آفتابنیوز : لو وِی تا ۲۰۱۶ یکی از مقامات ارشد حزب کمونیست چین و مسئول اصلی سانسور اینترنت در چین بود. مقامات چین اکنون این مرد ۵۷ ساله را به همراه شش نفر دیگر به اتهام فساد اداری دستگیر کردهاند.
رسانههای دولتی در چین گزارش دادهاند که کمیسیون رسیدگی به تخلفات اداری و انضباطی حزب کمونیست چین، مسئول اصلی سانسور اینترنت در این کشور را فراخوانده است. منظور از اتهام تخلفات اداری در حزب کمونیست چین معمولا فساد اداری است. هنوز جزئیات این دستگیری منتشر نشده است.
لو وِی یکی از منفورترین شخصیتهای رهبری چین بود. او مسئول اصلی سانسور شدید در این کشور به حساب میآمد. او اما با علاقه در جمع بزرگان فناوری جهان ظاهر میشد و میگفت درهای باز چین هیچگاه بسته نخواهد شد و آغوش چین به روی کمپانیهای بزرگ اینترنتی تا زمانی باز است که این کمپانیها به منافع چین و مصرف کنندگان چینی لطمه نزنند.
لو وِی در دیدار با مارک زاکربرگ، موسس فیسبوک، تیم کوک، رئیس شرکت اپل، جف بزوس، موسس شرکت آمازون و ساتیا نادلا، مدیرعامل مایکروسافت همواره خود را به شبکه اینترنت علاقهمند نشان میداد.
لو وِی ۵۷ ساله تا سال گذشته میلادی رییس دفتر اطلاعات شبکه اینترنت چین و معاون تبلیغات این کشور بود. به دلیل مقام پراهمیتش به عضویت کمیته مرکزی حزب کمونیست چین درآمده بود. او در سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۳ معاون شهردار شهر پکن پایتخت چین نیز بود.
لو وِی نخستین قربانی جنبش مبارزه با فساد کنگره ۱۹ حزب کمونیست چین است که در ماه اکتبر سال ۲۰۱۷ برگزار شد. شی جینپینگ، رئیس جمهوری و رئیس حزب کمونیست چین جنبش مبارزه با فساد را در کنگره ۱۹ حزب کمونیست چین رهبری میکرد.
روزنامه چاینا مورنینگ پست که در هنگکنگ منتشر میشود، نوشت که لو وِی به همراه شش فرد دیگر که یا همکارانش بودند یا اعضای خانوادهاش دستگیر شده است.
به گزارش شبکه خبری بی بی سی، حزب کمونیست چین در ارتباط با اتهام فساد برای اعضای حزب ابتدا کمیسیون رسیدگی به تخلفات اداری و انضباطی را مسئول رسیدگی به این اتهام میکند. به طور معمول پس از تحقیقات این کمیسیون فرد متهم از حزب اخراج میشود و سپس دادگاه عادی این کشور به اتهام او رسیدگی میکند.
لو وِی در سال گذشته میلادی (۲۰۱۶) از پست خود به عنوان رییس دفتر اطلاعات شبکه اینترنت چین برکنار شد. با برکناری او امید کاربران اینترنتی به کاهش سانسور در چین افزایش یافت. اما این امید دیری نپایید و شی لین، رئیس بعدی سانسور شدیدتری را بر اینترنت اعمال کرد.
چین از جمله کشورهایی است که برای کاربرانش در دسترسی به اینترنت آزاد، محدودیتهای فراوانی ایجاد کرده است؛ محدودیتهایی که در مواردی به الگو برای کشورهایی تبدیل شده که قصد دارند فیلترینگ را در کشورشان گسترش دهند.
در غیر اینصورت کسانی از سانسور و حذف فضای مجازی و ... استقبال می کنند که مثل کشورهای کمونیستی که خودشان عامل فساد و تباهی هستند، در مفسده ها دست داشته و از افشای آن هراس داشته باشند.