کد خبر: ۴۹۹۷۶۵
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ دی ۱۳۹۶ - ۱۱:۱۷

خبری بد برای تهرانی‌ها؛ دو سوم سدهای تهران خالی است!

سد لتیان بر روی رودخانه جاجرود با سطح حوزه آبریزی به مساحت 69800 کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به میزان 350 میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله 35 کیلومتری شمال شرقی تهران قرار دارد. این سد که در سال 1346 به بهره برداری رسیده؛ یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است.در حال حاضر از مجموع حجم 95 میلیون مترمکعبی مخزن سد لتیان، 30 میلیون مترمکعب آب در پشت این سد ذخیره شده است.
آفتاب‌‌نیوز :
در حال حاضر از مجموع یک میلیارد و ۹۳۰ میلیون مترمکعب ظرفیت مخازن ۵ سد اصلی تأمین آب شرب کلانشهر تهران، ۶۰۸ میلیون مترمکعب آب پشت این سدها ذخیره شده است.
بخش قابل توجهی از تأمین آب شرب کلانشهر تهران از طریق ذخایر آب پشت سدهای طالقان، امیرکبیر، ماملو، لار و لتیان صورت می گیرد.

به منظور تامین آب کشاورزی دشت قزوین، تامین آب شرب شهرهای تهران و کرج، تغذیه مصنوعی دشت قزوین و کنترل سیلابهای فصلی رودخانه طالقان، ساخت سد طالقان در 135 کیلومتری شمالغرب تهران در سال 81 آغاز شد و در سال 85 این سد به بهره برداری رسید.

سد طالقان یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران محسوب می شود. هم اکنون در مخزن 420 میلیون مترمکعبی آن، 252 میلیون مترمکعب آب وجود دارد.

سد کرج به‌عنوان نخستین سد چندمنظوره ایران در سال 1340 به بهره برداری رسید. این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است با سطح حوزه آبریزی به‌مساحت 764 کیلومتر مربع و با متوسط جریان آب سالانه به‌میزان 472 میلیون مترمکعب در استان تهران و در فاصله 63کیلومتری شمال غربی تهران و در کیلومتر 23 جاده کرج ــ چالوس، در شمال شهرستان کرج قرار دارد.

در حال حاضر از مجموع حجم 205 میلیون مترمکعبی مخزن این سد حدود 108 میلیون مترمکعب آب پشت این سد ذخیره شده است.

سد ماملو که بر روی رودخانه جاجرود در حدود 45 کیلومتری شرق تهران واقع شده، یکی از 5 سد اصلی و مهم تأمین آب شرب استان تهران است. مساحت حوضه آبریز این سد که در سال 1386 به بهره برداری رسیده؛ 1750 کیلومتر مربع و متوسط جریان آب سالانه آن 283 میلیون و 800 هزار متر مکعب است.

در حال حاضر از مجموع حجم 250 میلیون مترمکعبی مخزن سد ماملو، 179 میلیون متر مکعب آب پشت این سد ذخیره شده بود.

سد لار در سال 1361 در استان مازندران و در فاصله 75 کیلومتری از تهران و 100 کیلومتری شهر آمل احداث شده است. ذخایر آبی این سد که یکی از 5 سد اصلی تأمین آب شرب استان تهران است نسبت به دیگر سدهای این استان از وضعیت بسیار نامطلوبی برخوردار است.

حجم مخزن این سد 960 میلیون مترمکعب است اما تنها 38 میلیون مترمکعب آب در پشت این سد ذخیره شده است که مهمترین دلیل کسری ذخیره آب پشت سد لار، فرار مستمر آب از مخزن این سد است.

تسنیم
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۷ - ۱۳۹۶/۱۰/۱۳
1
0
دریاچه مصنوعی نزنید پارک آبی رو تعطیل کنید
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین