آفتابنیوز : به گزارش ایسنا، قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان 2 مهر ماه سال جاری به تصویب مجلس شورای اسلامی و 19 مهر به تایید شواری نگهبان رسید تا از این پس بازنشستگان دیگر اجازه فعالیت در مناصب دولتی را نداشته باشند اما در این بین تبصرههایی وجود دارد که بازنشستگان واجد شرایط میتوانند در پستهای دولتی به کار گرفته شود.
بر طبق بخشنامهای که به کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده (5) قانون مدیریت خدمات کشوری ابلاغ شده است:" بازنشستگانی که به واسطه انتصاب یا انتخاب در یکی از سمتهای مذکور در ماده (71) قانون مدیریت خدمات کشوری و هم طرزان آنها به کار گیری می شوند، از شمول قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان مصوب 1395/2/20 مجلس شورای اسلامی مستثنی هستند و هر سمتی در زمان بازنشستگی یا قبل از آن داشتند، ملاک نیست"
در ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری آمده است که سمتهای ذیل مدیریت سیاسی محسوب شده و به عنوان مقام شناخته میشوند و امتیاز شغلی مقامات مذکور در این ماده به شرح زیر تعیین میگردد:
الف- رؤسای سه قوه (۱۸۰۰۰) امتیاز.
ب- معاون اول رئیس جمهور، نواب رئیس مجلس شورای اسلامی و اعضا شورای نگهبان (۱۷۰۰۰) امتیاز.
ج- وزرا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و معاونین رئیس جمهور (۱۶۰۰۰) امیتاز.
د- استانداران و سفرا (۱۵۰۰۰) امیتاز.
هـ - معاونین وزرا (۱۴۰۰۰) امتیاز.
همچنین سازمان اداری و استخدامی کشور قانون چگونگی بکارگیری بازنشستگان در دستگاه های اجرایی را به همراه آیین نامه آن به سازمانها و نهادهای دولتی ابلاغ کرده که تبصره یک و دو مورد بحث آن به شرح زیر است:
تبصره یک قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان:
مقامات مذکور در ماده (۷۱) قانون مدیریت خدمات کشوری و همترازان آنها و ایثارگران، فرزندان شهدا و جانبازان هفتاد درصد (۷۰ درصد) و بالاتر، نیروهای مسلح، وزارت اطلاعات و دارندگان اجازات خاصه مقام معظم رهبری از شمول این قانون مستثنی میباشند.
تبصره۲ـ دستگاههای موضوع این قانون در صورت لزوم میتوانند از خدمات بازنشستگان متخصص با مدرک تحصیلی کارشناسی و بالاتر به صورت پاره وقت و ساعتی استفاده کنند. حداکثر ساعات مجاز برای استفاده از بازنشستگان، یک سوم ساعات اداری کارمندان رسمی است وحق الزحمه این افراد متناسب با ساعات کاری آنها حداکثر معادل یک سوم کارمندان رسمی همان شغل تعیین و پرداخت می شود.
بر طبق تبصره های موجود و ماده ۷۱، بازنشستگان واجد شرایط هم چنان میتوانند به کار خود ادامه دهند اما در بین مادهها ابهام وجود دارد. از جمله ابهاماتی که در ماده 71 "بند ه" ذکر شده است درباره معاونان وزیر میباشد که آیا منظور، بازنشستگانی است که در حال حاضر در سمت معاونت هستند و یا این که مربوط به افرادی است که سابقه معاونت در هر ارگانی را در کارنامه خود داشته باشند؟
البته بازنشستگان ورزشی هستند که هیچ کدام از بندهای و تبصرههای قانونی شامل حال آنها نمیشود. محمود مشحون رئیس فدراسیون بسکتبال و محمدعلی طاهری مدیرعامل مستعفی پرسپولیس از جمله بازنشستگان ورزشی هستند که هیچ یک از تبصره های موجود را ندارند و دیگر زمان رفتن آنها فرا رسیده است.
باید منتظر ماند و دید آیا قانون در این زمینه رعایت خواهد شد و این دو بازنشسته صندلی های خود را ترک خواهند کرد و یا این که منتطر ایجاد تبصره ای جدید خواهند بود؟
نکته قابل تامل این است اگر قرار بر کنار رفتن بازنشستگان است تا فرصت به جوانترها برسد، با تبصرههای موجود برخی بازنشستگان البته به جهت تجربه و سابقه مدیریتی خود همچنان به کار خود ادامه خواهند داد که بعضا برخی از این افراد به دلیل کهولت سن تاثیر زیادی بر روند کار و امور مدیریتی فدراسیونهای ورزشی و باشگاههای ورزشی دولتی ندارد.
امید است وزارت ورزش و جوانان با جدی گرفتن قانون منع استفاده از بازنشستهها در امور مدیریتی ورزش، زمینهی حضور جوانترها در مدیریتهای کلان ورزشی را فراهم کند.