کد خبر: ۴۸۸۵۲
تاریخ انتشار : ۲۸ تير ۱۳۸۵ - ۱۹:۳۰

صلح در دور دست ها است

آفتاب‌‌نیوز : منوچهر متکی، وزیر خارجه ایران سفر به هندوستان را لغو کرد کوفی عنان وارد بروکسل پایتخت بلژیک شد. سبزها و اتحاد اروپای آزاد پارلمان آلمان یوشکافیشر، وزیر امور خارجه سابق این کشور را برای میانجی گری میان اسرائیل و رهبران فلسطین و لبنان برگزیدند تا او هم برای میانجی گری و برقراری صلح به خاورمیانه برود. در این بین کاندولیزا رایس وزیر امور خارجه ایالات متحده آمریکا مدعی شد هنوز زمان برای سفرش به منطقه فراهم نشده است. 

همزمان با فعالیت های ناکام دیپلماتیک سفیران غیر متعهدها روز سه شنبه در نیویورک نشستی را برگزار کردند و در پایان این نشست بیانیه ای کاملا جدی علیه اسرائیل صادر کردند! 

بیانیه که لحنش اندکی از بیانیه نیمه جدی دبیر کل سازمان کنفرانس اسلامی جدی تر بود و در مقابل بیانیه بی خاصیت نشست پایانی وزیران امور خارجه کشورهای عرب زبان در قاهره کاملا جدی به نظر می آمد! 

در بیانیه پایانی نشست نیویورک سفیران کشورهای غیر متعهدها خواستار توقف فوری جنگ در منطقه خاورمیانه شدند.
اما آنچه به طور جدی تری تداوم دارد جنگ است، جنگ میان نیروهای نظامی اسرائیل و شبه نظامیان حزب الله لبنان. جنگی که از آغاز آن از روز چهارشنبه 21 تیرماه تاکنون صدها کشته، ده ها هزار آواره و بالغ بر دو میلیارد دلار خسارات برای اقتصاد لبنان به همراه داشته است. 

البته شاید متکی با لغو سفرش به دهلی نو که دلیل آن را « تحولات منطقه ای» و « برنامه کاری فشرده» اعلام کرده است بتواند فرصتی برای یافتن فرمول جدید برای پایان دادن به بحران خاورمیانه بیابد یا شاید عنان با رفتن به بروکسل بتواند آمریکا و اروپایی ها را برای افزایش نیروهای حافظ صلح بین المللی به لبنان متقاعد کند. اکنون دو هزار نیروی حافظ صلح سازمان ملل در فلسطین و لبنان مستقر هستند و دبیرکل سازمان ملل متحد تمایل دارد تعداد این نیروها را دو و حتی سه برابر کند او برای همین منظور به بلژیک سفر کرده است. 

البته نباید از سفر سولانا و فیشر به منطقه غافل ماند اولی نماینده اروپایی هاست و به دومی هم آلمان ها خیلی اعتقاد دارند آنها می گویند فیشر مورد احترام اسرائیل و فلسطینی هاست شاید این دو، برنامه هایشان را برای پیشبرد صلح با هم هماهنگ کنند. خب اگر چنین است چرا« تونی اسنو» سخنگوی کاخ سفید دست به دامن تهران و دمشق شده است او پس از زدن چند اتهام از قبیل حمایت ایرانی ها و سوری ها از حزب الله لبنان و دادن سلاح به نظامیان این جنبش از ایران و سوریه خواست تا از نفوذش در حزب الله استفاده کرده و آرامش را به منطقه باز گردانند. 

واقعیت اما چیز دیگری است آمریکایی ها می گویند صلح هنوز اندکی زود است چون حزب الله درگیری را آغاز کرده است بنابراین برقراری یک آتش بس که ساختاری غیر ممکن است، زیر بنای تروریست ها را دست نخورده خواهد گذاشت، اسرائیلی ها هم خواسته هایی دارند خلع سلاح حزب الله، اجرای کامل قطعنامه 1559 ـ آزادی دو اسیر اسرائیلی و استقرار ارتش لبنان در مرزهای فلسطین چهار پیش شرط تل آویو برای آتش بس است. 

خواسته های اسرائیل در حالی مطرح می شود که شبه نظامیان جنبش حزب الله آزادی دو اسیر اسرائیلی را منوط به آزادی اسرای در بند اسرائیل گذشته است. به نظر می رسد ژرفای این بحران بسیار پیشتر از آنی است که تصور می شود و برقراری آتش بس میان اسرائیل و شبه نظامیان حزب الله در آینده ای نزدیک دور از دسترسی است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین