در گزارشی که از سوی بولتن دانشمندان هستهای منتشر شده با اشاره به این نکته آمده است: تصور میشود این نه کشور جمعاً دارای 27000 کلاهک هستهای باشند که 97 درصد این میزان متعلق به آمریکا و روسیه است. بیشک توافقات مربوط به کنترل تسلیحات و تصمیمات دو جانبه در این خصوص در کاهش میزان ذخائر جهانی تسلیحات هستهای نقش قابل توجهی داشتهاند.
از سال 1945، 128000 کلاهک هستهای ساخته شده که سهم آمریکا و روسیه از این میان بیش از کشورهای دیگر بوده است. با پایان جنگ سرد این دو کشور بخش قابل توجهی از ذخائر تسلیحات اتمی خود را کاهش دادهاند.
در عین حال تخمین شمار کلاهکهای اتمی قدرتهای اتمی کوچکتر مثل اسرائیل، هند، کره شمالی و پاکستان با دشواریهای بیشتری همراه است.
کشورهای هند و پاکستان روی هم رفته در حدود 110 کلاهک اتمی دارند که این کمتر از میزانی است که یک فروند زیردریایی نظامی آمریکا حمل میکند.
کره شمالی نیز در حدود 10 کلاهک اتمی دارد.
اسرائیل اگر چه تاکنون داشتن کلاهک هستهای را تائید نکرده اما تخمین زده میشود این رژیم بین 60 تا 85 کلاهک هستهای داشته باشد.
نکته قابل توجه آنکه تمام 5 کشور اصلی دارنده کلاهکهای اتمی تاکید میکنند که برای تامین امنیت ملی خود به این کلاهکها نیاز دارند. به این ترتیب باید در سالهای آینده شاهد ذخائر انبوه تسلیحات اتمی در جهان باشیم.
برای مشاهده جدول کامل توسعه تسلیحات هسته ای در 6 دهه گذشته بر روی فایل ضمیمه کلیک کنید.