آفتابنیوز : پرویز اسماعیلی، معاون ارتباطات و اطلاع رسانی دفتر رییسجمهوری با انتشار یک توییت نوشت: «وظیفۀ خواص روشنگری است نه ابهامآفرینی. روحانی از امکان نقد درحکومتِ معصوم گفت، نه ایجابِ نقدِ معصومین (ع). ما پیرو مذهبی هستیم که خداوند به ملایک و انسان اجازه نقد و انتخاب میدهد(بقره30 و 256)،مولایمان علی (ع) فرمان به نقد میدهد(خطبه 216) و امام صادق ع میفرماید: بهترینِ برادران من کسی است که عیوبم را به من هدیه کند.»
به گزارش آفتابنیوز، این اقدام در پاسخ به توییت طعنهآمیز «عزتالله ضرغامی» رییس پیشین سازمان صدا و سیما صورت گرفته که نوشته بود:« 'امام زمان(عج) هم قابل نقد است. از پیامبر هم که بالاتر نداریم. به پیامبر (ص) هم میگفتند این سخن از شماست یا وحی الهی است!' اگر این جملات را به جای رییسجمهور فعلی، رییس جمهور قبلی میگفت چه میشد؟ شاید کسانی که لباس روحانی به تن میکنند سهمیهی ویژه دارند!»
در حکومت معصوم، کسی حق نقد ندارد!
همچنین سایت خبرآنلاین در یادداشتی به قلم محسن ماندگاری درخصوص سخنان رئیسجمهور و انتقادها به آن نوشت: سخنرانی هفته گذشته رئیس جمهور که در آن از ضرورت نقد در جامعه سخن گفته با خشم و عصبانیت زیادی در برخی مجامع مذهبی روبرو شده است.
تندترین انتقاد از سوی آیت الله شب زنده دار عضو فقهای شورای نگهبان صورت گرفته که رئیس جمهور را به بیسوادی متهم کرده و به او هشدار داده که در صورت تداوم سخنان این چنینی با برخورد قاطع حوزه های علمیه مواجه خواهد شد.
اما رئیس جمهور چه گفته که خشم و عصبانیت برخی منتقدان دولت را در پی داشته؟ بر اساس فایل ویدئویی که امروز توسط دفتر رئیس جمهو منتشر شده، آقای روحانی گفته است: «تمام مسئولین در کشور قابل نقدند. ما در کشور معصوم نداریم. اگر امام دوازدهم ظهور کرد آن وقت هم می شود نقد کرد. پیغمبر هم اجازه نقد می داد. ما که دیگر بالاتر از پیغمبر که در تاریخ نداریم. ما در زمان حکومت معصوم هم نقد داریم اگر توام بشود با امید، توام بشود با اراده، توام بشود با راه حل درست. اگر نقد می کنیم که این راه ایراد دارد باید راه حل بدهیم.»
به نظر میرسد منتقدانی که این چنین براشفته اند اگر متن کامل سخنان رئیسجمهور و یا ویدئوی کامل آن را ملاحظه می کردند در به راه انداختن چنین هیاهویی درنگ می کردند. اما مشکل از تقطیع هایی است که برخی انجام داده و برخی بر اساس آن تقطیع ها به واکنش روی می آورند.
اگر بپذیریم که سخنان رئیس جمهور اشتباه است پس نقیض سخنان وی باید درست باشد؛ یعنی در حکومت معصوم، نقد نداریم و یا در صورت ظهور امام زمان و در حکومت ایشان هم، کسی حق نقد ندارد.
قطعا آیت الله شب زنده دار و دیگر منتقدان، با این گزاره موافق نیستند. روشن است که رئیسجمهور هم در سخنان خود درباره نقد معصومین سخن نگفته بلکه درباره نقد در حکومت معصوم سخن گفته است.
امروز یک روحانی خوشنام به سبب نقد سخنان خطیب جمعه تهران بر اساس یک خبر ناقص از آیت الله صدیقی عذرخواهی کرد. چه خوب بود که آیت الله شب زنده دار که در کسوت استاد اخلاق در حوزه علمیه حضور دارند، به دلیل حمله به رئیس جمهور بر اساس یک فایل صوتی تقطیع شده، عذرخواهی می کردند. توصیه های اخلاقی آنگاه موثرتر خواهد بود که در عمل هم دیده شود.
رئیسجمهور چه گفته بود؟
حجت الاسلام و المسلمین حسن روحانی رییس جمهوری 18 دی ماه سال جاری در دیدار وزیر و معاونان وزارت امور اقتصادی و دارایی روحانی با تاکید بر اینکه دولت از انتقاد استقبال میکند و معتقد است که همه باید نقد بشوند، گفته بود: هیچ استثنایی در کشور برای انتقاد کردن وجود ندارد. ما در کشور معصوم نداریم، ضمن اینکه پیامبر اسلام (ص)هم به مردم اجازه انتقاد میدادند و بالاتر از مقام پیامبر در تاریخ وجود ندارد. اگر نقد توام با امید، اراده و راهحل درست باشد، بسیار مفید و سازنده است.
روحانی با بیان اینکه فرهنگ انتظار به معنی اعتراض به بی عدالتی ها و امید به گشایش امور است ، خاطر نشان کرد: مردم باید بتوانند از تمام مسوولان کشور انتقاد کنند. انتقاد حق مردم است، چرا که صاحب کشور هستند و تمام افتخار ما مسئولین این است که نماینده مردم هستیم و امانتدار امور کشور از سوی مردم میباشیم لذا مردم حق دارند که در کارهای ما نظارت کرده و انتقاد کنند.
روحانی در عین حال خاطرنشان کرد که نقد با نفی تفاوت جدی و ساختاری دارد. نقد بسیار مفید و سازنده و نفی، بسیار بد و مخرب است.نباید کسی را نفی کرد و باید توجه داشت نفی وضع موجود خطرناک اما نقد وضع موجود سازنده است.(
جزئیات بیشتر)
البته همه اینا بازی برای اینکه مردم رو از مشکل اصلی که وضع معیشتی و اقتصاد باشه غافل کنید
ولی کور خوندید