روزنامه لسآنجلس تایمز با بیان این مساله به بررسی موضع کشورهای مختلف در این زمینه پرداخته و مینویسد: علیرغم آنکه روسیه و چین در ماه جولای اعلام کردند اگر ایران توقف برنامه هستهایاش را نپذیرد با اعمال تحریم علیه تهران موافقت خواهند کرد اما به نظر میرسد پس از اعلام موافقت تهران با از سرگیری مذاکرات روسیه از این موضع عقبنشینی کرده است.
وزیر دفاع روسیه اعمال تحریم علیه ایران در شرایطی که این کشور آماده ادامه مذاکرات است را زود هنگام توصیف کرده است.
وزیر خارجه فرانسه نیز در اظهاراتی اعلام کرد کشورش خواستار اجتناب از درگیریهای جدید است.
در عین حال جان بولتون نماینده آمریکا در سازمان ملل با بیان اینکه آمریکا تصویب قطعنامهای در مورد تحریم ایران را پس از 31 آگوست در دستور کار شورای امنیت قرار خواهد داد گفته است حتی اگر روسیه و چین نیز با اعمال تحریم علیه ایران مخالفت کنند آمریکا اقدامات موازی دیپلماتیک را خارج از سازمان ملل دنبال خواهد کرد.
با این وجود برخی از کارشناسان معتقدند این اقدام آمریکا نشاندهنده ناتوانی واشنگتن در شورای امنیت و فقدان گزینههای موجود برای مقابله با ایران است.
جرج پرکویچ از موسسه کارنگی میگوید وقتی آمریکا کاری را بدون تایید شورای امنیت شروع میکند آیا این نشان دهنده ضعف یا قدرت این کشور است؟
وی ضعف قدرت آمریکا در یافتن راههایی برای شروع مذاکرات را تاسفآور میداند و معتقد است در چنین شرایطی ایران میتواند ادعا کند که آمریکا در کسب اجماع در چارچوب شورای امنیت علیه آن شکست خورده و تهران پیروز این میدان است.