کد خبر: ۴۹۸۹۶۸
تاریخ انتشار : ۰۹ دی ۱۳۹۶ - ۱۷:۵۰

ردپای پایداری‌ها و احمدی‌نژادی‌ها در تجمعات؟ /نگاه متفاوت ضرغامی به تجمع‌های اخیر

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: 9 دی روز پیوند مردم با انقلاب، اسلام و ولایت فقیه، اعتراض به زیاده خواهی، انحراف و کسانی که رهبر را تنها گذاشتند، بود.
آفتاب‌‌نیوز : عزت‌الله ضرغامی در مراسم بزرگداشت سالروز حماسه 9 دی که در مصلای امام خمینی(ره) یاسوج برگزار شد، افزود: 9دی ماه یوم الله مردم ایران است و مردم در این روز خودجوش به خیابان‌ها ریختند، بصیریت و اوج عقلانیت خود را تنها با عکس امام راحل و مقام معظم رهبری و بدون وابستگی به گروه و دسته ای نشان دادند و از انقلاب خود دفاع کردند و پیوند مجدد با رهبری بستند.

به گزارش ایسنا، وی بیان کرد: امروز دنیا نگاهش به ایران اسلامی است که ببینند بعد از این همه مشکلاتی که برای این کشور بوجود آوردند مردم پای انقلاب خود ایستاده اند یا نا امید شدند. یا اگر کسی به حق و بخاطر مشکلات اقتصادی اعتراضی می کند بگونه ای نشان دهند که مردم از انقلابشان نامیدند و از مسیر برگشتند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: با وجود بمباران های تبلیغاتی دشمنان انقلاب اسلامی مردم ایران اسلامی بخصوص جوانان حضور باشکوهی در مراسم 9 دی دارند و با انقلاب اسلامی و خون شهدا پیوند دارند.

ضرغامی تصریح کرد: 9 دی سال 88 را مردم خلق کردند و کار بزرگی انجام دادند که پس از پیروزی انقلاب سالامی و 13 آبان 58، انقلاب سوم بود چراکه اوج بصیرت، فهم، درک و رفتار عقلانی تفکرات مختلف آحاد مردم بصورت خود جوش بوده است.

وی ادامه داد: حضرت علی(ع) در نهج البلاغه فرمودند؛ فتنه ویرانگر است، در فتنه گرد و غبار ایجاد می شود و حق و باطل قاطی می شود. خواصی که مهم هستند در جبهه باطل می روند. در سال 88 قصد داشتند کل حرکت ملت را در انتخابات زیر سوال ببرند و مساله تقلب یک بهانه واهی بود.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی عنوان کرد: کسانی همه چیز خود را از انقلاب و نظام دارند اما سال 88 در مقابل حق و حقیقت و دفاع از ولایت و ارزشهای دینی سکوت کردند و لال شدند. 9 دی روز پیوند مردم با انقلاب، اسلام و ولایت فقیه، اعتراض به زیاده خواهی، انحراف و کسانی که رهبر را تنها گذاشتند و به همین دلیل این روز ارزشمند است و باید حفظ شود.

ضرغامی با بیان اینکه امام خمینی(ره) فرمودند که پشتیبان ولایت فقیه باشید تا به مملکت آسیبی وارد نشود، بیان کرد: امروز دنیا متحیر است که چرا ایران اسلامی بعداز 40 سال از انقلاب اسلامی و وارد آوردن این همه فشار همچون سوریه و یمن نمی شود و حتی مشکلات برخی کشورها را حل می کند. ساختار جمهوری اسلامی مبتنی بر ولایت فقیه است و امنیت و آرامش کشور به برکت همین ولایت فقیه است.

وی با بیان اینکه کشور گرفتاری و مشکلات دارد، تاکید کرد: چند ماه پیش رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود فرمودند؛ اینکه مردم در راهپیماییی ها حضور پیدا می کنند و قدرت خود را به دشمن نشان می دهند معنایش این نیست که مردم از زندگی خود راضی هستند.

رئیس پیشین صدا و سیما اضافه کرد: مردم از مسئولان، دولتمردان و امثال بنده گله مند هستند و مشکلات فقر، گرانی، تورم و رکود بخشی از آنها به تحریم ها مربوط می شود و بخشی نیز به سوء مدیریت ها و استفاده از رانت ها که باید حل شود.

ضرغامی گفت: مردم اینها را می دانند چراکه امروز کشور در یک اتاق شفاف فضای مجازی قرار گرفته و هر اتفاقی بیفتد مطلع می شوند. اینطور نیست که مشکل نداشته باشیم و اگر کسی اعتراض کرد و صدای خود را رساند در جایی که پرونده های کلان اقتصادی مطرح می شود و بی تدبیری و ناکارآمدی در برخی حوزه ها دیده می شود و مردم احساس کنند رهبری هم تنهاست و فرمایشات ایشان در بخشی از مسئولان جزو دعواهای مشمئزکننده چیزی از آنجا در نمی آید، مردم جاهایی خودشان صدایشان را بلند و اعتراض می کنند.

وی ادامه داد: اعتراض خاصی از مردم در طول پنج شش ماه اخیر مالباختگان موسسات مالی غیر قانونی که ظاهرا زمانی از بانک مرکز مجوز داشتند و پول مردم را گرفتند و ورشکست شدند را شاهد بودیم که البته ناراحت می شوند و اعتراض می کنند و ممکن است چند نفر هم وارد اعتراضات شوند و شعارهای ساختار شکن دهند اما مردم آنها را عقب می زنند.

این عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مردم با چنگ و دندان از انقلاب و کشورشان دفاع می کنند بنابراین این اعتراضات و ناراحتی که صورت می گیرد به هیچ وجه مغایرت با انقلاب و ضدیت با انقلاب نیست و کسانی که اینها را مقابل هم قرار می دهند، اشتباه می کنند.

ضرغامی افزود: انتقاد از یک شخصیت، نهاد و رفتار نادرست یک ارگان اگر جایی گفته شود به هیچ وجه مقابله با نظام نیست، نظام خیلی بالاتر از این حرفاست و نظام مساوی افراد و اشخاص نیست، شاخص ما رهبری است و در مواقع اختلافات و دعوا در بین مسئولان حرف رهبری را گوش کنیم.

وی اضافه کرد: اگر برخی دولتمردان بزرگوار حرف حق می زنند دقت کنند که رهبری چه مدلی برای آنها ترسیم می کند. خواهش می کنم اگر حرف حقی دارید این حرف حق زدن مدل می خواهد چراکه دشمن ما را رصد می کند.

مردم فریب سوء استفاده‌گران را نمی‌خورند


همچنین مهر نوشت؛

حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری قبل از ظهر شنبه در مراسم گرامیداشت نهم دی‌ماه که در مدرسه فیضیه قم برگزار شد طی سخنانی با اشاره به اینکه فتنه سال ۸۸ اعتراض خیابانی نبود، بیان کرد: دشمن از انتخابات به عنوان بستری برای فتنه استفاده کرد و از ماه‌ها قبل از انتخابات در جلسات مختلف برای ایجاد فتنه طرح و برنامه‌ریزی داشتند.

وی افزود: دشمنان و به خصوص آمریکا به فتنه‌گران اعلام کردند که پشت سر شما ایستاده‌ایم و در آن زمان هم هیچ یک از فتنه‌گران حاضر نشدند بین خود و دشمن فاصله ایجاد کنند و از هر ابزاری برای تهییج احساسات مردم استفاده کردند.

عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: مردم در نهم دیماه با حضور به موقع در صحنه و همچنین بصیرت و آگاهی خود باعث شدند تا جریان فتنه نابود شود و مردم در این صحنه پشت سر رهبری حرکت کردند.

وی رهبری قاطع مقام معظم رهبری را عامل مهمی دیگر در پیروزی بر فتنه دانست و عنوان کرد: رهبر معظم انقلاب در این عرصه مانند کوه ایستادگی کردند و حتی بار کم‌کاری بعضی از خواص را هم ایشان به تنهایی به دوش کشیدند.

حجت الاسلام ذوالنوری ادامه داد: اگر ۹ دی نبود ریل قطار انقلاب در مسیر دیگری حرکت می‌کرد و به رغم سقوط برخی از خواص به دلیل اینکه نظام امام محور بود و مردم اتصال به رهبری و امام خود داشتند نظام از این فتنه پیروز بیرون آمد.

وی در ادامه با اشاره به سخنان اخیر رهبر معظم انقلاب که در دیدار اعضای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی کشور مطرح شد، بیان کرد: چرا برخی باید به گونه‌ای رفتار کنند که رهبری این‌گونه سخن بگویند.

نماینده مردم قم در خانه ملت در ادامه با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب پیرامون مسائل اقتصادی، گفت: حل مشکلات مردم مطالبه رهبری است و چرا بی‌لیاقتی و بی‌کفایتی در کنترل نظام بانکی و مؤسسات مالی به شکلی است که مردم باید این‌گونه مالباخته باشند.

وی با اشاره به اینکه تعطیلی کنسرت در مشهد مشکل اصلی مردم است یا نان شب آن‌ها، بیان کرد: فضای مجازی قتلگاه جوانان شده است اما رئیس جمهور می‌گوید که هیچ شبکه مجازی را فیلتر نمی‌کنیم. چرا باید برای جذب چند نفر اقدامات و سخنانی را گفت که نتایج ناخوشایندی داشته باشد.

حجت الاسلام ذوالنوری در ادامه با بیان اینکه امروز افرادی با اعتقادات مردم بازی می‌کنند، گفت: مردم باید از مجرای درست اینترنت در اختیار داشته باشند و مسئولان کشور باید این فضا را مدیریت کنید.

وی در ادامه با اشاره به برخی از تحرکاتی که در روزهای اخیر رخ داده تأکید کرد که مردم فریب شیادان را نمی‌خورند و اگر چند نفری می‌خواهند با سوء استفاده از مشکلات اقتصادی اغتشاش ایجاد کنند مردم فریب نمی‌خورند ولی در این بین مسئولان باید مشکلات اقتصادی مردم را رفع کنند.


معترضان فقط از اقشار مرفه نیستند/ همه حساب کتاب‌ها و برنامه‌های مخالفان دولت به هم ریخت

اعتمادآنلاین نوشت؛

صادق زیباکلام، تحلیلگر سیاسی اصلاح‌طلب در ارزیابی‌اش از اعتراضات اخیر گفت: «در ابتدا که این تظاهرات به راه افتاد جریان‌های مخالف دولت آقای روحانی یعنی تندورها، جبهه پایداری‌ها و طرفداران احمدی‌نژاد امیدوار بودند که با شعار مرگ بر روحانی این تظاهرات گسترده شود و به زعم خودشان حرکتی را علیه دولت روحانی انجام دهند و مشکلات، مسائل، ناکامی‌ها و فشارهایی که روی مردم هست را متوجه دولت آقای روحانی کنند، اما چیزی که تندروها تصورش را نمی کردند این بود که به سرعت مردم معمولی، عادی و رهگذران هم به این اعتراضات خواهند پیوست و آن زمان دیگر شعار مرگ بر روحانی داده نخواهد شد یا افزون بر شعار مرگ بر روحانی که توسط تندروها داده می‌شود شعارهای دیگری هم داده خواهد شد.»

او افزود: «چیزی که این افراد تصورش را نکرده بودند این بود که فکر نمی‌کردند چنین مساله‌ای به سرعت از دستشان خارج شده و به شهرهای دیگر و به شعارهای تند و رادیکال کشیده خواهد شد. اینها چیزهایی نبود که تندروها اساسا فکرش را می کردند. آن هم به این خاطر که تندروها متوجه نیستند افزون بر نارضایتی‌های سیاسی و اجتماعی که وجود داشت، اعتراضات اقتصادی و نارضایتی‌های اقتصادی هم اضافه شده است. به عبارت دیگر اگر برای مثال در سال 88 بخش قابل توجهی از معترضان برای مناطق شمال شهر تهران و اعم از دانشجوها، دهه شصتی‌ها، تحصیلکرده‌ها، پزشکان، وکلای دادگستری، معلمان و این تیپ افراد بوده و از خیابان انقلاب به بالا ساکن بودند اما امروز بعد از 8 سال تظاهرات‌کننده‌ها فقط برای مناطق شمال شهر نیستند بلکه به آنها اقشار وسیعی از مردمانی که در جنوب شهر و در محله‌های فقیرنشین زندگی می‌کنند هم به واسطه شکست‌ها و ناموفقیت‌های اقتصادی 8 سال اخیر اضافه شده‌اند.»

زیباکلام با بیان اینکه «اینها چیزهایی است که تندروها تشخیص نداده بودند» تصریح کرد: «آنها تصور می کردند با توجه به نارضایتی که از تخم‌مرغ، نان و بیکاری وجود دارد مردم بریزند و در خیابان بگویند مرگ بر روحانی و آنها از این به عنوان حربه‌ای علیه روحانی و اصلاح‌طلبان استفاده کنند اما با آمدن سایر مردم همه حساب کتاب‌ها و برنامه‌های مخالفان دولت را به هم ریخت.»

این فعال سیاسی اصلاح‌طلب با تاکید بر اینکه «آنچه مسلم است مخالفان دولت و تندروها خیلی آرزو و امید دارند تا از این آب گل‌آلود و مشکلات و مصائب اقتصادی که به وجود آمده به نفع خود ماهی بگیرند» گفت: «اگر اعتراضات جدی‌تر شود یقین بدانید بحث‌های مهم‌تری مطرح شده و خیلی چیزها که در سینه‌های مردم هست گفته خواهد شد. بنابراین برخلاف تصور تندروها که تصور می‌کردند فقط دولت روحانی را سیبل اعتراضات مردم می‌کنند این‌طور نیست. اتفاقا سوالات جدی‌تری مطرح خواهد شد.»

زیباکلام اضافه کرد: «به هیچ وجه نمی‌گویم دولت دوم آقای روحانی در 6 ماه گذشته کارنامه بسیار موفقی داشته اما مساله در حال حاضر موفقیت و عدم موفقیت روحانی و قوه مجریه نیست. باید دید درآمدهای کشور کجا هزینه می‌شود. اگر مردم موافقت کنند و از آن‌ها نظرسنجی شود که حاضر هستند هزینه کمتری برای آموزش و پرورش، بهداشت و درمان و محیط زیست شود .»
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین