آفتابنیوز : 
در بیان فرصتهائی که نصیب ایران خواهد شد باید به شکاف دوباره میان اعضا دائم شورای امنیت در مورد گامهای بعدی در مقابل ایران اشاره کرد.
در حالیکه آمریکا همچنان امیدوار به اعمال تحریم علیه ایران است، پیشبینی میشود روسیه و چین که هر دو از شرکای مهم تجاری تهران محسوب میشوند با استفاده از تحریم به عنوان گام بعدی در برخورد با ایران مخالفت کنند.
هرچند این فرصت نباید مانع از نادیده گرفتن تلاشهای آمریکا برای کسب حمایت مسکو و پکن شود. تلاشهایی که زمینههای آن از چندی پیش آغاز شده است.
علاوه براین اظهارات مقامات اروپایی پس از اعلام آمادگی ایران برای مذاکره در مورد موضوعات مورد اختلاف در مساله هستهای ایران، حاکی از تمایل اروپا به حل مساله از طریق مذاکره است. وزرای خارجه فرانسه و آلمان اگرچه بر خواسته تعلیق غنیسازی تاکید کردهاند اما سخنان آنها در مورد شرایط مذاکره نشان دهنده آن است که اروپاییها تمایل چندانی به صحبت در مورد تحریمها ندارند. تلاش خاویر سولانا برای مذاکرات بیشتر با علی لاریجانی نیز در همین راستا قابل ارزیابی است. از اینرو استفاده از فضای موجود و انعطافپذیری اروپاییها در مورد پیشنهاد مذاکره ایران میتواند فرصت قابل توجهی در حل مساله هستهای ایران باشد.
البته بیتوجهی به شرایط ایجاد شده، فرصتها را به تهدید تبدیل خواهد کرد. برخی اقدامات و مواضع غیر ضروری میتواند نظر موافق کشورهایی چون روسیه و چین را تغییر دهد و آسیبپذیری آنها نسبت به فشارهای آمریکا را تقویت کند. بویژه آنکه هر دو کشور امتحان خود را در این زمینه پس داده و ثابت کردهاند که تحت فشار آمریکا با دریافت امتیاز حاضر به عقبنشینی از خواستههای خود هستند. همانطور که روسیه با پذیرش وصول طلب خود از عراق از صف مخالفین بوش در حمله به عراق خارج شد.