آفتابنیوز : «ابراهیم احمدی گودینی» معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین در فضای مجازی، در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به بیشترین میزان جرم در فضای مجازی در استان قزوین اظهار کرد: نشر اکاذیب در رتبه نخست بیشترین جرم در فضای مجازی قرار دارد که طی آن مطالبی در سایتها و شبکههای مجازی انتشار مییابد که اساساً واقعیت ندارد.
وی با تأکید بر اینکه در این جرم بین کسی که در ابتدا اقدام به نشر کذب کند یا کسی با بیان نقلقول آن کذب را منتشر کند، فرقی نیست، افزود: این جرم در کشور نیز بیش از دیگر جرائم رایانهای ثبتشده و بعدازآن نیز کلاهبرداری رایانهای و برداشتها از حسابهای افراد بدون اطلاع آنها، انتشار تصاویر منافی عفت در فضای مجازی و استفاده سوء از آن بیشترین مورد تشکیل پرونده را در کشور و استان دارد.
احمدی گودینی با بیان اینکه انتشار تصاویر خصوصی افراد بدون اطلاع آنها و یا سوءاستفاده از آن همچنین انتشار اسرار دیگران جرم است، تصریح کرد: اگر محتوای انتشاریافته در فضای مجازی جرم باشد و یا عکسی که خلاف واقع را تداعی کند چه در سایت و چه در شبکههای مجازی منتشر دهنده و یا به نقلقول آن محتوای مجرمانه بپردازد، مرتکب جرم شده است.
وی ادامه داد: انتشار اخبار در فضای مجازی بسیار سریع است ازاینرو باید درانتشار اخبار دقت کرد چرا که کسی نمیتواند بدون اطمینان از صحت خبری نسبت به انتشار آن اقدام کند و در غیر این صورت عمل وی مجرمانه است.
وی افزود: کسانی که وارد عرصه تخلف در فضای مجازی میشوند دارای تواناییهای مختلفی هستند، از اینرو بسته به جرم زمان کشف آن متغیر است برای مثال در نشر اکاذیب ما توانایی کشف 100 رصد عاملین جرم را داریم و در کلاهبرداری نیز 70 درصد کشف عاملین جرم را داشتهایم اما بهطور میانگین کشفیات تخلفات در حوزه مجازی در سطح استان بالای 70 درصد است.
این مسئول ادامه داد: میانگین رنج سنی قربانیان و مجرمان بین 20 الی 35 سال است اما در کلاهبرداری مجازی شاهد آن هستیم که سن افراد بیشتر میشود چرا که کلاهبرداران به دنبال افراد متمول هستند ازاینرو به دنبال افراد ساده در این وادی هستند.
وی با بیان اینکه ابزار و ادوات مورد استفاده توسط پلیس فتا در استان در وضعیت خوبی قرار دارد، گفت: کارشناسان حاضر در این بخش از سواد بالای فضای مجازی برخوردار بوده و تجهیزات لازم را در اختیار دارند با این حال اگر مواردی نیاز به ابزار خاصی باشد از طریق تهران مسئله مورد پیگیری قرار میگیرد.
معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین در فضای مجازی میزان جرائم آگاهانه در این عرصه را چنین دانست: ممکن است افرادی که مرتکب خلاف شدهاند ندانند که اقدام آنها جرم است و یا سوءنیتی نداشته باشند اما بیشک آگاهانه و عامدانه نسبت به آن اقدام میکنند که همین جرم قابل تعویق است.
وی یادآور شد: در استان مورد جاسوسی رایانهای از دادههای تعریفشده و سری که میتواند موضوع جاسوسی رایانهای قرار بگیرد رؤیت نشده است.
احمدی خاطرنشان کرد: رسیدگی به جرائم بسته به نوع جرم و اقداماتی که برای کشف متهم صورت میگیرد، متفاوت است، اما پروسه آن طولانی نیست، چون خوشبختانه جرائم سنگینی در این حوزه رخ نمیدهد.
وی با بیان اینکه در بعضی مواقع شاهد عدم بازدارنده بودن مجازاتها در فضای مجازی هستیم، تصریح کرد: برخی جرائم دارای اثری بسیار است اما میزان مجازاتی که قانونگذار برای آن در نظر گرفته زیاد نیست با این حال در بازنگری قانون جرائم رایانهای این موارد پیشبینیشده است.
این مسئول خاطرنشان کرد: کسانی که از فضای مجازی استفاده میکنند باید هشدارهای دادهشده توسط صداوسیما، پلیس فتا و مسئولان و کارشناسان این حوزه را برای روشنگری بسیار جدی گرفته و با مطالعه در این حوزه از بروز آسیبها جلوگیری کنند.
معاون دادستان عمومی و انقلاب قزوین در فضای مجازی افزود: میتوان آگاهی لازم را از طریق آموزشوپرورش و مفاد درسی به دانش آموزان آموزش داد تا آنها بدانند در این فضا چگونه باید رفتار کنند.