آفتابنیوز : «حسین معصومی» در گفتوگو خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه هپاتیت یک بیماری شایع در دنیا است، گفت: از عوامل ابتلا به هپاتیت، مصرف انواع و اقسام داروها، الکل و بحث کبد چرب که شایع است که همه اینها باعث التهاب کبد شده و بیماری هپاتیت تلقی میشود.
وی ادامه داد: برخی هپاتیتها نظیر هپاتیت B ویروسی محسوب میشوند و تنها علت ابتلا به این نوع هپاتیت، ویروس است. شیوع این بیماری در کشورهای مختلف جهان متفاوت بوده و در برخی نقاط شیوع پایین و در برخی نقاط شیوع متوسط و در برخی نیز شیوع بالایی دارد که در ایران نیز شیوع این بیماری متوسط است.
این مسئول خاطرنشان کرد: در دنیا بالغ بر ۴۰۰ میلیون نفر ناقل هپاتیت B هستند، یعنی هیچ علایمی از بیماری را در خود بروز نمیدهند ولی میتوانند ویروس آنرا به دیگران منتقل کنند.
معصومی با اشاره به اینکه شیوع این نوع از هپاتیت در ایران بالغ بر ۲ درصد است، گفت: بیشتر مشکلات در زمینه ناقلان این بیماری است که با توجه به اینکه هیچ علایمی از بیماری را در خود بروز نمیدهند، میتوانند باعث گسترش این بیماری شوند.
وی افزود: بیماری هپاتیت B دارای دو نوع است که نوعی از آن کوتاهمدت بوده و بیماری حاد هپاتیت B نامیده میشود و نوعی دیگر از این بیماری که نوع مزمن آن محسوب میشود، طولانیمدت است.
این مسئول گفت: در نوع حاد این بیماری، علایم ظاهری مشاهده میشود و از علایم ابتدایی این بیماری میتوان به بیاشتهایی، تهوع و استفراغ، سردرد و دردهای عضلانی اشاره کرد که در مرحله ظهور این بیماری علایمی نظیر زردی پوست و سفیدی چشم،پررنگ شدن ادرار و کمرنگ شدن مدفوع، کاهش وزن و بزرگی کبد وجود دارد که موجب دردهای شکمی نیز میشود و به تدریج با افزایش ایمنی بدن ویروس فعال شده و بعد از مدتی از بین میرود؛ ولی در مواردی نیز بیماری بیش از ۶ ماه طول میکشد که در این صورت بیماری وارد مرحله مزمن خود شده است.
وی در خصوص راههای انتقال هپاتیت B یادآور شد: این بیماری از طریق مادر به جنین و یا نوزاد، تزریق خون و یا فرآوردههای خونی آلوده و یا از راه رابطه جنسی نامطمئن منتقل میشود؛ همچنین در معتادان تزریقی در صورت استفاده از سرنگ مشترک، امکان ابتلا به این بیماری وجود دارد.
معصومی تصریح کرد: همچنین نوع C آن بیماری هپاتیت جزو بیماریهای شایع است که میزان مبتلایان این بیماری کمتر از یک درصد است.