مصرف این عناصر در ایران نسبت به سرانه جهانی بالاست به گونهای که مصرف نمک دو برابر سرانه جهانی، مصرف روغن و شکر و قندنیز بالاتر از سرانه جهانی است.
سپهوند با اعلام اینکه هم اکنون میزان مصرف روزانه شکر 80 گرم است در حالیکه باید 60 گرم باشد، یادآور شد: با اجرای طرح نشانگر رنگی پس از پنج سال باید مصرف چهار آیتم مذکور را کاهش دهیم.
وی بیان کرد: نشانگر رنگی الهام گرفته از چراغ راهنماست و در فراوردههایی که چهار آیتم(روغن، نمک، قند و اسیدهای چرب) زیاد باشد به رنگ قرمز، مناسب باشد به رنگ سبز و در حد متوسط باشد به رنگ نارنجی مشخص میشود.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بر همکاری بین بخشی میان وزارت بهداشت و کشاورزی و دامپزشکی تاکید و عنوان کرد: وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند به اهداف موردنظر برسد چراکه بخش عمدهای از تهیه غذا از عهده این وزارتخانه خارج است و بیشتر نقش نظارتی دارد.
سپهوند با تاکید براینکه چنانچه بخواهیم مواد غذایی از سلامت قابل قبولی برخوردار باشند باید سایر دستگاهها که متولی و مسئول سلامت و ایمنی مواد غذایی هستند پای کار آمده و برنامه مدونی داشته تا با همکاری بین بخشی به موفقیتهای چشمگیری برسیم، خاطرنشان کرد: چنانچه محصولات کشاورزی از سلامت و ایمنی برخوردار باشند قطعاً غذای مردم سالم و ایمنتر خواهد شد و این سبب کاهش و کنترل خطر بیماریها در انسان میشود.