اکنون تابستان به میانه رسیده و موضوع برخورد با دختران بدحجاب در فصل گرما از ذهن ها فراموش می شود. با این حال، برگزاری نخستین نمایشگاه عفاف و اجرای نخستین شوی لباس اسلامی در کشور نشان می دهد که موضوع بدحجابی این بار در سطحی فراتر از موج های زودگذر گذشته در دستور کار مجلس و نهادهای ذیربط قرار گرفته است. فعالیت های فرهنگی نیروی انتظامی و وزارت ارشاد ظاهراً نشان دهنده رویکردی است که ساماندهی آن چه بدحجابی خوانده می شود را دیگر نه در بازداشت های خیابانی که در بسترسازی های فرهنگی و برنامه ریزی های بلندمدت اجتماعی و اقتصادی جستجو می کند. طرح ساماندهی مد و لباس که کلیاتش در صحن علنی مجلس تصویب شد و شور دوم آن هنوز در حال بررسی در کمیسیون فرهنگی است یکی از همین برنامه هاست.
فاطمه رهبر عضو کمیسیون فرهنگی در گفت و گو با خبرنگار آفتاب در خصوص طرح مجلس می گوید: شور دوم طرح ساماندهی مد و لباس که کلیاتش در مجلس تصویب شد در کمیسیون فرهنگی در حال بررسی است و کارشناسان و افراد صاحب نظر در این خصوص در حال همکاری با کمیسیون هستند که با جمع آوری این نظرات طرح تقدیم هیأت رئیسه شده و در آینده نزدیک در صحن تصویب می شود.
نماینده تهران تصریح می کند: کل طرح این است که جهت ترغیب و تشویق مردم به استفاده از لباس هایی که با ارزش های دینی و ملی انطباق داشته باشد برنامه ریزی ها و اقدامات لازم صورت گیرد. بنابراین کمیته ای با حضور نمایندگانی از وزارتخانه های فرهنگ و ارشاد اسلامی، بازرگانی، صنایع و نمایندگانی از سازمان مدیریت و برنامه ریزی، صدا و سیما، کمیسیون فرهنگی و اصناف و تولید کنندگان پوشاک تشکیل می شود که در این کمیته مباحث کلان این طرح مطرح خواهد شد.
رهبر چنین ادامه می دهد: در این بین صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت ترغیب اذهان عمومی موظفند از لباسهای ایرانی و اسلامی استفاده کنند که از طرح های اصیل بومی و محلی الگو برداری شده باشد.
وی با یادآوری این که "در استان های مختلف لباس های زیادی با رنگ های جذاب و مدل ها و طرح های زیبا وجود دارد که به جهت شرایط ویژه قابل استفاده نیست و با فرهنگ فعلی انطباق ندارد اما طراحان می توانند از این الگوها الهام بگیرند و به مدل هایی بپردازند که با جامعه و فرهنگ فعلی انطباق داشته باشد" تاکید می کند: وزارتخانه های صنایع و فرهنگ ارشاد اسلامی نیز باید نمایشگاه های بین المللی با کشورهای اسلامی داشته باشند تا در تنوع طرح ها اقدامات خوبی انجام شود.
نماینده تهران تصریح می کند: وزارت صنایع نیز با حمایت از صنوف و نساجی ها اقدامات لازم را انجام می دهد و وزارتخانه های تعاون و کار و امور اجتماعی موظفند با ایجاد خود اشتغالی و صدور مجوز تعاونی اقدامات و حمایت های مالی لازم را انجام دهد.
رهبر در پاسخ به اینکه به نظر می رسد این طرح در کوتاه مدت قابل اجرا نباشد می گوید: سه ماه بعد از تصویب مجلس، دولت موظف است آیین نامه اجرایی را تدوین کرده و کمیته شروع بکار کند.
وی می افزاید: کمیسیون فرهنگی کار زیر بنایی انجام می دهد زیرا مد مختص یک روز و دو روز نیست بلکه باید به گونه ای باشد که سال های بعد نیز شاهد کار اصولی و ماندگار باشیم.
نماینده تهران تاکید کرد: طراحان مختلف برای همکاری با کمیته مد اعلام آمادگی کرده اند که امیدواریم کار اساسی صورت بگیرد.
رهبر در پاسخ به این سوال که آیا برخوردهای نیروی انتظامی باید شدت یابد تاکید می کند: با برخوردهای مقطعی در تابستان موافق نیستم زیرا طی سنوات گذشته به این نتیجه رسیدیم که پاسخگو نیست. ضمن اینکه چنین برخوردهایی منطبق با دیدگاه اسلامی هم نیست.
نماینده تهران در پایان این نکته را نیز ناگفته نمی گذارد: البته شاهد هستیم برخی افراد هنجارشکنی می کنند و به گونه ای لباس می پوشند که با ارزش های اسلامی و ملی انطباق ندارد و از خطوط قرمز عبور می کند که باید طبق قانون با این افراد برخورد شود.