آفتابنیوز : علی مرادیافزود: شدت زمین لرزه شب گذشته ۷.۳ ریشتر بود که انرژی که در کانون آزاد شده، ۷.۳ بوده و هرچه زمین لرزه دورتر از کانون بوده، کمتر احساس شده و میزان انرژی که به شهرهای دیگر رسیده، کمتر بوده است.
به گزارش آفتابنیوز، وی در مورد محل شکلگیری زلزله اظهار کرد: کانون اصلی وقوع زلزله بین شهر ازگله و سرپل ذهاب بوده است که در ناحیه مرزی و کمی هم داخل ایران محسوب میشود. هرچقدراز کانون زمین لرزه دور میشویم، میزان لرزش بیشتر است و دامنه لرزشی نسبت به چشمه کمتر است. طبیعتا هرچه دامنه بالاتر باشد تخریب بیشتر است.
رییس مرکز لرزهنگاری در ادامه گفت: این زمین لرزه را سازههای کوتاه در تهران حس نکردند اما در سازههای بلند، شهروندان زلزله را حس کردند. دستگاههای زلزلهنگاری ما در تهران شکل موج را ثبت کرده است حتی برخی ایستگاههای ما در رازقان مرکزی، زمین لرزه را ثبت کرده است و به قدری زمین لرزه بالا رفت که ایستگاه نتوانسته عدد آن را ثبت کند.
مرادی در مورد آخرین زلزله مربوط به این منطقه گفت: این منطقه زلزلهخیز است. بزرگترین زمینلرزه این منطقه مربوط به سال ۱۳۲۶ با میزان ۶.۵ ریشتر بود. شب گذشته نیز حدود ۴۳ دقیقه قبل از زمین لرزه پیش لرزههایی در ساعت ۲۱ و ۵ دقیقه،۲۱ و ۱۸ دقیقه و ۲۱ و ۱۹ دقیقه داشتیم که بعد از این پیش لرزهها زلزله اصلی اتفاق افتاد. پیش لرزهها باعث آگاه شدن مردم و کاهش خسارت شد.
وی در مورد دامنه زلزله در کشورهای همسایه گفت: در کشورهای حاشیه خلیج فارس از جمله امارات، قطر، کویت و دوبی این زلزله به راحتی احساس شده است.
رییس مرکز لرزهنگاری در مورد تعداد پس لرزههای شب گذشته اظهار کرد: ۱۱۸ پس لرزه ثبت شده که ۵۱ پس لرزه زیر ۳ ریشتر، ۴۹ تا بین ۳ تا ۴ ریشتر و ۱۷ پس لرزه بین ۴ تا ۵ ریشتر بوده است.
مرادی در مورد احتمال وقوع پس لرزه اظهار کرد: چنین زلزلهای صددرصد تا ماهها پس لرزه خواهد داشت و لازم است مردم احتیاط کافی داشته باشند اما پس لرزهها به بزرگی زلزله اصلی نخواهد بود و حداقل یک واحد کمتر از زلزله اصلی است.
منبع: ایسنا