آفتابنیوز : بخشی از مصاحبه پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس را می خوانید:
نهادهای انقلابی صورت مالی خود را افشا کردهاند؟بیش از ٧٠ درصد شرکتهای بنیاد مستضعفان بورسی هستند و ریز اطلاعاتشان مشخص است. جالب است بدانید بنیاد مستضعفان صورتهای مالی خود را علاوه بر زبان فارسی، به انگلیسی نیز منتشر میکند تا بتواند سرمایه خارجی نیز جذب کند. ستاد اجرائی فرمان امام نیز تا حدودی این کار را انجام داده است؛ اما مثلا سازمان اقتصادی کوثر این کار را نکرده است. بنیاد شهید هم همینطور.
آستان قدس رضوی چطور؟برخی از شرکتهای آستان در بورس است که اطلاعاتش مشخص است. برخی دیگر هم به علت زیاندهبودن در معرض انحلالاند. در بخش دیگر داراییهایشان هم این کار را شروع کردهاند. برای ما اصلا اهمیتی ندارد که مالک فلان شرکت یا بنگاه چه نهاد یا دستگاهی است، ما میگوییم هرکسی که در حال فعالیت اقتصادی است، باید شفاف عمل کند.
اگر برایتان اهمیتی ندارد چه کسی آن را مدیریت میکند، چرا میزان مالیات بنیادها اینقدر کم است؟شما باید این سؤال را از سازمان امور مالیاتی بپرسید. تنها جایی که در اقتصاد ایران مالیات نمیدهد آستان قدس است. ما در کمیسیون میخواستیم در این زمینه تصمیم بگیریم، اما یک حکمی را مربوط به اوایل انقلاب از حضرت امام آوردند. درواقع تولیت آن زمان آستان به امام نامهای نوشته بودند و درخواست کرده بودند که مالیات ندهند و امام نیز در گوشه نامه نوشته بود که مطابق درخواست عمل شود. در زمانی که بحث اصلاح قانون مالیاتها در کمیسیون مطرح شد، آستان به همین نامه استناد کرد و خواستار معافیت از مالیات شد. ما نامهای خدمت مقام معظم رهبری نوشتیم و کسب تکلیف کردیم و رهبری نیز پاسخ دادند که مطابق فرمان امام عمل شود. درحالحاضر شرکتهای مرتبط با آستان مالیات میپردازند و تنها انتفاعی که آستان از آن میبرد شامل مالیات نمیشود که البته قانون شفافیت دربارهاش باید اجرا شود؛ یعنی صورت مالیشان مشخص باشد، مالیاتشان هم مشخص باشد، اما این مالیات صرف امور خیریه و امور فرهنگی خود آستان شود. به عبارت دیگر شفافیت به صورت کامل و بدون استثنا اجرا میشود.
منبع: روزنامه شرق
کارمند بایدمالیات بدهد
اونوقت چرا آستان قدس مالیات ندهد .