آفتابنیوز : پروفسور «رومينگ» در سومين كنگره بين المللي و دهمين كنگره ملي انگل شناسي و بيماريهاي انگلي ايران كه در شيراز در حال برگزاري است، افزود: اگرچه هنوز يك پروتكل رسمي براي فعاليتهاي مشترك تحقيقي علمي حوزه انگلشناسي با اين دانشگاه نداريم اما با توجه به پتانسيل اساتيد و دانشمندان مربوطه، به اين منظور اعلام آمادگي ميكنيم.
وي در گفتوگو با «خبرجنوب» با اشاره به برخي بيماريهاي انگلي شايع در دنيا، گفت: در حال حاضر در درمان اين بيماريها كه انسان را درگير ميكند پيشرفتهاي بسيار مطلوبي صورت گرفته اما همچنان در مناطقی از دنيا برخي از انواع اين بيماريها فراموش شده و هنوز در تشخيص به موقع و يا صحيح آن پيچيدگي هايي وجود دارد.
پروفسور رومينگ يادآور شد: به منظور دستيابي به اهداف مدنظر در درجه اول بايد بودجه كافي به تحقيقات حوزه انگل شناسي اختصاص داده شود تا بتوان زمينه فعاليتها چه در حوزه تشخيصي و درماني و چه پيشگيري را وسعت داد.
اين استاد دانشگاه و پزشك آلماني گفت: در اين خصوص علاوه بر بودجه بايد تعاملات بين المللي افزايش يابد تا متخصصان از تجربيات يكديگر براي امور تشخيصي، درماني به موقع استفاده كنند چرا كه برخي مواقع تشخيص نوعي بيماري انگلي در يك كشور امكانپذير نيست و كمكهاي علمي بين مناطق مي تواند در كنترل آن نقش داشته باشد.
پروفسور رومينگ ادامه داد: مالاريا در دنيا اصليترين بيماري انگلي است كه در كشورهاي مختلف مشاهده ميشود و فعاليتها به منظور كنترل آن بايد
توسعه يابد.
اين دانشمند آلماني ابراز اميدواري كرد كه بتوان زمينه كاهش بيماريهاي انگلي فراموش شده و مواردي كه مناطق كمتر برخوردار بيشتر درگير آن هستند را بيشتر از وضعيت فعلي فراهم كرد.
استاد گروه انگل شناسي و قارچ شناسي دانشگاه علوم پزشكي شيراز نيز به خبرنگار «خبرجنوب» گفت: اپيدميولوژي، تشخيص، درمان، جنبههاي مختلف ايمنيشناسي انگلها، پاتولوژي، تشخيص پاراكلينيكي و همچنين جنبههاي مختلف اخلاق در پژوهشهاي انگلشناسي و بيماريهاي مشترك انگلي بين انسان و حيوان از جمله محورهاي همايش ياد شده است.
دكتر سيدمحمود سجادي افزود: لاروهاي مهاجر احشايي بيماري ناشناختهاي مانند «كوه يخ» است كه اخيراً فعاليتهاي بسياري در ايران نسبتا به راهكارهاي درماني آن انجام شده، اين بيماري از طريق سگ و يا گربه به انسان منتقل ميشود و ميتواند چشمي يا احشايي بوده و حتي مغز را درگير كند و به حدي پيچيده است كه برخي مواقع با سرطان اشتباه گرفته مي شود.
دبير علمي كنگره يادآور شد: نگه داشتن سگ و گربه در منزل ميتواند باعث ابتلا به اين بيماري شود و متاسفانه برخي به دليل عدم آگاهي نسبت به اين مسائل اقدام به نگهداري سگ و يا گربه
در خانه مي كنند.
دكتر سجادي گفت: در همين خصوص ترويج آموزشهاي مردمي نيز بايد جزو اولويتهاي سياستگذاران قرار گيرد تا امكان كنترل بيماريهاي انگلي قابل انتقال بيشتر فراهم شود. سومين كنگره بينالمللي و دهمين كنگره ملي انگلشناسي و بيماري هاي انگلي ايران كه روز گذشته در شيراز آغاز شد، فردا به كار خود پايان مي دهد.
منبع: خبرجنوب